Forside > Artikler og tips

ARTIKLER OG TIPS

Vi har her samlet en lang række spændende artikler, der forhåbentligt kan hjælpe dig på din vej som skuespiller, model, sanger, danser og statist.

Der vil løbende blive skrevet nye artikler og guides.

Har du selv forslag til artikler, vil vi meget gerne høre fra dig.


De skjulte stjerner - Den ældre mand

Mandag d. 9 november 2020 - For alle
Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Palle. Måske kan du kende ham fra TV2's Sygeplejeskolen?
Læs hele artiklen


De skjulte stjerner - Barnet

Tirsdag d. 3 november 2020 - For alle
Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Mynthe på 9 år, som bl.a. har medvirket i MGP.
Læs hele artiklen


Castings og auditions med små børn (0-3 år)

Fredag d. 2 oktober 2020 - For alle
Drømmer du om at se din lille krudtugle i en reklamefilm? Frygter du auditionen og hvordan du skal bære dig ad? Få tips til auditions med babyer og små børn i alderen 0-3 år her.
Læs hele artiklen


Arbejd hjemmefra - som skuespiller

Torsdag d. 17 september 2020 - For skuespillere
Vi kan ikke komme udenom, at tiderne har ændret sig efter covid-19 er kommet til. Det kan være du selv har prøvet at blive hjemsendt fra arbejde eller fået udskudt eller aflyst forestillinger, optagedage eller lignende. Pludselig sidder man derhjemme med en masse tid, som man ikke havde forventet at skulle have. Få gode råd til hvordan du kan arbejde hjemmefra som skuespiller her.
Læs hele artiklen


Hej model! Husker du at spise sundt?

Onsdag d. 26 august 2020 - For modeller
Drømmer du om at blive model, men er i tvivl om, hvordan kosten skal skrues sammen? Læs med i denne artikel, hvor vi kommer med råd til, hvordan du spiser sundt som model uden at sulte dig selv.
Læs hele artiklen


Må jeg bede om feedback efter en audition?

Mandag d. 3 august 2020 - For skuespillere
Du har lige overstået din audition. Gik det egentlig godt? Ramte du tonerne rigtig? Smilte du med øjnene som de bad om? Kan du godt tillade sig at spørge om feedback efter en audition? Få svaret her.
Læs hele artiklen


Sig aldrig held og lykke til en skuespiller

Onsdag d. 8 juli 2020 - For skuespillere
Ved du hvorfor man ikke må have tre lys på et bord? Eller hvilken forestilling man aldrig må nævne ved navn? Bliv klogere på teaterverdenens overtro og ritualer her.
Læs hele artiklen


Giver man blomster før eller efter en forestilling?

Mandag d. 6 juli 2020 - For alle
Har du undret dig over, hvorfor man giver blomster til skuespillere? Og giver man dem før eller efter en forestilling? Find ud af do's and don'ts, når det kommer til blomster og skuespillere i denne artikel.
Læs hele artiklen


12 forholdsregler til en tryg og sikker casting

Mandag d. 8 juni 2020 - For alle
At du føler dig tryg ved at gå til castings og auditions, er noget af det allervigtigste for os. Her er 11 forholdsregler, du altid bør tage, så du også får en sjov og god oplevelse. Disse regler er generelle for dig, der går til castings og ikke kun i Onlinecasting-regi.
Læs hele artiklen


Fordele ved at blive typecastet

Tirsdag d. 2 juni 2020 - For skuespillere
Føler du også, at du ofte blive castet til at spille de samme roller? Er du tvivl om det er en ulempe eller om det kan være en fordel for dig? Læs med i denne artikel og bliv klogere på netop dette.
Læs hele artiklen


Tryghed på Onlinecasting.dk

Onsdag d. 29 april 2020 - For alle
Det skal være trygt og sikkert at benytte Onlinecasting.dk. Og det er det. Læs her, hvad Onlinecasting gør og hvad du selv kan gøre for at være tryg på Onlinecasting.dk.
Læs hele artiklen


Forstå opslagene: Hvad betyder informationerne?

Onsdag d. 29 april 2020 - For alle
På alle opslagene på Onlinecasting.dk findes der forskellige bokse og ikoner, der giver nem og overskuelig information om opslaget og om casteren. Her kan du læse, hvad de enkelte punkter betyder.
Læs hele artiklen


Q&A med en caster

Onsdag d. 22 april 2020 - For alle
Vi spurgte på Facebook, om I havde nogle spørgsmål til Anne Serup, der bl.a. har været caster på Klovn Forever, Arvingerne og en lang række andre tv-programmer, film og reklamefilm - og det havde I. Læs Annes svar her og få insiderviden fra en caster.
Læs hele artiklen


De skjulte stjerner - Den ældre

Mandag d. 9 marts 2020 - For alle
Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Kirsten på 77 år.
Læs hele artiklen


Derfor har danske skuespillere succes i udlandet

Fredag d. 28 februar 2020 - For skuespillere
Har du også lagt mærke til, at der er flere og flere danskere i internationale film og serier? I denne artikel fortæller vi om, hvorfor danske skuespillere har succes i udlandet.
Læs hele artiklen


De kendtes ritualer inden de går på scenen

Mandag d. 10 februar 2020 - For alle
Hvordan forbereder du dig, inden du skal på scenen eller foran kameraet? Gad vide, hvad andre gør? I denne artikel fortæller vi om de professionelles ritualer inden "showtime".
Læs hele artiklen


Internationale film og serier, der har danskere på rollelisten

Torsdag d. 30 januar 2020 - For skuespillere
Det er ikke unormalt at se danske skuespillere udfolde sig på det store lærred i udlandet. I denne artikel fortæller vi om et par af de danskere, der er på rollelisten i internationale film og TV-serier.
Læs hele artiklen


De skjulte stjerner - Den midaldrende

Tirsdag d. 28 januar 2020 - For alle
Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Shariananda.
Læs hele artiklen


De skjulte stjerner - Teenageren

Tirsdag d. 28 januar 2020 - For alle
Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Pelle.
Læs hele artiklen


Instagrammere du kan følge som model, skuespiller eller danser

Mandag d. 6 januar 2020 - For alle
Vi har gransket Instagram og fundet frem til 7 mænd og kvinder, der er værd at følge, hvis du er - eller drømmer om at blive - model, skuespiller eller danser.
Læs hele artiklen


9 myter om at være skuespiller

Søndag d. 29 december 2019 - For skuespillere
Er du stødt på fakta om skuespillere, hvor du har undret dig over om de nu kan passe? I denne artikel afliver vi 9 myter om at være skuespiller.
Læs hele artiklen


Sådan bliver du skuespiller i Jylland...

