Casting til julekalender 2024

Aah, decembermåned. Kalenderlys, julegodter, duften af gran og ikke mindst julekalender i fjernsynet. Drømmer du også om at være statist eller få en rolle i en julekalender? Hovedrollerne til DR's julekalender 2024 er allerede fundet. Men du kan stadig komme med som statist. Læs her hvordan. 

Selvom der er rigtig lang tid til jul, så er forberedelserne til årets julekalender allerede i gang. Faktisk havde vi allerede i marts 2023 et casting-opslag til hovedrollerne i DR’s julekalender 2024. Bare rolig. Men der er stadig mulighed for, at du kan komme med på optagelserne. 

Bliv statist i julekalender 2024

Optagelserne til DR’s julekalender næste år strækker sig fra oktober 2023 til slut marts 2024. I denne periode vil der formentlig være brug for en hel masse statister. 

Det kræver ingen erfaring at medvirke som statist - blot lysten til at være med på et filmset. 

Herunder kan du se alle jobs vedrørende tv-julekalenderne:

 

  Der er pt. ingen opslag. Optagelserne starter først til oktober. I mellemtiden kan du tjekke vores castings- og joboversigt, for at se, om der er noget andet for dig.

 

Casting for skuespillere til julekalenderen 2024

At blive castet som skuespiller i en julekalender er straks meget sværere. Der er rigtig mange om buddet. Specielt børnerollerne. Men husk, hvis ikke du søger, så bliver du i hvert fald ikke valgt. :)

Sådan foregår en castingen til DR’s julekalender typisk: 

- Et castingbureau søger efter nye skuespillere. Skal der bruges ukendte skuespillere, vil der blive søgt offentligt, bl.a. via Onlinecasting.dk.

- Casteren kan bede dig sende et selftape, som er en slags videopræsentation af dig selv. 

- Kan casteren se dig i rollen, vil du blive inviteret til en casting. 

- Der vil være mange castings, hvor feltet bliver snævret mere og mere ind for hver gang. 

- Til en af de sidste castings, vil du skulle optræde sammen med en eller flere af dine måske kommende medskuespillere, så casterne kan vurdere, hvordan jeres kemi er sammen. 

- Til sidst har de fundet de helt rigtige.

Husk, du kan være en rigtig god skuespiller og stadig få afslag. Det handler ikke kun om dine evner til at spille skuespil, men også om bl.a. kemien og din udstråling passer til det øvrige cast. 

Forbedr dine chance

For at forbedre dine chancer for at blive inviteret til castingen, er det en god idé at få noget erfaring. Du kan f.eks. begynde til amatørteater i din by, medvirke som statist på andre filmproduktioner og gå til en masse castings. 

Der er f.eks. filmskoleproduktioner, hvor du kan opbygge en masse erfaring (og opleve hvordan et filmset er) 

Udover at opleve et filmset og opbygge en masse erfaring, bliver du formentlig også mere tryg, når du står til castingen. Det skulle gerne betyde, at du vil være mere afslappet og naturlig. Det er vigtigt, når casteren skal vurdere dig. 

Vær ikke bange for casterne. De hepper på dig og vil rigtig gerne have, at du lykkedes. 

Som statist kræver det ikke erfaring. Du skal bare have tid og lyst til at medvirke. Det er dog stadig en god idé at få noget erfaring, hvis der er mange om buddet.

Vil du have direkte besked, næste gang vi søger statister? Opret en profil i dag, så sender vi dig en mail, når der kommer et job ind, der passer til dig. 

Opret dig her

Sådan foregår optagelserne

Som hovedrolle skal du forvente at være med stort set alle dage, der optages. For børneskuespillere forventes det, at du kan tage fri fra skole i hele perioden, der optages. Det kan dreje sig om flere måneder. Optagelsesdagene kan være lange og der er rigtig meget ventetid. 

For statister kan det være alt mellem et par timers optagelse til flere hele dages optagelse. Det vil fremgå af de aktuelle opslag, hvor lang tid, du skal være på set. 

Løn

Som skuespiller vil du få løn for at medvirke i en julekalender. Beløbet aftales mellem dig og produktionsselskabet. 

Nye optagelser hvert år

Det har længe været en tradition, at DR og TV2 skiftes med at producere en ny julekalender. 

I år viser TV2 Valdes jul. Det er tredje år i træk, at de producerer en ny julekalender. 

DR1 fortsætter den årelange tradition med at sende en ny julekalender hvert andet år. I 2023 vil der derfor være en genudsendelse eller måske en norsk eller svensk julekalender. Det er endnu ikke offentliggjort. 

God jul.

Opdateret: Tirsdag d. 4 juli 2023

Læs også:

Fredag d. 2 oktober 2020 - For alle

Castings og auditions med små børn (0-3 år)

Drømmer du om at se din lille krudtugle i en reklamefilm? Frygter du auditionen og hvordan du skal bære dig ad? Få tips til auditions med babyer og små børn i alderen 0-3 år her. Læs artikel

Drømmer du om at se din lille krudtugle i en reklamefilm? Frygter du auditionen og hvordan du skal bære dig ad? Få tips til auditions med babyer og små børn i alderen 0-3 år her.

Fredag d. 24 april 2020 - For alle

Q&A med en caster

Vi spurgte på Facebook, om I havde nogle spørgsmål til Anne Serup, der bl.a. har været caster på Klovn Forever, Arvingerne og en lang række andre tv-programmer, film og reklamefilm - og det havde I. Læs Annes svar her og få insiderviden fra en caster. Læs artikel

Vi spurgte på Facebook, om I havde nogle spørgsmål til Anne Serup, der bl.a. har været caster på Klovn Forever, Arvingerne og en lang række andre tv-programmer, film og reklamefilm - og det havde I. Læs Annes svar her og få insiderviden fra en caster.

Onsdag d. 27 november 2019 - For skuespillere

11 julegaveideer til skuespilleren

Rykker din mor dig for en ønskeliste? Eller er du på udkig efter en julegave til skuespilleren, men er tom for idéer? Find inspiration til gaver til skuespilleren i denne artikel. Læs artikel

Rykker din mor dig for en ønskeliste? Eller er du på udkig efter en julegave til skuespilleren, men er tom for idéer? Find inspiration til gaver til skuespilleren i denne artikel.