Find din type

Når casterne leder efter skuespillere eller modeller kigger de efter forskellige typer. 

I film og Tv-serier benyttes der ofte mange forskellige personligheder.

Tænk bare på en serie som ”Modern Family” hvor stort set alle personligheder er repræsenteret.

Det vigtigste er, at personen afspejler rollen godt. Man kan dog sagtens være mere end én bestemt type. De danske skuespillere Pilou Asbæk, Mads Mikkelsen og Nicolai lie Kaas samt den udenlandske Liam Neeson er set i mange forskellige roller. De kan favne bredt, hvilket er en fordel når man skal have job. 

Husk på, at de specielle træk du har, kan være lige netop det casterne kigger efter til en rolle.

Får du fx altid at vide, at du lidt ligner en rocker, så er det nok fordi du er den hårde type. Dette kan blive din fordel, hvis du er opmærksom på det.

Når man skal finde sin type, skal man tænke på hvad der ligger naturligt for én og ikke prøve at være noget man ikke er.

Tænk først over hvor gammel du ser ud til at være. Derefter din fysik. Er du høj eller lav, tyk eller tynd, eller bare helt gennemsnitlig?

Hvilken etnisk oprindelse ligner det du har og hvordan ser du ud. Tænk over hvad folk tidligere har fortalt dig. Kig i spejlet.

Hvis du tidligere er blevet sammenlignet med kendte mennesker, har du måske allerede en idé om din type. Ellers kan du tænke over hvem du synes, du minder mest om. 

Her skal du tænke på både alder, udseende og personlighed. Er du i tvivl, er det altid en god idé at spørge en god ven, der måske kan fortælle dig det. En der er ærlig. 

Der findes mange typer, men vi har her lavet en liste over de mest oplagte.

Den søde dreng/pige
Dette er typen der spiller naboens søde søn eller datter. En type der er smilende, sød og virker reel. Jennifer Aniston og Hugh Grant ses ofte i de roller. 

Den flotte fyr/pige
Den lækre type, hvor det mest er udseendet der tæller. Et flot ansigt og lækker krop spiller her en vigtig rolle. Eksempler på ”den flotte type” er Megan Fox og Brad Pitt.

Den tykke dreng/pige
Karakteristikken for denne type er ofte, udover et buttet udseende, også typen der udstråler varme, godmodighed og et hjerte af guld. Nicolas Bro er denne type. America Ferrera der har hovedrollen i serien ”Ugly Betty” er i starten af serien en chubby, naiv pige – præcis denne type. 

Den hårde type (bad guy). Rocker typen med det hårde udseende. Dette er en typisk alfahan, og ses ofte i action film. Herhjemme kunne det være Kim Bodnia, og i udlandet en type a la Bruce Willis.

Nørden
Den kloge der ofte er lidt kikset at se på. Tænk typen med hornbriller, der henter et æble til læreren. Andrea Zuckerman fra ”Beverly Hills 90210” er den kvindelige udgave af en nørd og Jon Heder fra ”Napoleon Dynamite” den stereotype udgave af en nørd.

Den slappe mand
Ofte sjov, glad og tynd. Ses ofte med samme karaktertræk som nørden. Med en portion mindreværd og sine tynde arme oveni.

Den sjove
Typen der altid er rap i replikken og hurtig i skoene. Joey fra ”Venner” og Will Smith fra “Rap fyr i L.A.” er begge perfekte eksempler på denne type. Kvinder er også sjove. Jenna Elfman der spiller Dharma i ”Et umage par” samt Jennifer Aniston i rollen som Rachel fra ”Venner” er gode eksempler. Her viser Jennifer Aniston også, at hun kan spille andet end den søde pige. 

Karriere mennesket
Personen der altid arbejder og er lidt stram i betrækket. Sisse Babett Knudsen i ”Borgen” eller ”Charlotte Fich” i ”Rejseholdet”. I udenlandske film er et eksempel Meryl Strep i ”The devil wears Prada”. Mænd har ofte disse roller. Et godt eksempel her er Kevin Spaceys rolle i ”House of Cards”.

Opdateret: Søndag d. 8 maj 2016

Læs også:

Fredag d. 22 juni 2018 - For skuespillere

Hvad skal jeg pakke til en casting?

Er du i tvivl om, hvad du skal have med til en audition? Brug vores pakkeliste her, så glemmer du ikke noget igen til dine næste auditions. Læs artikel

Er du i tvivl om, hvad du skal have med til en audition? Brug vores pakkeliste her, så glemmer du ikke noget igen til dine næste auditions.

Tirsdag d. 24 november 2015 - For alle

Kan du castes som superhelt eller superskurk

Egner du dig bedst til at spille superhelt eller superskurk? Få svaret her. Læs artikel

Egner du dig bedst til at spille superhelt eller superskurk? Få svaret her.

Mandag d. 23 maj 2016 - For skuespillere

Kom godt i gang som skuespiller

Kan du lide at stå på en scene, sole dig i spotlight og have al opmærksomhed rettet mod dig, kan du overveje at blive skuespiller. Følge denne tjekliste og du er allerede godt på vej mod de bonede gulve. Læs artikel

Kan du lide at stå på en scene, sole dig i spotlight og have al opmærksomhed rettet mod dig, kan du overveje at blive skuespiller. Følge denne tjekliste og du er allerede godt på vej mod de bonede gulve.