Torsdag d. 19 december 2019 - For skuespillere
Ja, overskriften er sat på spidsen og ret provokerende, for selvfølgelig kan du blive skuespiller, selvom du er bosat i Jylland. I denne artikel vil vi give dig nogle råd til, hvordan du kan blive skuespiller, selvom du bor i en lille by langt væk fra København, Århus eller Odense.
Læs hele artiklen


11 julegaveideer til skuespilleren

Onsdag d. 27 november 2019 - For skuespillere
Rykker din mor dig for en ønskeliste? Eller er du på udkig efter en julegave til skuespilleren, men er tom for idéer? Find inspiration til gaver til skuespilleren i denne artikel.
Læs hele artiklen


Aftenen før en audition

Fredag d. 22 november 2019 - For skuespillere
Udover replikker og sang er der så andre ting, jeg bør forberede til en audition? I denne artikel kommer vi med nogle råd til, hvad du kan gøre aftenen før din audition.
Læs hele artiklen


Hvis klappen går ned

Tirsdag d. 19 november 2019 - For alle
Du er i fuld gang med din audition, men pludselig glemmer du fuldstændig, hvad du skulle sige. Dommerpanelet kigger afventede på dig. Du begynder at svede og stresse. "Hvad pokker var det nu, du skulle sige?" Her får du nogle tips til, hvad du skal gøre, hvis den berygtede klap går ned. Og ikke mindst, hvad du kan gøre for at komme til på rette spor igen.
Læs hele artiklen


Hvad er forskellen på en audition og casting?

Onsdag d. 6 november 2019 - For alle
Ofte bliver audition og casting brugt som synonymer for hinanden. Men det er faktisk to forskellige ting. Lær forskellen her.
Læs hele artiklen


Apps, bøger og podcasts om skuespil

Torsdag d. 31 oktober 2019 - For skuespillere
Vil du gerne udvide din viden om skuespil, men er i tvivl om, hvor du skal søge inspiration? Så er denne artikel noget for dig.
Læs hele artiklen


Hvad lægger en caster mærke til?

Tirsdag d. 29 oktober 2019 - For skuespillere
Har du tænkt over, hvad en caster kigger efter, når du søger en rolle via en audition eller indsender en castingvideo? Læs med i denne artikel for at få et par råd med på vejen.
Læs hele artiklen


Sådan giver du et godt førstehåndsindtryk til en audition

Mandag d. 28 oktober 2019 - For alle
Af åbenlyse årsager vil alle gerne give et godt indtryk til en audition. Her får du et par gode råd til at give et godt førstehåndsindtryk.
Læs hele artiklen


Hvorfor smiler modeller ikke?

Mandag d. 28 oktober 2019 - For modeller
Hvorfor er det lige at modeller ofte ikke smiler? Isabella oplyser dig.
Læs hele artiklen


Alt om at blive skuespiller i udlandet

Mandag d. 14 oktober 2019 - For skuespillere
Ønsker du at slå igennem som skuespiller i udlandet, men er i tvivl om, hvad der kræves? Læs med i denne artikel, hvor vi giver råd og information herom.
Læs hele artiklen


Sådan forbereder du dig til en danseaudition

Mandag d. 14 oktober 2019 - For dansere
Skal du til en danseaudition? Her får du en tjekliste til alt, hvad du skal være opmærksom på.
Læs hele artiklen


Påklædning til din danseaudition

Mandag d. 14 oktober 2019 - For dansere
Uanset set om du skal til audition på et dansephotoshoot eller danse som en del af en musicalaudition, kan det være svært at finde ud af, hvad du skal have på. Hvis du er i tvivl om påklædning til din danseaudition, så læs med her.
Læs hele artiklen


Sådan bruger du Instagram som skuespiller

Lørdag d. 12 oktober 2019 - For skuespillere
Leder du efter en effektiv måde at promovere dig selv som skuespiller på? Har du overvejet om Instagram kunne være en mulighed, men er i tvivl om, hvordan du skal bruge det? Læs med i denne artikel herom.
Læs hele artiklen


10 tips til at få børn til at smile naturligt på billeder

Torsdag d. 26 september 2019 - For modeller
Der findes findes vel næsten ikke noget bedre og sødere end et billede af et barn, der smiler helt fra hjertet af. Men det kan være en kamp at få sådan et billede i kassen. Her får du 10 tips, du kan bruge, hvis du gerne vil have dit barn til at smile naturligt på billeder.
Læs hele artiklen


VIDEO: Kan jeg søge en rolle, selvom jeg ikke passer til beskrivelsen?

Torsdag d. 26 september 2019 - For skuespillere
Isabella fortæller om man skal søge en rolle, selvom man ikke helt passer til beskrivelsen af denne.
Læs hele artiklen


Disse billeder skal du have på din Onlinecastingprofil

Fredag d. 30 august 2019 - For alle
Hvad er det nu for nogle billeder, der er gode at have på sin castingprofil? Hvilket et er det vigtigste? Og hvad skal du være opmærksom på? Læs med i denne artikel.
Læs hele artiklen


Træn som en model

Fredag d. 23 august 2019 - For modeller
Den lange, slanke modelkrop kommer ikke af sig selv. Men hvordan skal du træne for at få "modelkroppen"? Læs med i denne artikel og find inspiration til træningsformer for modeller.
Læs hele artiklen


Derfor skal du IKKE vente med at ansøge en casting

Torsdag d. 22 august 2019 - For alle
Er du interesseret i en af vores casting, skal du ikke vente alt for længe med at sende din ansøgning, hvis du vil i betragtning til jobbet. Få forklaringen her.
Læs hele artiklen


7 tips til et naturligt smil

Onsdag d. 21 august 2019 - For modeller
Smil.. Du er på! At smile naturligt foran et kamera kan være meget svært. Her får du 7 tips, der giver dig til et naturligt smil.
Læs hele artiklen


Bliv opdaget som model

Onsdag d. 21 august 2019 - For modeller
Drømmer du om at få gang i din modelkarriere, er dette artiklen for dig. Læs her, hvordan du kan blive opdaget som model og komme i stald hos et modelbureau.
Læs hele artiklen


VIDEO: Bliv stemmeskuespiller - Hvad kræver det?

Mandag d. 19 august 2019 - For skuespillere
Kunne du tænke dig at blive stemmeskuespiller? Hvad kræver det at lægge stemmer til film, serie, tegnefilm?
Læs hele artiklen


Kom ind i rollens mindset

Tirsdag d. 13 august 2019 - For skuespillere
Det er ikke nok bare at kunne sine replikker. Du skal også kunne sætte dig i din karakters sted og spille rollen. Kan du begge dele, er du rigtig godt på vej som skuespiller. I denne artikel kommer vi med nogle forslag til, hvordan du kan tilegne dig din rolles væremåde og komme ind under huden på dem.
Læs hele artiklen


Træning der gavner kreativ udfoldelse

Onsdag d. 7 august 2019 - For alle
Er du aspirerende skuespiller eller model, men mangler du inspiration til, hvordan du holder din krop ved lige, så den kan klare de mange optrædener? Få forslag til træning, der gavner den kreativt udfoldende krop her.
Læs hele artiklen


Sådan smiler du med øjnene

Onsdag d. 31 juli 2019 - For modeller
En af hemmelighederne bag et godt billed, er at smile med øjnene. Eller "smize" som Tyra Banks kaldte det i America's Next Top Model. Prøv vores guide her til, hvordan du kan smile med øjnene.
Læs hele artiklen


Få skuespil presset ind i en travl hverdag

Tirsdag d. 30 juli 2019 - For skuespillere
Synes du det kan være svært at få skuespillet presset ind i hverdagen? I denne artikel kommer vi med råd til at få skuespil integreret i dit liv.
Læs hele artiklen


Hvad kan jeg forvente til en musicalaudition?

