Hvad skal man sige og gøre i en præsentationsvideo?

Der skal ikke kompliceret udstyr til at lave en god præsentationsvideo, men hvad skal man egentlig sige og gøre? Her er et par forslag.

Forbered dig

Inden du laver videoen, skal du tænke over, hvilke jobs det er du gerne vil have.

Vil du f.eks. gerne være skuespiller, skal du lægge vægt på de kompetencer, du har indenfor det fag. 

Fortæl om dig selv

Det er en god ide at starte med at fortælle kort om sig selv. Hvad du hedder, din alder, hvor i landet du bor og hvad du gerne vil lave. 

Dette skal bare være kort, da disse informationer allerede står på din profil. 

Skil dig ud

Sørg for at skille dig lidt ud i videoen og at din personlighed skinner igennem. Dette kan du gøre ved, at fokusere på de ting, der gør dig speciel. 

Kan du tale på en sjov måde? Lave skøre ansigter eller imitere en kendt? Kan du gå i spagat? Slå kolbøtter eller noget helt tredje? Så er det nu, du skal vise det. 

Det vigtigste er, du laver noget der er unikt for dig.

Fortæl om dine erfaringer

Det bør også fremgå i videopræsentationen, hvis du har haft nogle relevante jobs i branchen. Det kan være alt fra statistjobs til hovedroller. 

Derudover skal du også nævne hvilke jobs du godt kunne tænke dig i fremtiden.

Fortæl om dine interesser

Du kan også fortælle om hvad der interesserer dig og hvorfor. Eller fortælle om noget vildt du har gjort, din skøre hobby eller mærkelige fritidsinteresse. Det skal handle om, hvad du er for en person.

I præsentationen skal du snakke klart i dit naturlige toneleje og med den dialekt du har.

Lad være med at ”fake” det.

Du må desuden meget gerne ligge humor i din præsentation.

Held og lykke med det :)

Opdateret: Tirsdag d. 13 november 2018

Læs også:

Tirsdag d. 13 november 2018 - For alle

Sådan laver du en god showreel

En showreel en videopræsentation af dig selv. Det kan nok allerbedst sammenlignes med et CV, hvor man viser sit tidligere arbejde frem, men også en præsentation af de talenter og gode egenskaber man har, og kan tilbyde. Alt foregår som sagt bare på video i stedet for skrift. Her får nogle gode råd til, hvordan du kan lave din showreel, så den bliver rigtig god. Læs artikel

En showreel en videopræsentation af dig selv. Det kan nok allerbedst sammenlignes med et CV, hvor man viser sit tidligere arbejde frem, men også en præsentation af de talenter og gode egenskaber man har, og kan tilbyde. Alt foregår som sagt bare på video i stedet for skrift. Her får nogle gode råd til, hvordan du kan lave din showreel, så den bliver rigtig god.

Tirsdag d. 13 november 2018 - For alle

Præsenter dig selv med video

Et godt supplement til billeder på din profil, er en videopræsentation af dig. Dette giver castere, agenter og instruktører mulighed for at høre dig tale, se dit kropssprog og lære dig lidt at kende. Læs artikel

Et godt supplement til billeder på din profil, er en videopræsentation af dig. Dette giver castere, agenter og instruktører mulighed for at høre dig tale, se dit kropssprog og lære dig lidt at kende.

Tirsdag d. 30 januar 2024 - For alle

Hvorfor skal jeg være VIP medlem?

I tvivl om, hvorfor du skal opgradere til VIP medlem? Få svaret her. Læs artikel

I tvivl om, hvorfor du skal opgradere til VIP medlem? Få svaret her.