Sådan tager du et godt billede af dig selv

Dit profilbillede repræsentere den "rigtige dig" og udtrykke din personlighed. Du skal også ligne én på din egen alder for at give castere, agenter og instruktører en klar idé om hvilke roller, der passer til dig. 

Mange skuespillere bruger professionelle fotografer, men med planlægning og kendskab til nogle basale ting er det fuldt ud muligt at lave gode selv-portrætter.

Mange mobiltelefoner har gode indbyggede kameraer, men et digitalt spejlreflekskamera eller et godt digital kamera med auto-fokus og timer er at foretrække. Det kræves ofte at du monterer kameraet på en tripod for at få de bedste resultater. Scenen er også vigtig: En hvid baggrund eller i det mindste en "ren" og ikke-distraherende baggrund vil være idéelt. Den bedste lyskilde for portrætter er blødt og naturligt dagslys, så det er at foretrække, at du sidder ved siden af, eller foran, et vindue, da lyset herfra passer til alle hudfarver. Undgå altid direkte sollys, da dette skaber stærke skygger.

Portrætter er normalt hoved-og-skulder billeder, og er som regel i farve (selvom sort/hvid billeder nogle gange bruges). Billedet skal vise hele dit ansigt, og tøj og make-up skal være neutralt og ikke distraherende.

For at få et skarpt billede skal kameraet helst sættes på en tripod, og det skal sættes langt nok væk til at muliggøre et hoved-og-skulder portræt. Sørg for at kameraet er i den korrekte højde, hvilket afhænger af om du sidder, eller står op. Du kan selv eksperimentere med prøve-billeder for at se efter position, fokus og lysets kvalitet på billedet. Det er en god idé at øve sin positur foran et spejl for at finde ud af hvordan, du bedst tager dig ud. Sørg for at din positur er afslappet og simpel, men fald ikke sammen! Med disse tips skulle det være muligt at få et ordentligt portræt-billede.

Opdateret: Mandag d. 29 august 2016

Læs også:

Torsdag d. 18 april 2019 - For alle

Tjekliste til en god profil

Få tips og gode råd til at forbedre din profil på onlinecasting. Læs artikel

Få tips og gode råd til at forbedre din profil på onlinecasting.

Tirsdag d. 22 december 2015 - For modeller

Se slankere ud på billeder

Læs her, hvordan du kan se slankere ud på billeder. Pssst. Det er faktisk meget let. Læs artikel

Læs her, hvordan du kan se slankere ud på billeder. Pssst. Det er faktisk meget let.

Torsdag d. 17 december 2015 - For modeller

Sådan ser du højere ud på billeder

Uanset hvor meget vi ønsker at ændre vores højde, så er det dog umuligt. Nogle anser dette for en stilbarriere. Her får du nogle tips, der får dig til at se højere ud på billeder. Læs artikel

Uanset hvor meget vi ønsker at ændre vores højde, så er det dog umuligt. Nogle anser dette for en stilbarriere. Her får du nogle tips, der får dig til at se højere ud på billeder.