Mandag d. 29 juli 2019 - For skuespillere
Står du overfor din første audition? Så læs med her, hvad du kan forvente. Så er du klædt godt på, når du står foran juryen.
Læs hele artiklen


VIDEO: Derfor er kritik en god ting!

Torsdag d. 25 juli 2019 - For alle
Feedback, kritik, konstruktiv kritik? Hvordan tager du egentlig selv den slags?
Læs hele artiklen


Gode råd til din teateraudition

Torsdag d. 18 juli 2019 - For skuespillere
Måske er det første gang du skal til en audition. Måske har du prøvet det mange gange før. Her får du nogle gode råd til, hvordan du går til en audition og måske ender med drømmerollen.
Læs hele artiklen


Fra statist til skuespiller

Onsdag d. 17 juli 2019 - For statister
Har du prøvet at være statist, men ønsker at gå skridtet videre og blive skuespiller? I den her artikel kommer vi med nogle råd til, hvordan man kan gå fra statist til skuespiller.
Læs hele artiklen


Stemmeopvarmningsøvelser

Onsdag d. 17 juli 2019 - For skuespillere
Hvordan passer du på stemmen, så den kan holde til mange forestillinger, som skuespiller eller sanger? I denne artikel kommer vi med nogle bud på stemmeopvarmningsøvelser.
Læs hele artiklen


6 tips til at skille dig ud fra mængden til en audition

Fredag d. 12 juli 2019 - For alle
Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang.
Læs hele artiklen


VIDEO: Dit udseende til en modelaudition

Tirsdag d. 25 juni 2019 - For modeller
Isabella fortæller om hvordan du skal sørge for at tage dig ud, til en modelaudition.
Læs hele artiklen


VIDEO: Når familien ikke støtter drømmen om at blive skuespiller

Tirsdag d. 25 juni 2019 - For skuespillere
Isabella fortæller om hvad du kan gøre, når familien ikke støtter op om din drøm om at blive skuespiller.
Læs hele artiklen


Sådan holder du modet oppe efter mange afslag

Tirsdag d. 4 juni 2019 - For alle
Har du været til mange castings, hvor du ikke er gået videre? Synes du, det er svært at holde modet oppe? Læs med i denne artikel og få nogle tips til at opretholde motivation, når du møder modgang.
Læs hele artiklen


Lær at lægge teatermakeup - både for mænd og kvinder

Tirsdag d. 28 maj 2019 - For skuespillere
Har du undret dig over, hvordan teatermakeup lægges? Kunne du godt tænke dig nogle tips hertil, så følg med i denne artikel.
Læs hele artiklen


VIDEO: Dansk Skuespillerforbund (DSF)

Tirsdag d. 28 maj 2019 - For skuespillere
Isabella fortæller om hvad det vil sige at være medlem af Dansk Skuespillerforbund (DSF). Herunder fordele og ulemper. Hvilke typer medlemsskaber der findes mm.
Læs hele artiklen


VIDEO: Tips til en modelaudition

Tirsdag d. 28 maj 2019 - For modeller
Isabella giver dig her forskellige tips, du kan følge hvis du skal til audition som model.
Læs hele artiklen


Guide til din modelportfolio

Mandag d. 27 maj 2019 - For modeller
Hvis du vil være model, skal du have god modelportfolio at vise frem. Det er din chance for at give et godt indtryk og vise casterne og agenterne, hvad du kan. En modelportfolio kræver hårdt arbejde at få til at være fantastisk og iøjnefaldende. Du får her en guide til, hvordan du kan få den bedste modelportfolio.
Læs hele artiklen


10 tips til at blive mere fotogen

Onsdag d. 22 maj 2019 - For alle
Du kender måske det med, at man prøver og prøver, men aldrig lykkedes med at få det perfekte billede. Man føler sig usikker og gider måske slet ikke have taget billeder. Du får her 10 tips, som kan hjælpe dig til at blive mere fotogen.
Læs hele artiklen


Derfor behøver du ikke være pæn for at blive skuespiller

Tirsdag d. 21 maj 2019 - For skuespillere
Har du en drøm om at blive skuespiller eller statist, men føler du ikke, at du har det pæneste udseende? Behøver man overhovedet være "pæn" for at klare sig godt i showbiz? Læs med i denne artikel.
Læs hele artiklen


VIDEO: Guide til de forskellige typer modeller der findes

Mandag d. 6 maj 2019 - For modeller
Isabella fortæller dig her om de forskellige typer modeller der findes. Alt fra catwalk- til fitnessmodeller.
Læs hele artiklen


VIDEO: 10 tips til at græde på kommando

Mandag d. 6 maj 2019 - For skuespillere
Isabella bringer dig her 10 tips til at lære at græde på kommando.
Læs hele artiklen


Derfor er kritik en god ting

Torsdag d. 25 april 2019 - For alle
Du har måske prøvet at tage hjem fra en audition eller et photoshoot med en følelse af ondt i maven. Måske har du følt at du ikke var god nok, fordi der var en smule kritik til dit arbejde. Sandheden er, at negativ feedback rent faktisk kan være en rigtig god ting. Læs med her, og forstå hvordan og hvorfor.
Læs hele artiklen


Kan jeg søge en rolle, selvom jeg ikke passer 100% på beskrivelsen?

Torsdag d. 25 april 2019 - For skuespillere
Det er næsten ikke til at bære, hvis du finder ud af, at du ikke passer på beskrivelsen af din drømmerolle. Men de fysiske egenskaber er ikke altid skrevet i sten. Du kan sagtens søge en rolle, selvom du ikke passer 100% til beskrivelsen. Læs her hvordan.
Læs hele artiklen


Skat af gavekort, honorar og biografbilletter

Onsdag d. 24 april 2019 - For alle
Med en profil på Onlinecasting.dk opdager du hurtigt, at statistarbejde mm. ofte aflønnes med gavekort, honorar (penge) eller biografbilletter. Men hvordan er det lige med betaling af skat? Skal man altid betale skat af gavekort, og hvordan foregår det helt præcis? Få svar på alle dine spørgsmål her.
Læs hele artiklen


Lær at bruge dit netværk til skuespillerkarrieren

Onsdag d. 24 april 2019 - For skuespillere
Har du tænkt over, hvordan dit netværk kan gavne din skuespillerkarriere? Hvor finder du overhovedet et netværk? Læs med i denne artikel og find ud af mere.
Læs hele artiklen


