Hemmeligheden bag Netflix-casting: Sådan øger du dine chancer

På Onlinecasting.dk har vi løbende masser af jobs for forskellige streamingtjenester. Både danske og udenlandske. Vores statister har blandt andet medvirket i The Rain, Kastanjemanden, Borgen, Money Heist (Papirhuset) The Danish Girl, Melvin kakoozas Sunday, Sommerdahl og meget andet. Læs her, hvordan du kommer med.

Inden vi kaster os ud i det, så husk: At blive castet til en tv-serie kræver normalt en kombination af talent, erfaring og en god portion held. 

Inden du bliver inviteret til casting

Inden du kan blive inviteret til casting, skal du lige have styr på et par ting først:

- Dit headshot

- Dit CV

- Din showreel

De tre ting gælder ikke kun til casting hos Netflix, men alle steder i branchen.

Headshot: Lad os starte med dit headshot. Dit headshot er nemlig supervigtigt. Det er dit vindue til at lande både små og store roller eller sågar statistopgaver. Det skal være et closeup af dit ansigt ligefrem. Billedet skal være i farver, og du skal have naturligt eller ingen makeup på.

Se, hvordan du tager et godt headshot her

CV: Så kommer vi til dit CV. Som du ved, er dit CV det samme som din erfaring. Ligesom du ikke går direkte efter direktørposten uden erfaring, er det det samme i skuespillerbranchen. 

Har du et særligt talent? Sørg for at skrive det på din profil. Nogle gange leder casterne efter et helt særligt talent. Tænk, hvis du gik glip af det store gennembrud, bare fordi du ikke skrev, du kunne jonglere på hovedet. 

Showreel: Sidst, men ikke mindst: Din showreel. En showreel er dit CV i videoformat.  I stedet for at skrive om, hvad du kan, så vis det!

Du skal vise forskellige sider af dit talent og alsidighed som skuespiller og statist. 

Den skal ikke være for langt, men blot tease din præstation. Som tommelfingerregel skal den vare allerhøjest 3 minutter, men hold den helst på 2 minutter eller mindre. Hver sekvens må heller ikke være alt for lange.

Se, hvordan du laver en god showreel her 

Øg dine chancer for at blive castet

Når du har styr på de tre ovenstående ting, så lad os se på, hvordan du kan forbedre dine chancer for at blive inviteret til casting. Som motivation, kan jeg lige nævne, at især Netflix er kendt for at bruge relativ ukendte skuespillere ;) 

Medvirk som statist

Måske er det en hovedrolle, du drømmer om, men har du overvejet at blive statist? 

En statist giver liv til en scene. De optræder i baggrunden. Oftest er det uden replikker, men det er ikke usædvanligt, at man kan få lov til at sige en replik eller to. 

Der er masser af muligheder for at blive statist i forskellige produktioner. 

Ofte er der ingen krav udover alder og køn. I historiske film og serier, kan der dog være krav til f.eks. din frisure. 

Læs mere om, hvad man laver som statist her

Opbyg dit CV

Jo mere erfaring du har, jo større er chancen for at lande de attraktive jobs. Så deltag i en masse castings og auditions. Deltag både som statist og skuespiller i større og mindre produktioner. Det kan være alt fra filmskoleproduktioner til reklamefilm og store spillefilm. 

Det kan også være, du vil engagere dig i din lokale teatertrup? 

Både lønnede og ulønnede jobs opbygger dit CV.

Har du ingen erfaring? Så kan denne artikel være noget for dig: Bliv skuespiller uden erfaring 

Ansøg relevante castingopslag 

Send din ansøgning til relevante castings og jobs. Husk at sørge for at dit headshot, showreel og CV er up-to-date, inden du ansøger. Det gælder uanset om du er statist, skuespiller eller fotomodel. 

Du finder alle castings og jobs her

Opret en profil i dag og få besked, næste gang der castes til en streamingtjeneste.

Opret dig her

Kontakt ikke Netflix direkte :)

Bemærk, det er IKKE Netflix selv, der caster til deres produktioner, men derimod en masse forskellige produktionsselskaber, der producerer FOR Netflix. 

Du kan altså ikke bare skrive til dem og spørge, hvordan du kommer med til castings på forskellige produktioner. De ved det simpelthen ikke. 

Skaf en agent

For at lande en større rolle, bør du overveje en agent. Ham eller hende repræsenterer dig og sørger for, at du bliver inviteret til castings på forskellige produktioner. Og hvordan finder man så ud af, hvilken agent, du skal vælge? Det er faktisk ikke så svært: 

På IMBD kan du finde ud af, hvem der er caster på din yndlingsserie. Her kan du også søge efter den eller de skuespillere, som har haft nogle roller, du godt kunne have tænkt dig, og undersøge hvem deres agent. Disse agenter har som regel en hjemmeside, hvor du kan se, hvordan du kan komme i stald hos vedkommende. 

Statister og mindre roller kræver ikke en agent. Disse jobs bliver slået op på blandt andet Onlinecasting.dk. Oftest kræver de blot, at du har tid og lyst til at medvirke. 

