Sådan bliver du børneskuespiller

Drømmer du om at blive børneskuespiller? Læs her, hvad du kan gøre.

Onlinecasting har tit jobs til børn. Det kan være alt fra reklamefilm for Legoland til hovedroller i spillefilm. Filmskolerne laver også mange kortfilm, hvor der tit skal bruges børn og teenagere. 

Man kan starte som barne-skuespiller og -statist i hele barndommen. Nogle starter endda som spæd (f.eks. i en ble-reklame), andre begynder først i skolealderen. Læs her, hvad det kræver at blive børneskuespiller.

Hvad skal jeg kunne som børneskuespiller?

Som skuespiller skal man være tålmodig og arbejdsom. Du skal være modig og turde gøre ting, mens andre kigger. Du skal også kunne udtrykke følelser. Og så skal du kunne tage imod ordre fra andre end far og mor. 

Du skal have masser af selvtillid og du skal kunne klare et afslag. Ikke alle får hovedrollen i en julekalender til deres første audition. Det er ikke personligt. Næste gang er det måske dig, der får rollen. 

Vil du være med i en julekalender? Se her, hvordan du kan komme med.

Replikker er vigtige, men det er ikke altafgørende. Det handler ikke bare om at kunne dem udenad. Det er vigtigere, at du har følelser og mimikken med. Har du det, gør det ikke noget, hvis du misser et ord eller to. 

Start i det små 

Inden du giver dig i kast med at gå til castings på de store filmproduktioner, så kan du begynde med at gå til teater i dit lokalområdet. Selvom du bor i en lille by, findes der sikkert også en teatergruppe i nærheden af dig. Der findes både teatergrupper for børn/voksne og kun for børn. Amatørteater kan lære dig nogle teknikker til at spille skuespil.

Du kan også overveje at lave en lille YouTube-kanal, hvor du måske anmelder slik eller hvad du interesserer dig for. Hvem ved, måske sidder der en caster derude og kigger med. :)

Både amatørteater og YouTube-videoer kan du skrive på dit CV. Du kan også lægge YouTube-videoer på din Onlinecasting-profil. Altsammen er med til at vise casterne, at du godt kan lide at være “på”. 

Vil du have en video på din profil? Se her, hvad man kan sige og gøre i en præsentationsvideo

Husk inden du tilmelder dig teatergrupper eller laver en YouTube-kanal, så skal din mor og far være indforstået med, at du gør det. 

Kan du også synge?

Perfekt! Mange teatergrupper laver musicals, hvor det kræver at man kan synge. Der er ikke alle, der kan begge dele, men hvis du kan det, kan du få en større rolle i en musical i dit lokalområde. 

Erfaring som børneskuespiller

Vil du gerne mere end lokalteater, kan du også tage til en masse auditions og castings, som bliver slået op på Onlinecasting. Vi har tit jobs til børn og teenagere. Så det er bare med at springe ud i det. Men husk at spørge din mor og far, om det er i orden med dem.

Du kan se alle vores aktuelle castings og auditions her.

Afslag

Til de store danske spillefilm, og for eksempel julekalendere, er der rigtig mange andre børn, der også vil være med. Så man skal kunne tåle et afslag. Tag det endelig ikke personligt. Casterne vælger en, og så bliver andre valgt fra. Måske ville de hellere have, at hovedrollen var lyshåret og ikke mørkhåret. Eller højere/lavere end dig mv. 

Selvom der er gået lang tid, uden at du har været til en casting eller har fået en rolle, så er det ikke ensbetydende med, at du ikke er en god skuespiller. Der kan ske meget. Du kan tabe dine mælketænder, få bøjle på eller andet, der gør, at du pludselig passer perfekt på det, casterne er på udkig efter. 

Bagsiden af medaljen

Bliver man valgt til en rolle på en større filmproduktion, kan det være meget tidskrævende. Du vil måske gå glip af din bedste venindes fødselsdagsfest, filmaften med venner eller undervisningstimer i skolen. Derudover består et filmset oftest af flest voksne. Overvej om det er noget, du er villig til. 

For amatørteatergrupper foregår det primært om aftenen, efter skole eller i sommerferien. Forestillingerne kan både ligge i weekenderne og om aftenen. 

Hvor gammel er dit profilbillede på Onlinecasting?

Husk at opdatere din profil hver gang du har været på en opgave. Når casterne kigger i vores kartotek, kigger de både på dine billeder og på din erfaring. 

Dit profilbillede skal du opdatere minimum hvert halve år eller oftere, hvis du ændrer udseende (får ny frisure, får bøjle på/af osv.)

Brug vores tjekliste til en god profil her. 

Er du klar til at blive børneskuespiller, så venter der dig nogle rigtig fede oplevelser. Vi glæder os til at høre om dem. 

Held og lykke.

Opdateret: Mandag d. 31 juli 2023

Læs også:

Mørkhåret kvinde i grå bluse står med et klaptræ
Mandag d. 31 juli 2023 - For skuespillere

Trin for trin: Sådan bliver du skuespiller

Psst. Må vi fortælle dig noget? Hemmeligheden bag at blive en god skuespiller er at gå til en masse castings og auditions og øve sig hele tiden. Hvis du er dedikeret og målrettet, skal du nok lykkedes. Her er nogle trin, der kan hjælpe dig med at forfølge din drøm om at blive skuespiller. Læs artikel

Psst. Må vi fortælle dig noget? Hemmeligheden bag at blive en god skuespiller er at gå til en masse castings og auditions og øve sig hele tiden. Hvis du er dedikeret og målrettet, skal du nok lykkedes. Her er nogle trin, der kan hjælpe dig med at forfølge din drøm om at blive skuespiller.

Mandag d. 9 maj 2016 - For modeller

Hvordan bliver man børnemodel?

Alle forældre er nok lidt nysgerrige for at se, om ens barn kan blive børnemodel. Selv spædbørn modtager vi billeder af fra håbefuld forældre. Læs her, hvad det kræver at blive børnemodel. Læs artikel

Alle forældre er nok lidt nysgerrige for at se, om ens barn kan blive børnemodel. Selv spædbørn modtager vi billeder af fra håbefuld forældre. Læs her, hvad det kræver at blive børnemodel.

Tirsdag d. 24 november 2015 - For alle

Kan du castes som superhelt eller superskurk

Egner du dig bedst til at spille superhelt eller superskurk? Få svaret her. Læs artikel

Egner du dig bedst til at spille superhelt eller superskurk? Få svaret her.