Sådan bliver du body double

Tirsdag d. 16 april 2019 - For skuespillere
Body double er en stand-in for en skuespiller. De bliver brugt i scener, hvor den rigtige skuespiller af forskellige årsager ikke selv medvirker. Læs her, hvordan du bliver body double - altså stand-in - for en professionel skuespiller.
Læs hele artiklen


VIDEO: Tips til at blive en bedre statist

Mandag d. 8 april 2019 - For statister
Isabella giver tips til hvordan du bliver en bedre statist.
Læs hele artiklen


Når familien ikke støtter drømmen om at blive skuespiller

Onsdag d. 3 april 2019 - For skuespillere
Drømmer man om at blive skuespiller, er det ikke altid, at familien støtter ens valg. De synes måske det ville være mere fornuftigt at tage en "almindelig" uddannelse eller andet. Hvis du sidder derude og mangler opbakning i dit karrierevalg, så læs med i denne artikel.
Læs hele artiklen


Husk at have rettigheder til dine billeder

Tirsdag d. 2 april 2019 - For alle
I den tid vi lever i, bliver information mere og mere tilgængeligt pga. internettet og de sociale medier. Det gør, at det er blevet lettere at kopiere materiale som f.eks. tekster og billeder. Men hvordan er det lige med copyright-reglerne? Og hvornår ved du, om du må bruge billedet, og hvordan indhenter man f.eks. tilladelse fra en fotograf til billederne? Få svar på alt dette i denne artikel.
Læs hele artiklen


Lær at slås på film og på scenen

Torsdag d. 28 marts 2019 - For skuespillere
Når man skal lære at slås på scenen, så kalder man det for stage combat. Det er en teknik, der er designet til at skabe illusion af fysisk kamp uden at man kommer til at skade hinanden.
Læs hele artiklen


17 sjove facts fra castingverdenen

Mandag d. 18 marts 2019 - For alle
Hvorfor siger man egentlig knæk og bræk? Hvor gamle var Beverly Hills stjernerne i virkeligheden under optagelserne? Og var vandet egentlig så koldt i Titanic, som det så ud til? Få svarene her og andre sjove facts fra castingverdenen, som du kan underholde med næste gang du sidder og venter til en audition.
Læs hele artiklen


VIDEO: Skuespillerskolens optagelsesprøve

Mandag d. 18 marts 2019 - For skuespillere
Isabella fortæller om optagelsesprøven til Skuespillerskolen.
Læs hele artiklen


Kan jeg blive skuespiller selvom jeg har accent?

Torsdag d. 14 marts 2019 - For skuespillere
Vil du gerne være skuespiller, men har accent? Kan du så overhovedet blive skuespiller? Det får du svar på i denne artikel.
Læs hele artiklen


Læg stemme til tegnefilm

Onsdag d. 13 marts 2019 - For skuespillere
Der er mange, som går med en lille drøm om at lægge stemme til tegnefilm. I denne artikel kan du læse mere om, hvad det kræver at blive stemmeskuespiller til en tegnefilm.
Læs hele artiklen


Sådan sikrer du en god kontrakt

Fredag d. 8 marts 2019 - For alle
Hvordan ved du, at det er en fair løn du får? Hvad skal du være særlig obs på i en kontrakt, og hvad skal den indeholde? Der er rigtig mange elementer og faktorer at forholde sig til, når man skal til at underskrive en kontrakt. Her er en guide til, hvordan du bedst muligt kan sikre dig, at det er en god kontrakt, samt hvilke forhold du skal være særlig opmærksom på.
Læs hele artiklen


Derfor skal du være med i en skoleproduktion

Tirsdag d. 5 marts 2019 - For alle
Har du lagt mærke til alle de opslag på Onlinecasting om at medvirke i skoleproduktioner? Hvad indebærer det og hvorfor er det en god idé at være med i dem? Det får du svar på i denne artikel.
Læs hele artiklen


Påklædning til en casting

Lørdag d. 2 marts 2019 - For alle
Skal du til en casting eller audition, men er i tvivl om dit tøjvalg? Er der noget, der bedre at have på end andet? Skal du komme som dig selv eller din karakter? Få svarene i denne artikel.
Læs hele artiklen


Sådan bliver du realitystjerne

Onsdag d. 27 februar 2019 - For alle
Har du overvejet at deltage i realityprogram? Eller er du nysgerrig på, hvad det vil sige at være kendt - på godt og ondt? I denne artikel kommer vi ind på, hvordan man bliver en realitystjerne samt hvilke fordele og ulemper et liv i rampelyset kan have.
Læs hele artiklen


VIDEO: Derfor skal du tage ulønnede jobs

Mandag d. 25 februar 2019 - For alle
Isabella fortæller om hvorfor man skal tage ulønnede jobs, samt hvad man får ud af dette.
Læs hele artiklen


Meditationsøvelser før en audition

Onsdag d. 20 februar 2019 - For alle
I den her artikel giver vi dig nogle tips til meditationsøvelser, som du kan lave, før du skal ind til en audition. Helt uden at genere andre.
Læs hele artiklen


Sådan bliver man medlem af DSF (Dansk skuespillerforbund)

Tirsdag d. 19 februar 2019 - For skuespillere
Dansk Skuespillerforbund er et dansk fagforbund, som organiserer professionelle skuespillere, musicalperformere, operasangere, dansere og koreografer. Den bruges blandt andet af castere og instruktører, når der skal findes professionelle skuespillere til deres forskellige projekter.
Læs hele artiklen


Videocasting - hvordan foregår det?

Tirsdag d. 19 februar 2019 - For skuespillere
Videocasting er en metode som bruges mere og mere indenfor branchen. Det er en lidt nyere metode, som til forskel for almindelige castings foregår hjemme. Læs mere om, hvordan videocastings foregår her.
Læs hele artiklen


Sådan kurerer du sceneskræk

Onsdag d. 13 februar 2019 - For skuespillere
Sceneskræk er følelsen af nervøsitet, som man får lige inden eller imens man står foran et publikum. Det medfølger ofte hjertebanken, mundtørhed, muskelsammentrækninger, talebesvær, rødmen, svedeture og panik. Her kommer en guide til, hvordan du kan kurere sceneskræk.
Læs hele artiklen


Hvorfor kan jeg ikke se hvilket firma, der står bag et opslag?

Tirsdag d. 12 februar 2019 - For alle
Hvorfor kan jeg ikke se hvilket firma, der står bag et opslag på Onlinecasting.dk? Hvis du sidder med det spørgsmål, så find svaret i denne artikel.
Læs hele artiklen


VIDEO: Hvad er lønnen som statist?

Mandag d. 11 februar 2019 - For statister
Isabella fortæller om hvordan "lønnen" som statist typisk er.
Læs hele artiklen


Hvordan får man flere følgere på de sociale medier?

