Kom godt i gang som skuespiller

Kan du lide at stå på en scene, sole dig i spotlight og have al opmærksomhed rettet mod dig, kan du overveje at blive skuespiller.  Følge denne tjekliste og du er allerede godt på vej mod de bonede gulve.

Erfaring

Deltag i amatørteater, skolekomedier eller hvad der er i dit lokalmiljø.  Det er en rigtig god mulighed, for at få noget erfaring og en god måde at se, om skuespiller faktisk er det rigtige valg for dig.

Deltag i auditions og søg relevante skuespillerjobs

Opret en profil på onlinecasting og tilmeld dig de relevante castings og auditions. Der er altid masser at vælge imellem. 

Du kan oprette en profil her

Sørg for at have nogle gode billeder på profilen, der tydeligt viser, hvordan du ser ud i dag. Lad teksten være præcis uden for mange fyldord.

Du kan læse vores tjekliste til en god profil her.

Overdriv din stemmeføring

Skuespillere skal tale ekstremt klart og tydeligt. Vær opmærksom på, at du ikke kommer til at sluge endelserne af ordene. Det er vigtigt, at publikum kan forstå alt, hvad du siger. Derudover skal du tale rigtig højt, så dem bagerst i salen kan høre dig.

Kend din karakter

Find på en masse spørgsmål omkring din karakter og svar på dem. Hvem er det? Hvad er personens historie? Er vedkommende åben og direkte eller indelukket og tilbageholden?

Noget kan du læse dig frem til i manuskriptet, resten er din egen fri fantasi. Det giver dig en større forståelse for karakteren og du vil dermed have lettere ved at indleve dig i rollen, ved at du forstår tankegangen bag personen. 

Denne øvelse gør det også lettere at forstå, hvad din rolle siger mellem linierne. Er han oprigtig glad for at se hende eller mener han det sarkastisk?

Øvelse gør mester

Vær opmærksom på, at du ikke overspiller eller er for mekanisk i din fremførelse. 

Det kan være svært at se sig selv objektivt under prøverne, så overvej eventuelt at optage dig selv, for at lære af dine fejl.

Øv dig foran spejlet i forskellige ansigtsudtryk, for eksempel glad, skuffet, ked af det eller begejstret.

Øvelse gør mester, så bliv ved med at træne både stemmeføring og mimik.

Vær forberedt på at blive afvist

Det er en ekstrem konkurrencepræget branche med få jobs i forhold til ansøgere, så vær forberedt på at blive afvist en del gange.

For nogle lykkedes det at slå igennem. Andre har det bedre i den lokale amatørteaterforening.

www.onlinecasting.dk er der altid masser af auditions og castings for skuespillere, så bare spring ud i det og se om det er noget for dig.

Hvem ved, måske bliver du den nye Birgitte Hjort Sørensen eller Mads Mikkelsen.

Opdateret: Mandag d. 23 maj 2016

Læs også:

Mandag d. 23 maj 2016 - For skuespillere

Bliv skuespiller uden erfaring

Kunne du tænke dig at blive skuespiller, men har du aldrig prøvet det før? Så læs, hvordan du kan komme i gang. Læs artikel

Kunne du tænke dig at blive skuespiller, men har du aldrig prøvet det før? Så læs, hvordan du kan komme i gang.

Søndag d. 8 maj 2016 - For alle

Find din type

Når casterne leder efter skuespillere eller modeller kigger de efter forskellige typer. Det vigtigste er, at personen afspejler rollen godt. Man kan dog sagtens være mere end én bestemt type. Læs artikel

Når casterne leder efter skuespillere eller modeller kigger de efter forskellige typer. Det vigtigste er, at personen afspejler rollen godt. Man kan dog sagtens være mere end én bestemt type.

Tirsdag d. 22 december 2015 - For skuespillere

Sådan går du til audition som skuespiller

Du kommer for sent, glemmer, hvad du skal sige, koldsved og rystende stemme. Mange ting kan gå galt til en audition. Vi har derfor samlet 10 af vores bedste råd, som kan få din skuespillerdrøm til at gå i opfyldelse. Læs artikel

Du kommer for sent, glemmer, hvad du skal sige, koldsved og rystende stemme. Mange ting kan gå galt til en audition. Vi har derfor samlet 10 af vores bedste råd, som kan få din skuespillerdrøm til at gå i opfyldelse.