Tryghed på Onlinecasting.dk

Det skal være trygt og sikkert at benytte Onlinecasting.dk. Og det er det. Vi gør en dyd ud af at gennemtjekke de castere, som får adgang til siden samt de opslag, der bliver publiceret. Læs her, hvad Onlinecasting gør, og hvad du selv kan gøre for at være tryg på Onlinecasting.dk.

- Din tryghed er vores 1. prioritet

- Onlinecasting tjekker alle nyoprettede castere

- NemID/MitID

- Forholdsregler til en tryg casting

- Brug din sunde fornuft, når du indgår i dialog med casteren

- Før en casting. Hvad du kan gøre

- Under en casting. Hvis du føler du utryg

- Hvis du oplever en useriøs caster

Bemærk: Denne artikel er oprindeligt fra 20. februar 2015 (Useriøse castere og agentprofiler), men er løbende blevet opdateret. Senest d. 2. maj 2023 med tilføjelse af MitID.

Din tryghed er vores 1. prioritet

Det betyder alverden for os, at du er tryg ved at bruge Onlinecasting. Det er hele vores eksistensgrundlag. Vi opdaterer hele tiden vores godkendelsesprocedure af castere.

Onlinecasting tjekker alle nyoprettede castere

Før en caster kan få adgang til vores system, skal vedkommende oplyse om bl.a. adresse, deres sociale medier, hjemmeside samt cvr.-register (hvis det er en firmaprofil). Privatpersoner skal desuden NemID/MitID-validere sig (se mere nedenfor). Alle oplysninger dobbelttjekker Onlinecasting i diverse registre. 

Endvidere skal samtlige castere forklare, hvad de skal bruge profilen til. Er forklaringen ikke uddybende nok eller virker det mistænkeligt, så kontakter vi vedkommende for at høre nærmere om projektet og firmaet bag. 

Hvis casteren virker uprofessionel eller på anden måde får vores alarmklokker til at ringe, bliver vedkommende afvist. "Better safe than sorry" er vores motto. Det er din sikkerhed for, at det kun er seriøse opslag på siden og ligeså seriøse castere, der står bag. 

NemID/MitID

Som ekstra sikkerhed bruger vi NemID/MitID til at bekræfte identiteten på en caster. Stemmer det oplyste navn ikke overens med NemID-registeringen, får man ikke adgang til Onlinecastings caster-system.

Som udgangspunkt er det kun privatperson, der skal NemID/MItID-validere sig.

Hvis en caster er en del af et firma, skal de som udgangspunkt IKKE NemID/MitID-validere sig, idet NemID/MitID validerer privatpersoner og ikke firmaer. Det vil altid tydeligt fremgå af opslaget, om en caster er NemID/MitID-valideret eller om det et bureau / firma.

Vi kan kun se fulde navn på en casters NemID/MitID-registering. Det er kun relevante myndigheder, der kan se privatfølsomme oplysninger, såsom cpr.nr., adresse mv. 

Forholdsregler til en tryg casting

Vi har udarbejdet nogle forholdsregler du kan følge, for at sikre dig en tryg og sikker casting.

Brug din sunde fornuft, når du indgår i dialog med casteren

Selvom vi baggrundstjekker så godt vi kan, ved vi desværre ikke, hvad der foregår, når du indgår i dialog med casteren. Vores bedste råd er, at du bruger din sunde fornuft. Virker casteren mistænkelig eller får vedkommende dine alarmklokker til at ringe, så tøv ikke med at sende en e-mail til onlinecasting@onlinecasting.dk og fortæl om din oplevelse. Det er med til at forbedre oplevelsen for dig og alle de andre, så alle fortsat kan føle sig sikre ved at ansøge opslag via Onlinecasting.

Få 12 hurtige tips til at være tryg til castings. Læs dem her: 12 forholdsregler til en tryg og sikker casting

Før en casting. Hvad du kan gøre

Undersøg hvem casteren eller firmaet bag er. ”Google” firmaet og personen bag. Virker det professionelt og seriøst?