Tirsdag d. 29 januar 2019 - For alle
Vil du gerne have flere følgere på de sociale medier? Og hvorfor kan det være en fordel, når man vil være skuespiller, danser, model osv.? Det handler denne artikel om.
Læs hele artiklen


Derfor skal du have video på din profil

Mandag d. 28 januar 2019 - For alle
Har du lagt mærke til, at flere har videoer på deres castingprofiler? Burde du også have det? Hvad skal sådan en video indeholde? Læs med i denne artikel for at få svar på disse spørgsmål og meget mere.
Læs hele artiklen


12 tips til at forberede dit barn til en casting

Mandag d. 21 januar 2019 - For alle
Der er mange børn, som drømmer om en skuespiller- eller en danse-karriere. Her får du 12 gode råd til, hvordan du bedst muligt kan forberede dit barn til casting.
Læs hele artiklen


VIDEO: Præsentationsvideo - Hvad skal man sige og gøre?

Mandag d. 21 januar 2019 - For alle
Altid energiske Isabella giver dig tips til, hvad man skal sige og gøre i en præsentationsvideo.
Læs hele artiklen


Lær at improvisere

Tirsdag d. 8 januar 2019 - For skuespillere
"Find på replikkerne hen ad vejen." Det lyder måske ligetil. Det er bare ikke helt så nemt som man skulle tro. Faktisk en af de sværeste teknikker, man kan lære som skuespiller. Her får du nogle tips og tricks til, hvordan du kan lære at improvisere.
Læs hele artiklen


Hvad er et godt headshot?

Mandag d. 7 januar 2019 - For alle
Hvordan er det lige man tager et headshot og hvorfor skal det på din profil? I denne artikel kommer lidt tips til, hvordan du sikrer dig et godt headshot.
Læs hele artiklen


VIDEO: Plus size model - Noget for dig?

Mandag d. 7 januar 2019 - For modeller
Isabella fortæller om hvordan man bliver plus size model. Herunder krav, kriterier og jobmuligheder.
Læs hele artiklen


Ærlighed betaler sig

Torsdag d. 20 december 2018 - For alle
Kan det virkelig betale sig at være ærlig? Og hvad er konsekvensen, hvis man ikke er? Find ud af mere herom i denne artikel.
Læs hele artiklen


Fordele ved at være minoritet i castingverdenen

Torsdag d. 20 december 2018 - For alle
Er det svært at få jobs som minoritet eller er der fordele ved at være anderledes? I denne artikel vil vi komme ind på minoriteter i castingverdenen.
Læs hele artiklen


VIDEO: Alt om at være hårmodel

Torsdag d. 20 december 2018 - For modeller
Isabella forklarer hvordan det er at være hårmodel, hvad der kræves samt hvad man får ud af det.
Læs hele artiklen


Sådan skaber du dig en karriere i udlandet

Onsdag d. 19 december 2018 - For alle
Måske har du en stor drøm om at arbejde i udlandet, men ved ikke helt, hvordan du skal tage det første skridt. Her får du en guide til, hvordan du kan skabe karriere i udlandet, og hvilke ting der skal være styr på og forberedes inden du tager afsted.
Læs hele artiklen


10 tips til venteværelset

Onsdag d. 12 december 2018 - For skuespillere
Her får du 10 tips til, hvad du kan lave, mens du venter på at komme ind til en casting eller audition.
Læs hele artiklen


VIDEO: Hvem er med til at lave film og hvad er deres rolle?

Mandag d. 10 december 2018 - For skuespillere
Isabella fortæller her om hvilke personer der er med til skabelsen af en film, samt hvad deres rolle er.
Læs hele artiklen


Sådan bliver du stuntman eller -kvinde

Torsdag d. 6 december 2018 - For skuespillere
Det er som regel sådan, at man finder et job, som passer til sin uddannelse. Sådan er det ikke helt, hvis man gerne vil være stuntman eller stuntkvinde. Du får her en direkte guide til, hvordan du bliver en stuntman eller -kvinde.
Læs hele artiklen


Sådan øver du replikker med dit barn

Onsdag d. 5 december 2018 - For skuespillere
Drømmer dit barn om at blive skuespiller, men har svært ved at koncentrere sig, når der skal øves replikker? I denne artikel kommer et par tips hertil.
Læs hele artiklen


Alt om at optræde på et krydstogtskib

Mandag d. 19 november 2018 - For alle
Der er mange forskellige måder, man kan optræde og arbejde på et krydstogtskib på. Nogle optræder med shows som sang, dans eller skuespil, hvor andre optræder med f.eks. stand-up eller tryllekunst. Her kan du læse om, hvordan det er at arbejde på et krydstogtskib - hvem ved, måske er det noget for dig.
Læs hele artiklen


VIDEO: Filmskoler i Danmark

Onsdag d. 14 november 2018 - For skuespillere
Isabella fortæller om de forskellige filmskoler der findes i Danmark.
Læs hele artiklen


Hvem er med til at lave film og hvad er deres rolle?

Tirsdag d. 13 november 2018 - For modeller
Har du tænkt over, hvor mange, der er med til at lave en film og hvilken rolle de har? Vi har listet dem op her.
Læs hele artiklen


Sådan laver du en god showreel

Søndag d. 11 november 2018 - For alle
En showreel en videopræsentation af dig selv. Det kan nok allerbedst sammenlignes med et CV, hvor man viser sit tidligere arbejde frem, men også en præsentation af de talenter og gode egenskaber man har, og kan tilbyde. Alt foregår som sagt bare på video i stedet for skrift. Her får nogle gode råd til, hvordan du kan lave din showreel, så den bliver rigtig god.
Læs hele artiklen


Sådan vælger du en sang til din audition

Mandag d. 5 november 2018 - For skuespillere
Skal du til audition, hvor du har fået besked på at synge en sang, men er i tvivl om, hvilken du skal vælge? I denne artikel finder du nogle gode råd til at vælge sange til auditions.
Læs hele artiklen


VIDEO: Tips til at blive en god tv-vært

Lørdag d. 3 november 2018 - For alle
Isabella giver tips til, hvordan man bliver en god tv-vært.
Læs hele artiklen


Hvordan forløber en casting?

Mandag d. 29 oktober 2018 - For skuespillere
Skal til casting for første gang, men er i tvivl om, hvordan det foregår? Læs her, hvordan en casting typisk forløber.
Læs hele artiklen


Kendte skuespillere uden uddannelse

Søndag d. 14 oktober 2018 - For skuespillere
I denne artikel bliver det forklaret, hvordan nogle skuespillere er blevet kendte - uden at have en skuespilleruddannelse bag sig.
Læs hele artiklen


VIDEO: Hvordan laver man en god monolog til en audition?