Netværk

Deltag i brancherelaterede begivenheder, workshops eller seminarer, hvor du kan møde mennesker i branchen, herunder castere og producenter. Netværk kan åbne en masse døre for dig.

Vær vedholden

Lad os være ærlige. Så mange danske Netflix-produktioner findes der altså heller ikke. Og der er rigtig mange skuespillere, der drømmer om det samme som dig. Så der er masser af konkurrence. Er du seriøs omkring din drøm, så vær vedholdende og fortsæt med at forbedre dine færdigheder og søg en masse castings.

Sådan foregår en casting til Netflix

Som nævnt er det ikke Netflix selv, der producerer deres film og serie, men derimod en række forskellige produktionsselskaber. Det betyder selvfølgelig også, at castingprocessen er forskellig fra projekt til projekt. Men som regel vil den foregå således: 

1. Scenarie 1. Casterne kender allerede nogle, der kunne passe til rollen. De søger også i vores kartotek, for at se om der er nogen, der kunne passe. Disse personer bliver inviteret direkte. 

Scenarie 2. Casterne laver et castingopslag. Har de ikke nogen i tankerne, laver de et castingopslag. Opslagene vil nævne særlige træk, der ønskes, køn, type, alder og tidspunktet for optagelserne. Nogle gange beder de om selftapes.

2. Casterne modtager ansøgninger og grovsorterer. De modtager rigtig mange ansøgninger, så endnu engang vil jeg understrege, hvor vigtig dit headshot er. Kan casterne ikke straks nemt se, hvordan du ser ud, bliver du sorteret fra. 

3. Casterne sorterer endnu engang. Denne gang vil de koncentrere sig om, om kriterierne er opfyldt (dem de skrev om i selve castingopslaget) Derudover vil de kigge på dit showreel, selftape (hvis det var påkrævet) og øvrige billeder. Mange castere bruger også Instagram og Facebook til at vurdere dig.

4. De bedste kandidater vil blive inviteret til casting. I nogle tilfælde kan det også først være her, de ønsker at se et selftape. 

5. Afhængig af produktionen vil der blive afholdt flere castings, der snævrer  ansøgningsfeltet mere og mere ind, indtil de til sidst står med den helt rette profil.

Det handler ikke kun om dine evner til at spille skuespil, men også om bl.a. kemien og din udstråling passer til det øvrige cast. 

Selvom du ikke lander rollen til castingen, så er det ikke nødvendigvis helt slut endnu. 

Næste gang casteren leder efter en type som dig, kontakter han eller hende måske dig direkte frem for et offentligt opslag. Så se på en casting som et netværksmøde. Måske er det dig, der bliver kontaktet direkte om en hovedrolle.

Vil du medvirke i en film eller serie for Netflix? Opret en profil i dag og få besked næste gang, vi søger

Kom til casting for børn

Der gælder stort set de samme ting i artiklen her uanset om man er barn eller voksen. 

Den helt store forskel er, at der ikke er samme (høje) krav til erfaring som hos de voksne. 

Selvom du er barn, er det ikke mindre svært at komme gennem nåleøjet. Der er stadig en masse konkurrence. 

Få flere tips til at lande en rolle som barn her:

Bliv børneskuespiller

Det sidste ord 

Husk, at der er mange veje til succes, og det kan være en udfordrende rejse at blive castet til et stort tv-projekt. Vær fokuseret, dedikeret og bliv ved med at forbedre dig for at øge dine chancer.

Knæk og bræk.

Opdateret: Torsdag d. 6 juli 2023

Læs også:

Fredag d. 21 april 2023 - For skuespillere

5 typiske fejl ved online auditions (self-tapes)

Oftere og oftere beder casterne om self-tapes, altså castings du optager hjemmefra. Her er fem typiske fejl, som skuespillere ofte laver, når de optager self-tapes. Læs artikel

Oftere og oftere beder casterne om self-tapes, altså castings du optager hjemmefra. Her er fem typiske fejl, som skuespillere ofte laver, når de optager self-tapes.

Fredag d. 2 oktober 2020 - For skuespillere

Må jeg bede om feedback efter en audition?

Du har lige overstået din audition. Gik det egentlig godt? Ramte du tonerne rigtig? Smilte du med øjnene som de bad om? Kan du godt tillade sig at spørge om feedback efter en audition? Få svaret her. Læs artikel

Du har lige overstået din audition. Gik det egentlig godt? Ramte du tonerne rigtig? Smilte du med øjnene som de bad om? Kan du godt tillade sig at spørge om feedback efter en audition? Få svaret her.

Tirsdag d. 4 juli 2023 - For alle

Casting til julekalender 2024

Aah, decembermåned. Kalenderlys, julegodter, duften af gran og ikke mindst julekalender i fjernsynet. Drømmer du også om at være statist eller få en rolle i en julekalender? Så læs mere her. Læs artikel

Aah, decembermåned. Kalenderlys, julegodter, duften af gran og ikke mindst julekalender i fjernsynet. Drømmer du også om at være statist eller få en rolle i en julekalender? Så læs mere her.