Forside > Artikler og tips > Tryghed på Onlinecasting.dk

TRYGHED PÅ ONLINECASTING.DK


Det skal være trygt og sikkert at benytte Onlinecasting.dk. Og det er det. Vi gør en dyd ud af at gennemtjekke de castere, som får adgang til siden samt de opslag, der bliver publiceret. Læs her, hvad Onlinecasting gør og hvad du selv kan gøre for at være tryg på Onlinecasting.dk.

- Din tryghed er vores 1. prioritet

- Onlinecasting tjekker alle nyoprettede castere

- NemID

- Forholdsregler til en tryg casting

- Brug din sunde fornuft, når du indgår i dialog med casteren

- Før en casting. Hvad du kan gøre

- Under en casting. Hvis du føler du utryg

- Hvis du oplever en useriøs caster

Bemærk: Denne artikel er oprindeligt fra 20. februar 2015 (Useriøse castere og agentprofiler), men er blevet opdateret d. 28. april 2020 med oplysninger om bl.a. NemID-validering.

Din tryghed er vores 1. prioritet

Det betyder alverden for os, at du er tryg ved at bruge Onlinecasting. Det er hele vores eksistensgrundlag. Vi opdatere hele tiden vores godkendelsesprocedure af castere. 

Onlinecasting tjekker alle nyoprettede castere

Før man kan blive oprettet som caster og få adgang til vores kartotek, skal man oplyse om bl.a. adresse, Facebook, hjemmeside samt cvr.-register (hvis det er en firmaprofil). Alle disse oplysninger dobbelttjekker vi i diverse registre. Derudover skal samtlige castere forklare, hvad de skal bruge profilen til. Er forklaringen ikke uddybende nok eller virker det mistænkeligt, så kontakter vi vedkommende, for at høre nærmere om projektet og firmaet bag. 

Hvis casteren virker uprofessionel eller på anden måde får vores alarmklokker til at ringe, bliver vedkommende afvist. Better safe than sorry er vores motto. Det er din sikkerhed for, at det kun er seriøse opslag på siden og lige så seriøse castere, der står bag. 

NemID

Vi har pr. 29. april 2020 introduceret muligheden for at castere kan NemID validere sig.

Som udgangspunkt er det kun castere med gratis e-mailadresser (f.eks @hotmail.com, @gmail.com, @icloud.com, @yahoo.com), der skal validere sig. Vi opfordrer dog alle castere til at NemID-validere deres profil.

Hvis en caster er en del af et bureau / firma vil det fremgå af opslaget. Disse profiler skal som udgangspunkt IKKE NemID validere sig, idet NemID validerer privatpersoner og ikke firmaer.

Det vil altid tydeligt fremgå af opslaget, om en caster er NemID-valideret. Og det vil altid fremgå om opslaget er fra et bureau / firma. 

Det er kun muligt at NemID validere castere, der bor i Danmark.

Med disse nye tiltag vil det altid være muligt for os at finde frem til vedkommende, der står bag et opslag. Enten via cvr.registeret eller NemID-oplysningerne. 

I forhold til NemID gemmer Onlinecasting ikke privatfølsomme oplysninger, kun casterens fulde navn. Det vil være en politiopgave at se cpr.nr., adresse mv. 

Forholdsregler til en tryg casting

Vi har udarbejdet nogle forholdsregler du kan følge, for at sikre dig en tryg og sikker casting.

Læs vores artikel her: 12 forholdsregler til en tryg og sikker casting

Brug din sunde fornuft, når du indgår i dialog med casteren

Selvom vi baggrundstjekker så godt vi kan, ved vi desværre ikke, hvad der foregår, når du indgår i dialog med casteren. Vores bedste råd er, at du bruger din sunde fornuft. Virker casteren mistænkelig eller får vedkommende dine alarmklokker til at ringe, så tøv ikke med at sende en e-mail til onlinecasting@onlinecasting.dk og fortæl om din oplevelse. Det er med til at forbedre oplevelsen for dig og alle de andre, så alle fortsat kan føle sig sikre ved at ansøge opslag via Onlinecasting.

Før en casting. Hvad du kan gøre

Undersøg hvem casteren eller firmaet bag er. ”Google” firmaet og personen bag. Virker det professionelt og seriøst?

Stil spørgsmål til projektet. Hvem er instruktør? Hvordan foregår castingen? Hvornår skal der optages? Hvordan udbetales lønnen? Osv. Vær sikker på, du får brugbare svar. Dine alarmklokker skal ringe, hvis vedkommende snakker udenom eller kommer med upræcise svar.

Læs en evt. kontrakt grundigt igennem, inden du underskriver noget. 

Læs mere her:
Sådan sikrer du en god kontrakt

Brug din sunde fornuft. Føler du dig utryg ved en samtale med en agent, så lad vær med at fortsætte dialogen og kontakt Onlinecasting med det samme. 

Under en casting. Hvis du føler du utryg

Vær ikke bange for at sige ”nej”, hvis du føler dig utilpas. Det er ingen skam at gå fra settet, hvis du føler dig utilpas ved situationen.

Tag en ven, veninde eller din mor og far med på shootet, hvis du føler dig utryg. Ingen professionelle i branchen vil sige nej til, at de er med på sidelinjen.

Tjek lokationen. Foregår photoshootet i en kælder i en privat ejendom el. lign. skal dine alarmklokkerne ringe.

Læs også vores artikel om, hvad du skal være opmærksom på ved castings og nøgenhed

Hvis du oplever en useriøs caster

Skulle du mod al forventning opleve en useriøs caster på Onlinecasting, skal du tage fat i os med det samme, så vi kan tage de fornødne forholdsregler. Send din oplevelse til os på onlinecasting@onlinecasting.dk. 

Hvis vi hører om en uheldig episode med en caster, fjerner vi vedkommende fra siden med øjeblikkelig virkning. Alt afhængig af alvoren i sagen, tager vi kontakt til casterne for at bede vedkommende om en forklaring. 

Når alt dette så er sagt, så er det vigtig at pointere, at du generelt kan være tryg ved at ansøge vores jobs på Onlinecasting. Det er yderst sjældent, vi oplever useriøse castere. Faktisk kan vi kun huske meget få episoder i alle de år, vi har eksisteret. Det tyder jo på vores system virker.

Din tryghed er nemlig vores 1. prioritet.

Onsdag d. 29 april 2020


Læs også:


12 forholdsregler til en tryg og sikker casting

Mandag d. 8 juni 2020 - For alle
At du føler dig tryg ved at gå til castings og auditions, er noget af det allervigtigste for os. Her er 11 forholdsregler, du altid bør tage, så du også får en sjov og god oplevelse. Disse regler er generelle for dig, der går til castings og ikke kun i Onlinecasting-regi.
Læs hele artiklen


Nøgenhed og Castings

Fredag d. 20 februar 2015 - For alle
I ny og næ lægger vi opslag op på siden, som involverer nøgenhed. Læs her, hvad vi anbefaler.
Læs hele artiklen