Onsdag d. 22 august 2018 - For skuespillere
Isabella giver tips til hvordan man forbereder en god monolog, hvis man skal til audition eller casting.
Læs hele artiklen


VIDEO: Tips til at få arbejdstilladelse i Hollywood

Søndag d. 12 august 2018 - For skuespillere
Isabella giver et par tips til, hvordan man kan få arbejdstilladelse i Hollywood.
Læs hele artiklen


VIDEO: Studierelevante jobs til skuespillerfaget

Tirsdag d. 3 juli 2018 - For skuespillere
Har du overvejet et studiejob, der gavner din karriere som skuespillere / performer?
Læs hele artiklen


VIDEO: Kan man blive model, hvis man har tatoveringer?

Fredag d. 22 juni 2018 - For modeller
Har du tatoveringer eller overvejer dette? Isabella fortæller om hvordan model- og skuespillerbranchen tager imod tatoveringer i dag.
Læs hele artiklen


VIDEO: Forældretips - Børn med skuespillerdrømme!

Mandag d. 11 juni 2018 - For skuespillere
Isabella giver tips til forældre, der har børn med skuespillerdrømme.
Læs hele artiklen


Hvordan laver man en god monolog til en audition?

Fredag d. 25 maj 2018 - For skuespillere
Hvad er en god monolog egentlig? Hvilken tekst skal man vælge, hvis man skal til audition? Hvad skal den indeholde, og hvordan skal den fremføres? Få svaret her.
Læs hele artiklen


VIDEO: Kend din playing age

Mandag d. 21 maj 2018 - For skuespillere
Isabella fra Onlinecasting.dk, fortæller om playing age, og hvorfor de er vigtigt at kende denne.
Læs hele artiklen


Skuespillerskolens optagelsesprøve

Onsdag d. 16 maj 2018 - For skuespillere
Spekulerer du over, hvordan optagelsesprøven til skuespillerskolen egentlig forløber eller vil du bare gerne blive klogere på, hvad det kræver at blive optaget? Så læs med her.
Læs hele artiklen


VIDEO: Hvad pakker man til en casting?

Torsdag d. 26 april 2018 - For skuespillere
Isabella fra Onlinecasting.dk, viser hvad hun pakker i sin taske når hun går til casting.
Læs hele artiklen


Hvorfor spiller ægte teenagere IKKE teenagere på film?

Tirsdag d. 27 juni 2017 - For skuespillere
Har du også undret dig over, hvorfor teenagere i amerikanske film oftest ser meget ældre ud, end du selv gjorde/gør? Få forklaringen på alderen her.
Læs hele artiklen


Find din playing age

Tirsdag d. 24 januar 2017 - For skuespillere
Har du set den fedeste casting, du bare MÅ deltage i, men passer du ikke helt på alderen? Så har vi godt nyt. Måske kan du godt komme i betragtning til opgaven alligevel. Læs her, hvordan du finder din playing age.
Læs hele artiklen


Kan man blive model, hvis man har tatoveringer?

Torsdag d. 12 januar 2017 - For modeller
I gennem de sidste 30 år har modelbranchen ændret sig gevaldigt. Nu er det ikke kun én type, der kan blive model. Nu kan mange typer bliver modeller – også selvom man har tatoveringer. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.
Læs hele artiklen


Få forklaringen – Hvorfor smiler modeller ikke?

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller
Har du også undret dig over, hvorfor man aldrig ser modeller smile? Der er faktisk en grund til det. Få svaret her.
Læs hele artiklen


Kan man blive model, hvis man har bumser?

Mandag d. 31 oktober 2016 - For modeller
Når man ser modellerne i reklamerne, har de altid så flot hud. Ingen modermærker (med mindre det sidder helt trendy og rigtigt), ingen poser under øjnene, og slet ikke skyggen af bumser. Hvad så med os med bumser? Kan vi så ikke blive modeller? Det tager vi fat på her.
Læs hele artiklen


Kan man blive model, hvis man har bøjle på?

Tirsdag d. 4 oktober 2016 - For modeller
Forleden skrev Maria til os, og spurgte, om man kan blive model, hvis man har bøjle på tænderne. Vi synes, det var sådan et godt og relevant spørgsmål, at vi gerne dele vores svar med jer andre.
Læs hele artiklen


Hvordan bliver man fitnessmodel?

Onsdag d. 28 september 2016 - For modeller
Drømmer du om en karriere som fitnessmodel? Læs her, hvordan du kommer i gang.
Læs hele artiklen


Bliv klar til dit første photoshoot

Onsdag d. 21 september 2016 - For modeller
Skal du være model på et photoshoot for allerførste gang? Her får du vores forslag til en tidsplan over, hvordan du kan forbedrede dig til dit kommende photoshoot.
Læs hele artiklen


9 studiejobs, der gavner din skuespillerkarriere

Tirsdag d. 30 august 2016 - For skuespillere
Få inspiration til studiejobs i ind- og udland, der kan gavne din skuespillerkarriere.
Læs hele artiklen


Pakkeliste til dit photoshoot

Tirsdag d. 23 august 2016 - For modeller
Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her.
Læs hele artiklen


Er du træt af at blive typecastet?

Onsdag d. 29 juni 2016 - For skuespillere
Er du træt af altid at blive typecastet som f.eks. politibetjent? En af skurkene? Eller måske den nørdede pige? Vi giver dig her 6 råd til, hvordan du kan undgå at blive typecastet.
Læs hele artiklen


Bliv skuespiller uden erfaring

Mandag d. 23 maj 2016 - For skuespillere
Kunne du tænke dig at blive skuespiller, men har du aldrig prøvet det før? Så læs, hvordan du kan komme i gang.
Læs hele artiklen


Råd til mor og far: Børn og skuespil

Onsdag d. 11 maj 2016 - For skuespillere
Drømmer dit barn om at være skuespiller, så læs vores forældretips her.
Læs hele artiklen


Bliv skuespiller som barn

Mandag d. 9 maj 2016 - For skuespillere
Drømmer du om at blive børneskuespiller? Læs her, hvordan du kommer i gang.
Læs hele artiklen


Hvad skal jeg pakke til en casting?

Torsdag d. 5 maj 2016 - For skuespillere
Er du i tvivl om, hvad du skal have med til en audition? Brug vores pakkeliste her, så glemmer du ikke noget igen til dine næste auditions.
Læs hele artiklen


Hvordan bliver man børnemodel?

Tirsdag d. 8 december 2015 - For modeller
Alle forældre er nok lidt nysgerrige for at se, om ens barn kan blive børnemodel. Selv spædbørn modtager vi billeder af fra håbefuld forældre. Læs her, hvad det kræver at blive børnemodel.
Læs hele artiklen


Casting til julekalender

Onsdag d. 2 december 2015 - For alle
Aah, decembermåned. Kalenderlys, julegodter, duften af gran og ikke mindst julekalender i fjernsynet. Drømmer du også om at være statist eller få en rolle i en julekalender? Så læs mere her.
Læs hele artiklen


4 måder at arbejdstilladelse i Hollywood

Tirsdag d. 1 december 2015 - For skuespillere
Drømmen om at stå på den røde løber i Hollywood ligger i mange. Læs her, hvad det kræves for at få arbejde som skuespiller i God's own country.
Læs hele artiklen


7 råd til at blive skuespiller i USA

Tirsdag d. 1 december 2015 - For skuespillere
Læs her, hvordan du kommer i gang som skuespiller i God's own contry.
Læs hele artiklen


Kan du castes som superhelt eller superskurk

Tirsdag d. 24 november 2015 - For alle
Egner du dig bedst til at spille superhelt eller superskurk? Få svaret her.
Læs hele artiklen


Hvorfor får jeg ikke svar på min ansøgning?

