Hvordan er lønnen som statist?

Læs her, hvad de forskellige statistopgaver som regel giver som betaling som tak for din medvirken.

Lad os være ærlige fra start af. Du skal ikke gøre det for pengenes skyld, for du bliver ikke millionær af at være statist. Du skal gøre det, fordi du har lyst til det. 

Bemærk: Onlinecasting har intet at gøre med, hvor meget du får eller hvordan du får udbetalt din løn. Det er fuldstændig op til casterne bag opslagene og deres budget. Lønnen for hver aktuel opgave kan derfor afvige fra nedenstående, alt afhængig af opgaven. Nedenstående er blot ment som en vejledning til dig. 

Løn som statist i film- og tv-produktioner

Et normalt statisthonorar for film- og tv-produktioner er som regel et gavekort eller to biografbilletter pr. optagelsesdag. 

Enkelte produktioner giver løn til statister. Det skete for eksempel da Onlinecasting.dk havde et opslag, hvor der søgtes statister til The Danish Girl. Her fik profilerne 700 kr. pr. optagelsesdag. Det er desværre dog mere undtagelsen end reglen. 

På nogle produktioner arrangeres der konkurrencer for statisterne, hvor der kan vindes større præmier. 

Læs også: Tips til at blive en bedre statist

Løn som statist/ skuespiller i en reklame

Lønnen for en rolle i reklamefilm kan variere fra alt mellem et gavekort til 500 kr til et pengebeløb på flere tusinde kroner. Dette er afhængigt af rettigheder, hvor reklamen skal vises, hvor lang tid den skal køre mv. 

Da Onlinecasting havde et opslag til en reklame for fitnessDK var lønnen 12.000 for en dags optagelser for hovedroller og 2400 kr for statister.

Læs også: Hvad laver man som statist

Løn som statist i musikvideoer

Som statist i en musikvideo, vil du sjældent få udbetalt løn for din medvirken. Til gengæld er der god mulighed for at blive eksponeret og blive set af rigtig mange mennesker. Desuden vil der oftest være forplejning på settet. 

Læs også: Derfor er ulønnet jobs en god idé

Løn som statist i filmskoleproduktioner og andre low budget produktioner

Filmskoleproduktioner og andre low budget-produktion udføres af studerende eller andre frivillige ildsjæle, som alle arbejder gratis på settet. Derfor kan du desværre ikke forvente at få løn på disse opgaver, lige som de andre på holdet heller ikke blive betalt. 

Som udgangspunkt vil der altid være forplejning på settet, hvis optagelserne tager en hel dag eller mere. Mange af disse produktioner bliver tilmeldt forskellige filmfestivaler, hvor du vil få god eksponering. Derudover får du en kopi af filmen, du kan bruge til dit showreel, som du kan lægge på din Onlincasting-profil. 

Læs også: Præsenter dig selv med video

Løn som hårmodel

Hårmodeller får, udover en ny, flot frisure, sommetider en goodie-bag med produkter med hjem. Dette er dog afhængig af opgavens størrelse. Husk at en klipning og farvning også er betaling. 

Læs mere om at være hårmodel her: Tør du tage chancen og blive hårmodel?

Løn for promotionjobs

Promotionjobs, herunder værter og værtinder, sampleuddelere mv., starter som udgangspunkt fra 125 kr. i timen alt efter, hvilken opgave det drejer sig om. 

Reality og publikum

Publikum og reality-optagelser er altid ulønnet. Dog kan der i reality-programmer være mulighed for at vinde en stor penge-præmie. 

Som publikum til et tv-program får du som regel en sandwich og lidt at drikke før optagelserne. 

Opdateret: Torsdag d. 1 september 2016

Læs også:

Tirsdag d. 5 marts 2019 - For statister

Derfor er ulønnede jobs en god idé

Ulønnede jobs er langt fra et ukendt fænomen i den kreative branche. Inden du vrænger på næsen, så læs her, hvorfor det kan være en god idé at søge dem. Læs artikel

Ulønnede jobs er langt fra et ukendt fænomen i den kreative branche. Inden du vrænger på næsen, så læs her, hvorfor det kan være en god idé at søge dem.

Torsdag d. 17 december 2015 - For skuespillere

Tv vært – hvor svært kan det være?

Bingo banko, Paradise Hotel, Ups, det er live. Hvor svært kan det være at være TV vært? Har du tit tænk på, at det kan du gøre bedre? Onlinecasting har ofte opslag til dig, der gerne vil være TV vært. Læs artikel

Bingo banko, Paradise Hotel, Ups, det er live. Hvor svært kan det være at være TV vært? Har du tit tænk på, at det kan du gøre bedre? Onlinecasting har ofte opslag til dig, der gerne vil være TV vært.

Torsdag d. 20 december 2018 - For modeller

Tør du tage chancen og blive hårmodel?

Trænger du til forandring, men har ikke råd til klip og dyre hårfarver, kan et job som hårmodel være noget for dig. Hos Onlinecasting har vi altid gode muligheder for det. Her kan se, hvordan du kan blive den næste. Læs artikel

Trænger du til forandring, men har ikke råd til klip og dyre hårfarver, kan et job som hårmodel være noget for dig. Hos Onlinecasting har vi altid gode muligheder for det. Her kan se, hvordan du kan blive den næste.