Stil spørgsmål til projektet. Hvem er instruktør? Hvordan foregår castingen? Hvornår skal der optages? Hvordan udbetales lønnen? Osv. Vær sikker på, du får brugbare svar. Dine alarmklokker skal ringe, hvis vedkommende snakker udenom eller kommer med upræcise svar.

Læs en evt. kontrakt grundigt igennem, inden du underskriver noget.

Læs mere her: Sådan sikrer du en god kontrakt

Brug din sunde fornuft. Føler du dig utryg ved en samtale med en agent, så lad vær med at fortsætte dialogen og kontakt Onlinecasting med det samme. 

Under en casting. Hvis du føler du utryg

Vær ikke bange for at sige ”nej”, hvis du føler dig utilpas. Det er ingen skam at gå fra settet, hvis du føler dig utilpas ved situationen.

Tag en ven, veninde eller din mor og far med på shootet, hvis du føler dig utryg. Ingen professionelle i branchen vil sige nej til, at de er med på sidelinjen.

Tjek lokationen. Foregår photoshootet i en kælder i en privat ejendom el. lign. skal dine alarmklokkerne ringe.

Læs også vores artikel om, hvad du skal være opmærksom på ved castings og nøgenhed

Hvis du oplever en useriøs caster

Skulle du mod al forventning opleve en useriøs caster på Onlinecasting, skal du tage fat i os med det samme, så vi kan tage de fornødne forholdsregler. Send din oplevelse til os på onlinecasting@onlinecasting.dk. 

Hvis vi hører om en uheldig episode med en caster, fjerner vi vedkommende fra siden med øjeblikkelig virkning. Alt afhængig af alvoren i sagen, tager vi kontakt til casterne for at bede vedkommende om en forklaring. 

Når alt dette så er sagt, så er det vigtig at pointere, at du generelt kan være tryg ved at ansøge vores jobs på Onlinecasting. Det er yderst sjældent, vi oplever useriøse castere. Faktisk kan vi kun huske meget få episoder i alle de år, vi har eksisteret. Det tyder jo på vores system virker.

Din tryghed er nemlig vores 1. prioritet.

Opdateret: Torsdag d. 18 maj 2023

Læs også:

Mand der kigger betænktsomt op
Mandag d. 19 juni 2023 - For alle

Vidste du..? 23 facts om Onlinecasting.dk

Her finder du 23 sjove facts, du måske - måske ikke - vidste om Onlinecasting. Læs artikel

Her finder du 23 sjove facts, du måske - måske ikke - vidste om Onlinecasting.

Mandag d. 19 juni 2023 - For alle

12 forholdsregler til en tryg og sikker casting

At du føler dig tryg ved at gå til castings og auditions, er noget af det allervigtigste for os. Her er 11 forholdsregler, du altid bør tage, så du også får en sjov og god oplevelse. Disse regler er generelle for dig, der går til castings og ikke kun i Onlinecasting-regi. Læs artikel

At du føler dig tryg ved at gå til castings og auditions, er noget af det allervigtigste for os. Her er 11 forholdsregler, du altid bør tage, så du også får en sjov og god oplevelse. Disse regler er generelle for dig, der går til castings og ikke kun i Onlinecasting-regi.

Onsdag d. 29 april 2020 - For alle

Forstå opslagene: Hvad betyder informationerne?

På alle opslagene på Onlinecasting.dk findes der forskellige bokse og ikoner, der giver nem og overskuelig information om opslaget og om casteren. Her kan du læse, hvad de enkelte punkter betyder. Læs artikel

På alle opslagene på Onlinecasting.dk findes der forskellige bokse og ikoner, der giver nem og overskuelig information om opslaget og om casteren. Her kan du læse, hvad de enkelte punkter betyder.