Fredag d. 16 oktober 2015 - For alle
Du har lige set det allermest spændende job på Onlinecasting, og sender håbefuldt en ansøgning afsted. Og så.... sker der ikke noget. Øv. Læs her om de typiske årsager til, at du ikke fik svar.
Læs hele artiklen


Få styr på nerverne før en audition

Tirsdag d. 13 oktober 2015 - For skuespillere
Får du koldsved og rystende hænder bare ved tanken om en audition eller en casting? Få gode råd til, hvordan du kan få styr på nerverne.
Læs hele artiklen


Hvordan er lønnen som statist?

Lørdag d. 3 oktober 2015 - For statister
Se her, hvad de forskellige statistopgaver som regel giver som betaling som tak for din medvirken.
Læs hele artiklen


Derfor er ulønnede jobs en god idé

Lørdag d. 3 oktober 2015 - For statister
Ulønnede jobs er langt fra et ukendt fænomen i den kreative branche. Inden du vrænger på næsen, så læs her, hvorfor det kan være en god idé at søge dem.
Læs hele artiklen


Tjekliste til en god profil

Lørdag d. 3 oktober 2015 - For alle
Få tips og gode råd til at forbedre din profil på onlinecasting.
Læs hele artiklen


Do's and don't om dit profilbillede

Onsdag d. 16 september 2015 - For alle
Trine fra Onlinecasting.dk viser de typiske fejl, du bør undgå når du laver dit profilbillede.
Læs hele artiklen


Hvordan bliver man Plus Size model?

Lørdag d. 20 juni 2015 - For modeller
Læs alt, hvad du bør vide om at blive model med former. Hvilke mål skal man have som plus size model? Hvordan er efterspørgslen på fyldige modeller i Danmark?
Læs hele artiklen


Hvordan bliver man model?

Lørdag d. 20 juni 2015 - For modeller
Hvordan bliver man egentlig model? Hvad kræver det? Læs her om, hvordan man bliver model. Hvem ved, måske er du den nye Nina Agdal eller Lykke May?
Læs hele artiklen


Nøgenhed og Castings

Fredag d. 20 februar 2015 - For alle
I ny og næ lægger vi opslag op på siden, som involverer nøgenhed. Læs her, hvad vi anbefaler.
Læs hele artiklen


Ordbog: Få styr på udtrykkene i branchen

Torsdag d. 5 februar 2015 - For alle
Hvad er forskellen på casting og audition? Hvorfor siger man ”knæk og bræk”? Hvad er showreel? Som ny i branchen, kan der være mange ord og begreber, man ikke har hørt før. Her er forklaringerne.
Læs hele artiklen


Åben casting – Hvad er det og hvordan foregår det?

Mandag d. 15 december 2014 - For skuespillere
For at finde de rigtige personer, og give en bredere del af befolkningen muligheden, bliver der afholdt åbne castings. Det er et af de første led i en stor process, og her prøver casterne, at spotte nye talenter.
Læs hele artiklen


Find din type

Fredag d. 5 december 2014 - For alle
Når casterne leder efter skuespillere eller modeller kigger de efter forskellige typer. Det vigtigste er, at personen afspejler rollen godt. Man kan dog sagtens være mere end én bestemt type.
Læs hele artiklen


Hvad skal man sige og gøre i en præsentationsvideo?

Torsdag d. 27 november 2014 - For alle
Der skal ikke kompliceret udstyr til at lave en god præsentationsvideo, men hvad skal man egentlig sige og gøre?
Læs hele artiklen


Præsenter dig selv med video

Torsdag d. 27 november 2014 - For alle
Et godt supplement til billeder på din profil, er en videopræsentation af dig. Dette giver castere, agenter og instruktører mulighed for at høre dig tale, se dit kropssprog og lære dig lidt at kende.
Læs hele artiklen


Filmskoler i Danmark

Mandag d. 27 januar 2014 - For skuespillere
På Onlinecasting.dk bringer vi adskillige opslag fra filmskoler rundt omkring i landet der søger medvirkende til produktioner. I denne artikel kan du finde lidt information om de forskellige filmskoler i Danmark.
Læs hele artiklen


Se slankere ud på billeder

Torsdag d. 26 december 2013 - For modeller
Læs her, hvordan du kan se slankere ud på billeder. Pssst. Det er faktisk meget let.
Læs hele artiklen


Sådan ser du højere ud på billeder

Torsdag d. 26 december 2013 - For modeller
Uanset hvor meget vi ønsker at ændre vores højde, så er det dog umuligt. Nogle anser dette for en stilbarriere. Her får du nogle tips, der får dig til at se højere ud på billeder.
Læs hele artiklen


Sådan tager du et godt billede af dig selv

Torsdag d. 26 december 2013 - For modeller
Mange skuespillere bruger professionelle fotografer, men med planlægning og kendskab til nogle basale ting er det fuldt ud muligt at lave gode selv-portrætter.
Læs hele artiklen


Hvorfor skal jeg have en udvidet profil?

Onsdag d. 3 oktober 2012 - For alle
Når det nu er gratis at have en almindelig profil, og man stadig kan gøre brug af en del af funktionerne på Onlinecasting.dk – hvorfor så overhovedet opgradere til udvidet profil?
Læs hele artiklen


Kan jeg blive håndmodel?

Torsdag d. 27 september 2012 - For modeller
Det kan lyde som en joke, men den er god nok. Du kan godt blive håndmodel. Håndmodeller bliver brugt i reklamer for eksempelvis smykker og cremer, neglepleje mv.
Læs hele artiklen


Afslag – hvad gør jeg nu?

Torsdag d. 8 marts 2012 - For alle
Øv, endnu et afslag efter en audition. Skuffelsen er ikke til at skjule. Her kan du læse om, hvordan du kan komme videre.
Læs hele artiklen


Afslag – hvorfor blev jeg ikke valgt?

Torsdag d. 8 marts 2012 - For skuespillere
Du gav alt, hvad du havde i dig. Din mavefornemmelse sagde at det gik godt, men alligevel blev du valgt fra. Hvad gik der galt? Vi har samlet de mest almindelige årsager til, hvorfor du fik afslag.
Læs hele artiklen


Model: Få mest ud af dine centimeter på billeder

Tirsdag d. 14 februar 2012 - For modeller
Du behøver ikke være 1,80 for at blive model, så længe du kender dine styrker og svagheder. Da de fleste modeller er over 1,75, skal du overkompensere for din højde. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du kan snyde dig til et par ekstra centimeter på dine profilbilleder.
Læs hele artiklen


60+ - har jeg en chance i branchen?

