Præsenter dig selv med video

Et godt supplement til billeder på din profil, er en videopræsentation af dig. Dette giver castere, agenter og instruktører mulighed for at høre dig tale, se dit kropssprog og lære dig lidt at kende.

Det er også en god mulighed for at skille dig ud, vise hvem du er og hvad du kan. Et andet plus ved en videopræsentation er, at du kan lave den selv derhjemme.

Det eneste du behøver, er en smartphone eller andet udstyr, der kan optage. Så er det bare om at komme i gang.

Nedeunder har vi lavet en liste med tips, der kan hjælpe dig godt på vej med en god præsentationsvideo. Følger du disse simple tips, er der nemlig stor mulighed for, at den bliver vellykket.

Skal du lave en showreel? Så er der gode tips at hente her: Sådan laver du en god showreel

Forbered dig på, hvad du vil sige

Husk at dette er en præsentation af dig – ikke et stand-up show eller et teaterstykke. Vær derfor sikker på, hvad du vil sige og prøv det igennem, inden du begynder at optage. Denne forberedelse gør, at du fremstår selvsikker når du tænder kameraet.

Lyset er vigtigt

Find et sted med naturlig godt lys og brug evt. ekstra lamper. Undgå direkte sollys, da det giver skygger.

Brug en neutral baggrund

En hvid baggrund uden billeder, plakater og andet er bedst.

Undgå støj

Musik i baggrunden, andre der taler eller hunden der gør, er altsammen med til at forstyrre indholdet i din video. 

Vær naturlig

Kig og tal direkte ind i kameraet, smil og tal tydeligt. Vær dig selv og undgå skuespil. Hav tøj og evt. make-up på som du ville bære til en jobsamtale. 

Lav en testvideo

Tjek, om du kan lide hvad du ser, og ret i næste video.  

Hold øje med tiden

Prøv at holde dig under to minutter. Det hjælper dig til at være konkret i videoen, og du undgår at folk mister interessen. Et minut der er godt er bedre end tre minutter der ikke er godt.

Optag både tæt på og i fuld figur

Sørg såvidt muligt for, at man ser dig både i fuld figur og tæt på i din video. Og det er uanset om du er tyk, tynd, høj eller lav. 

Når du har optaget din video, kan du uploade denne til din profil på Onlinecasting.dk. Du er selvfølgelig også velkommen til at uploade flere videoer.

Der findes masser af præsentationsvideoer på internettet, kig på dem og bliv inspireret.

Husk, er den ikke i kassen første gang, kan du jo bare lave en ny.

Få flere tips og tricks til din profil herunder.

Opdateret: Tirsdag d. 13 november 2018

Læs også:

Tirsdag d. 13 november 2018 - For alle

Hvad skal man sige og gøre i en præsentationsvideo?

Der skal ikke kompliceret udstyr til at lave en god præsentationsvideo, men hvad skal man egentlig sige og gøre? Læs artikel

Der skal ikke kompliceret udstyr til at lave en god præsentationsvideo, men hvad skal man egentlig sige og gøre?

Mandag d. 29 august 2016 - For modeller

Sådan tager du et godt billede af dig selv

Mange skuespillere bruger professionelle fotografer, men med planlægning og kendskab til nogle basale ting er det fuldt ud muligt at lave gode selv-portrætter. Læs artikel

Mange skuespillere bruger professionelle fotografer, men med planlægning og kendskab til nogle basale ting er det fuldt ud muligt at lave gode selv-portrætter.

Torsdag d. 6 december 2018 - For skuespillere

Bliv bedre til at huske dine replikker

Kender du det: Du står på scenen, foran kameraet eller til en audition og pludselig går klappen ned. ”Hvad er det nu jeg skal sige? Hvorfor kan jeg ikke huske det? Læs artikel

Kender du det: Du står på scenen, foran kameraet eller til en audition og pludselig går klappen ned. ”Hvad er det nu jeg skal sige? Hvorfor kan jeg ikke huske det?