Sådan går du til audition som skuespiller

Du kommer for sent, glemmer, hvad du skal sige, koldsved og rystende stemme. Mange ting kan gå galt til en audition. Vi har derfor samlet 10 af vores bedste råd, som kan få din skuespillerdrøm til at gå i opfyldelse.

Kom i god tid

Det giver et indtryk af, at du er pålidelig og virkelig gerne vil have den rolle, de søger skuespillere til. Samtidig kan det lette på din nervøsitet.

Førstehåndsindtrykket er vigtigt. Kom ind i lokalet med selvtillid, men pas på med at overdrive. Det kan koster dig rollen, hvis du fremstår for arrogant og selvhøjtidelig. Husk at kigge panelet i øjnene. Det giver ro og udstråler selvtillid.

Vær høflig overfor alle

Du kan ikke vide, om receptionisten eller en anden fortæller, om din opførelse, da du ankom.

Husk replikkerne

Husk dine replikker, hvis du har mulighed for at se dem inden – også selv om det ikke er et krav. Du kan give rollen lige præcis den karakter og karisma casterne vil have, hvis du kan dem udenad. Tag manuskriptet med dig, hvis du alligevel skulle glemme replikkerne. Hvis ikke du har mulighed for at se teksten inden, så husk at kigge op en gang imellem, mens du læser dem højt.

Lev dig ind i rollen og giv den dit eget personlige præg uden at overdrive. Du vil jo gerne have casterne, til at tro du er rollen og ikke kun spiller den.

Øv dig foran en ven eller veninde inden en audition.  Få ham eller hende til at lege caster. Det kan gøre dig tryg og vant til at performe foran et publikum.

Vær præsentabel i dit tøjvalg

Du behøver ikke klæde dig ud, men må gerne tænke over, hvilken rolle du er til audition på. Er rollen sød og artig, er det fornuftigt at lade nitter og patronbæltet blive hjemme.

Gør dit bedste

Hvis du føler dig sløj eller utilpas, skal du ikke undskylde over det. De har masser af andre deltagere, så de gider ikke at have brugt deres tid unødvendigt på en, der kunne have gjort det bedre.

Tag dit CV og billeder eller andet, der har relevans for rollen og giv det til panelet. Tag evt. et par ekstra kopier med, hvis der er flere end du regnede med.

Mist ikke modet

Hvis du ikke får en rolle første gang, er det ikke ensbetydende med, at du slet ikke er egnet som skuespiller. Mange castere har et helt klart billede af, hvad de søger og der passede du desværre ikke ind. Der er mange andre auditions at tage til, så måske er du den heldige næste gang.

Held og lykke.

Opdateret: Tirsdag d. 22 december 2015

Læs også:

Torsdag d. 17 december 2015 - For alle

60+ - har jeg en chance i branchen?

Du ved mere om efterlønnen end om SU’en. Håret er blevet gråt for længst, og tidens tegn har sat sine tydelige spor på din krop og sind. Selvom dåbsattesten afslører en lang række fødselsdage, betyder det ikke at løbet er kørt. Læs artikel

Du ved mere om efterlønnen end om SU’en. Håret er blevet gråt for længst, og tidens tegn har sat sine tydelige spor på din krop og sind. Selvom dåbsattesten afslører en lang række fødselsdage, betyder det ikke at løbet er kørt.

Torsdag d. 6 december 2018 - For skuespillere

Bliv bedre til at huske dine replikker

Kender du det: Du står på scenen, foran kameraet eller til en audition og pludselig går klappen ned. ”Hvad er det nu jeg skal sige? Hvorfor kan jeg ikke huske det? Læs artikel

Kender du det: Du står på scenen, foran kameraet eller til en audition og pludselig går klappen ned. ”Hvad er det nu jeg skal sige? Hvorfor kan jeg ikke huske det?

Tirsdag d. 29 december 2015 - For skuespillere

Lær at græde på kommando

Skuespillere på både film og teater kan ofte ende med en rolle, der kræver at man skal kunne græde på kommando. At mestre denne teknik og samtidig være overbevisende, er enormt svært. Vi har listet ti metoder, der burde få tårerne til at trille. Læs artikel

Skuespillere på både film og teater kan ofte ende med en rolle, der kræver at man skal kunne græde på kommando. At mestre denne teknik og samtidig være overbevisende, er enormt svært. Vi har listet ti metoder, der burde få tårerne til at trille.