Fredag d. 19 august 2011 - For alle
Du ved mere om efterlønnen end om SU’en. Håret er blevet gråt for længst, og tidens tegn har sat sine tydelige spor på din krop og sind. Selvom dåbsattesten afslører en lang række fødselsdage, betyder det ikke at løbet er kørt.
Læs hele artiklen


Hvad er dubbing?

Søndag d. 14 august 2011 - For skuespillere
Dubbing er en stor udfordring selv for de mest garvede dubbing talenter, da man bliver nødt til at opbygge en karakter der reagerer på andre personers optræden og adfærd. Men hvad er dubbing egentlig? Og hvor meget bliver det brugt i Danmark?
Læs hele artiklen


Hvordan forbereder man sig til en casting?

Tirsdag d. 14 juni 2011 - For skuespillere
En casting er din store chance for at blive set og hørt af instruktører og producenter - og at vise dem hvad du er støbt af, samt hvad dine evner er som skuespiller eller TV-stjerne.
Læs hele artiklen


Tv vært – hvor svært kan det være?

Tirsdag d. 2 november 2010 - For skuespillere
Bingo banko, Paradise Hotel, Ups, det er live. Hvor svært kan det være at være TV vært? Har du tit tænk på, at det kan du gøre bedre? Onlinecasting har ofte opslag til dig, der gerne vil være TV vært.
Læs hele artiklen


Tør du tage chancen og blive hårmodel?

Fredag d. 15 oktober 2010 - For modeller
Trænger du til forandring, men har ikke råd til klip og dyre hårfarver, kan et job som hårmodel være noget for dig. Hos Onlinecasting har vi altid gode muligheder for det. Her kan se, hvordan du kan blive den næste.
Læs hele artiklen


Kan mit barn blive børnemodel?

Fredag d. 15 oktober 2010 - For modeller
Modelbureauer kigger ikke kun på dit barns udseende, men lige så meget, hvordan de tager sig ud på billeder, om de kan følge instruktioner og om de har tålmodighed til at sidde stille og vente.
Læs hele artiklen


Forældretips: Mit barn vil være børnemodel

Fredag d. 15 oktober 2010 - For modeller
Forældre, I synes jeres barn er det kønneste og dejligste barn i hele verden og I hører det sikkert også tit. Måske overvejer I endda om han/hun kan være børnemodel. Måske er I ikke alene om den antagelse.
Læs hele artiklen


Skriv en god ansøgning til en audition

Onsdag d. 23 juni 2010 - For alle
Når onlinecasting sender et audition-opslag ud, du godt kunne tænke dig at deltage i, skal du sende en ansøgning til casteren.
Læs hele artiklen


Bliv en dygtigere model

Onsdag d. 9 juni 2010 - For modeller
Selina J. har været så venligt at skrive os en guide til at blive en dygtigere model. Selina har selv mange års erfaring fra modelbranchen.
Læs hele artiklen


Bliv en bedre danser

Tirsdag d. 8 juni 2010 - For dansere
Hvis du gerne vil være en bedre danser, så har du sikkert tit hørt, at du bare skal træne mere. Men er der andet man kan gøre? Vi har samlet 10 bud på, hvordan du kan blive en bedre danser.
Læs hele artiklen


Bliv bedre til at huske dine replikker

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For skuespillere
Kender du det: Du står på scenen, foran kameraet eller til en audition og pludselig går klappen ned. ”Hvad er det nu jeg skal sige? Hvorfor kan jeg ikke huske det?
Læs hele artiklen


Dit udseende til en modelaudition

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For modeller
Du skal tage dig ud fra din bedste side. Så se pæn og velsoigneret ud. Sørg for at dit hår ser ordentlig ud. Mænd skal være nybarberet. Hvis du er ved at anlægge skæg, er det fint, bare sørg for at det er pænt og trimmet.
Læs hele artiklen


Tips til at forbedre din sangstemme

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For sangere
Stemmen er et instrument. Ligesom mange andre instrumenter, skal man øve sig, for at udnytte dens fulde potentiale. Det er især vigtigt, hvis du vil nå til tops indenfor musikindustriens ekstrem konkurrenceprægede verden.
Læs hele artiklen


Tips til din modelaudition

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For modeller
En model audition er en casting for modeller, hvor du skal sælge dig selv til en specifik opgave. Det kan være et modeshow, en billedserie eller en reklame. Din casting kan tage lige fra 30 sekunder til 30 minutter.
Læs hele artiklen


Kom godt i gang som skuespiller

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For skuespillere
Kan du lide at stå på en scene, sole dig i spotlight og have al opmærksomhed rettet mod dig, kan du overveje at blive skuespiller. Følge denne tjekliste og du er allerede godt på vej mod de bonede gulve.
Læs hele artiklen


Tips til at blive en bedre statist

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For statister
Lad vær med at brokke dig over de lange ventetider. Forbered dig i stedet på, at du skal sidde ned i mange timer, så tag evt. en god bog, musik eller andet med i stedet.
Læs hele artiklen


Hvad laver man som statist?

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For statister
Kunne du tænke dig at være med i en film? En med reklamebudget og kendte skuespillere? Det er faktisk ikke så svært som det lyder.
Læs hele artiklen


Lær at gå catwalk – for både mænd og kvinder

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For modeller
Modeller kommer gående næsten fejende henover catwalken med en elegance, der kan gøre enhver misundelig. Det ser helt ubesværet ud, men det kræver faktisk en del øvelse at lære at gå catwalk.
Læs hele artiklen


Lær at posere foran kameraet

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For modeller
Du er lige blevet booket til dit første photo shoot som model. Du glæder dig selvfølgelig rigtig meget, men nu begynder nervøsiteten at melde sig.
Læs hele artiklen


Guide til nicher i modelbranchen

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For modeller
I dag er det ikke længere nødvendigt at være 1,80 meter høj, veje 48 kilo og være 17 år for at være model og at kunne tjene gode penge. I følgende tekst er der beskrevet forskellige nicher indenfor modelbranchen.
Læs hele artiklen


Lær at græde på kommando

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For skuespillere
Skuespillere på både film og teater kan ofte ende med en rolle, der kræver at man skal kunne græde på kommando. At mestre denne teknik og samtidig være overbevisende, er enormt svært. Vi har listet ti metoder, der burde få tårerne til at trille.
Læs hele artiklen


Sådan går du til audition som skuespiller

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For skuespillere
Du kommer for sent, glemmer, hvad du skal sige, koldsved og rystende stemme. Mange ting kan gå galt til en audition. Vi har derfor samlet 10 af vores bedste råd, som kan få din skuespillerdrøm til at gå i opfyldelse.
Læs hele artiklen