Forside > Artikler og tips > Useriøse castere og agentprofiler

USERIØSE CASTERE OG AGENTPROFILER


Her kan du læse om, hvad du skal gøre, hvis du føler dig utryg ved en caster og hvad Onlinecasting gør for at sikre din sikkerhed.

Det betyder al verden for os, at du er tryg ved at bruge Onlinecasting. Det er hele vores eksistensgrundlag. Ind i mellem de mange fantastiske castere, findes der desværre også et par brodne kar. Det er næsten uundgåeligt. Her er lidt om, hvad Onlinecasting gør for at sikre mod svindlere, og hvad du selv kan gøre. 

Onlinecasting tjekker alle nyoprettede castere

Før man kan blive oprettet som agent / caster og få adgang til vores kartotek, skal samtlige castere forklare, hvad de skal bruge profilen til. Er forklaringen ikke uddybende nok eller virker det mistænkeligt, så kontakter vi agenten, for at høre nærmere om projektet og firmaet bag. 

Hvis agenten virker uprofessionel eller på anden måde får vores alarmklokker til at ringe, bliver vedkommende afvist som agent. Better safe than sorry er vores motto. Det er din sikkerhed for, at det kun er seriøse opslag på siden og lige så seriøse agenter, der står bag. 

Brug din sunde fornuft, når du indgår i dialog med casteren

Selv om vi baggrundstjekker så godt vi kan, ved vi desværre ikke, hvad der foregår, når du indgår i dialog med agenten. Vores bedste råd er, at du bruger din sunde fornuft. Virker casteren mistænkelig eller får vedkommende dine alarmklokker til at ringe, så tøv ikke med at sende en e-mail til onlinecasting@onlinecasting.dk og fortæl om din oplevelse. Det er med til at forbedre oplevelsen for dig og alle de andre, så alle fortsat kan føle sig sikre ved at ansøge opslag via Onlinecasting.

Før en casting. Hvad du kan gøre

Undersøg hvem casteren eller firmaet bag er. ”Google” firmaet og personen bag. Virker det professionelt og seriøst?
Stil spørgsmål til projektet. Hvem er instruktør? Hvordan foregår castingen? Hvornår skal der optages? Hvordan udbetales lønnen? Osv. Vær sikker på, du får brugbare svar. Dine alarmklokker skal ringe, hvis vedkommende snakker udenom eller kommer med upræcise svar.
Læs en evt. kontrakt grundigt igennem, inden du underskriver noget.
Brug din sunde fornuft. Føler du dig utryg ved en samtale med en agent, så lad vær med at fortsætte dialogen og kontakt Onlinecasting med det samme. 

Under en casting. Hvis du føler du utryg 

Vær ikke bange for at sige ”nej”, hvis du føler dig utilpas. Det er ingen skam at gå fra settet, hvis du føler dig utilpas ved situationen.
Tag en ven, veninde eller din mor og far med på shootet, hvis du føler dig utryg. Ingen professionelle i branchen vil sige nej til at de er med på sidelinjen.
Tjek lokationen. Foregår photoshootet i en kælder i en privat ejendom el. lign. skal dine alarmklokkerne ringe.
Læs også vores artikel om, hvad du skal være opmærksom på ved castings og nøgenhed. 

Hvis du oplever en useriøs agent

Skulle du mod al forventning opleve en useriøs agent eller caster på Onlinecasting, skal du tage fat i os med det samme, så vi kan tage de fornødne forholdsregler. Skriv din oplevelse til os på onlinecasting@onlinecasting.dk. 

Hvis vi hører om en uheldig episode med en agent, fjerner vi agenten fra siden med øjeblikkelig virkning. Alt afhængig af alvoren i sagen, tager vi kontakt til casterne for at bede vedkommende om en forklaring. 

Når det så er sagt, så er det vigtig at pointere, at du generelt kan være tryg ved at ansøge vores jobs på Onlinecasting. Det er yderst sjældent, vi oplever useriøse agenter. Faktisk kan vi kun huske meget få episoder i alle de år, vi har eksisteret. Det tyder jo på vores system virker.

Fredag d. 20 februar 2015


Læs også:


Hvordan bliver man model?

Lørdag d. 20 juni 2015 - For modeller
Hvordan bliver man egentlig model? Hvad kræver det? Læs her om, hvordan man bliver model. Hvem ved, måske er du den nye Nina Agdal eller Lykke May?
Læs hele artiklen


Nøgenhed og Castings

Fredag d. 20 februar 2015 - For modeller
I ny og næ lægger vi opslag op på siden, som involverer nøgenhed. Læs her, hvad vi anbefaler.
Læs hele artiklen


Guide til nicher i modelbranchen

Tirsdag d. 1 juni 2010 - For modeller
I dag er det ikke længere nødvendigt at være 1,80 meter høj, veje 48 kilo og være 17 år for at være model og at kunne tjene gode penge. I følgende tekst er der beskrevet forskellige nicher indenfor modelbranchen.
Læs hele artiklen