Bliv skuespiller uden erfaring

Kunne du tænke dig at blive skuespiller, men har du aldrig prøvet det før? 

Du kan sagtens blive skuespiller, selvom du ikke har prøvet det før. Det er aldrig for sent at begynde. Læs, hvordan du kan komme i gang.  

Få noget erfaring

Start med at spørg dig selv: Skal det være en karriere eller kun på hobbyplan? Det er lettere at starte, det rigtige sted, hvis du ved, hvad målet er. 

Det første sted at starte er at få opbygget noget erfaring som skuespiller. Du kan for eksempel begynde til amatørteater. Der findes helt sikkert en forening i nærheden af dig. I starten vil du måske mest stå i baggrunden, men når du får opbygget noget erfaring, kan du måske få en større rolle.

Søg en masse castings og auditions

Opret en profil på Onlinecasting, så agenterne ved du findes, og at du gerne vil have et job. Der er dagligt mange agenter inde og søge i vores kartotek. Så det første skridt er at oprette en profil på Onlinecasting, hvis du vil blive spottet af en agent. 

Med en profil kan du også søge de castings og auditions, vi slår op. Start med at søge statistroller eller biroller på mindre produktioner, hvis du vil se, hvordan det foregår på et rigtigt filmset. Efterhånden som du får erfaring og når du har mod på det, kan du begynde at søge større og mere komplicerede roller. 

I starten kan det være lidt uvant at gå til castings. Men jo oftere du gør det, jo lettere bliver det. 

Læs her, hvordan man forbereder sig til en casting 

Find din type

At kende sin type kan gøre det lettere for dig at finde ud af, hvilke roller du skal søge, og som du har størst chancer for at få. Måske har du netop dét unikke look, som casterne leder efter. En type kan for eksempel være rocker, nørden, forretningsmanden, den søde bedstemor osv. 

Find din type her

Læg nogle billeder op på din profil, der netop understøtter den rolle, du mener at passe på. Du skal vise agenten, at det ikke kræver meget fantasi at forestille sig dig i rollen. Tag for eksempel Kenneth, der har gjort meget ud af at præsentere sig som en hård type på sin profil. Efter blot to dage på Onlinecasting fik han et job i en reklamefilm, hvor de skulle bruge nogle hårde typer!

Læs Kenneths succesoplevelse her

Kan du noget særligt?

Kan du ride, jonglere, tale et andet sprog, trylle, andet specielt? Skriv det på dit CV. Måske kommer der en dag et job, hvor det netop er dit talent, der mangler. 

En af vores profiler, Shariananda Adamz, har skrevet på sin profil, at hun er orakel. Hun blev kontaktet af Unibet gennem Onlinecasting og fik et job i en reklamefilm, hvor hun forudså fodboldresultater.

Læs Sharianandas succesoplevelse og se hendes video her.

Sig ja

Som ny skuespiller er det vigtigt at få erfaring, så tak ja til en masse forskellige roller. Siger du tit nej, går du glip af rigtig meget erfaring og en masse sjove oplevelser. 

Væn dig til et nej

Afslag er desværre en stor del af branchen. Den er enorm konkurrencepræget, hvor rigtig mange får afslag. Det er helt normalt, og ikke noget du skal tage til dig. Alle skuespillere oplever det løbende i deres karriere. Husk at en caster måske kun skal bruge én skuespiller til én rolle, men modtager måske over 200 ansøgninger.

Vær tålmodig og vedholdende

Har du læst andre artikler om at være skuespiller, har du sikkert allerede hørt det millioner af gange, men det passer faktisk. At være tålmodig og vedholdende betyder ikke, at du skal læne dig tilbage og forvente at tingene sker af sig selv, men være tålmodig og holde modet oppe og blive ved med at søge jobs. Der bliver hele tiden søgt efter nye skuespillere til alverdens roller, så der er helt sikkert også et til dig.

Overvej skuespillerundervisning 

Der er masser af kurser og andet, man kan tilmelde sig hvis man vil gå "all in" på skuespil. Det kan dog være en dyr affære, så gør det kun, hvis du virkelig brænder for det.

Med ærlighed kommer man længst

Lad være med at lyve om, at du har masser af erfaring. Vær ærlig om, at du er ny skuespiller. Hvis du lyver om, at du har prøvet det masser af gange før, bliver du hurtigt opdaget. Det vil ikke gavne dig og vil slet ikke give dig et job. Med ærlighed kommer du længst. 

Vil du have styr på udtrykkene i skuespillerbranchen inden din næste casting? Se vores ordbog om de forskellige udtryk i branchen her.

Har du ikke allerede en profil på Onlinecasting, kan du oprette en her.

Opdateret: Mandag d. 23 maj 2016

Læs også:

Fredag d. 22 juni 2018 - For skuespillere

Hvad skal jeg pakke til en casting?

Er du i tvivl om, hvad du skal have med til en audition? Brug vores pakkeliste her, så glemmer du ikke noget igen til dine næste auditions. Læs artikel

Er du i tvivl om, hvad du skal have med til en audition? Brug vores pakkeliste her, så glemmer du ikke noget igen til dine næste auditions.

Torsdag d. 1 september 2016 - For statister

Hvordan er lønnen som statist?

Se her, hvad de forskellige statistopgaver som regel giver som betaling som tak for din medvirken. Læs artikel

Se her, hvad de forskellige statistopgaver som regel giver som betaling som tak for din medvirken.

Torsdag d. 18 april 2019 - For alle

Tjekliste til en god profil

Få tips og gode råd til at forbedre din profil på onlinecasting. Læs artikel

Få tips og gode råd til at forbedre din profil på onlinecasting.