60+ - har jeg en chance i branchen?

Du ved mere om efterlønnen end om SU'en. Håret er blevet gråt for længst, og tidens tegn har sat sine tydelige spor på din krop og sind. Selvom dåbsattesten afslører en lang række fødselsdage, betyder det ikke at løbet er kørt. Tværtimod. 60+modeller og statister bliver mere og mere populære.

Der er ikke mange om buddet, hvilket betyder at konkurrencen er langt mindre, end man ser det hos den yngre del af branchen.

Profilbilleder: Sørg for at have nogle gode billeder af dig selv. Du skal som minimum at have ét, hvor du smiler, ét hvor du ikke gør og ét i fuld figur. Du skal have lidt eller intet make-up på. Husk at baggrunden skal være neutral, så der ikke er noget der distraherer billedet.

Hvis du bliver klippet eller på anden måde ændrer udseende, så husk at forny billederne på din profil. Dit nye look kan potentielt være lige netop dét som casterne leder efter.

Udseende: Flot og sund hud er enorm vigtig, uanset hvilken kategori du tilhører. For denne del af branchen skal du dog ikke bekymre dig om dine rynker, som i stedet er dit varetegn.

Din personlighed skal skinne i gennem. Vigtigst af alt, skal du være stolt af din alder. Prøv ikke at gå yngre klædt eller at ligne en på 25. Det leder casterne ikke efter.

Reklamer på print: Der er stor chance ved reklamer på print. Det kan være et produkt henvendt til et ældre publikum. Måske skal du forestille en bedstefar eller direktør. Mulighederne er mange, da konkurrencen om rollerne ikke er så store, som man ser det hos de helt unge modeller.

TV reklamer: Som det gælder ved reklamer på print, ser man de samme tendenser ved TV reklamer. Særligt roller, hvor man skal fremstå varm og tillidsfuld er i høj kurs, når man caster i det ældre segment. Eksempler på roller kan være bedstemoren, der serverer småkager for børnebørnene, eller en moden læge.

Læs også vores artikel om, hvordan du kommer godt i gang som skuespiller her

Statist: Statist kender ingen alder eller størrelse. Alle kan være med uanset om du er høj, lav, tyk eller tynd. Det eneste det kræver, er et godt humør og en god portion tålmodighed.

Læs mere her, Hvad laver man som statist?

Læs mere her, Tips til at blive en bedre statist

Sluttelig skal du tro på dig selv. Der er en god chance for at komme med i en reklame, som model, skuespiller eller statist. Det er et hårdt arbejde, der kræver tålmodighed, mod og engagement. Men så er du også garanteret gode oplevelser til at forsøde din eventuelle pensionstilværelse med.

Er du over 60 år og fået et job gennem Onlinecasting, hører vi meget gerne fra dig. Send os en e-mail på onlinecasting@onlinecasting.dk

Opdateret: Torsdag d. 17 december 2015

Læs også:

Torsdag d. 17 december 2015 - For skuespillere

Åben casting – Hvad er det og hvordan foregår det?

For at finde de rigtige personer, og give en bredere del af befolkningen muligheden, bliver der afholdt åbne castings. Det er et af de første led i en stor process, og her prøver casterne, at spotte nye talenter. Læs artikel

For at finde de rigtige personer, og give en bredere del af befolkningen muligheden, bliver der afholdt åbne castings. Det er et af de første led i en stor process, og her prøver casterne, at spotte nye talenter.

Mandag d. 23 maj 2016 - For skuespillere

Kom godt i gang som skuespiller

Kan du lide at stå på en scene, sole dig i spotlight og have al opmærksomhed rettet mod dig, kan du overveje at blive skuespiller. Følge denne tjekliste og du er allerede godt på vej mod de bonede gulve. Læs artikel

Kan du lide at stå på en scene, sole dig i spotlight og have al opmærksomhed rettet mod dig, kan du overveje at blive skuespiller. Følge denne tjekliste og du er allerede godt på vej mod de bonede gulve.

Tirsdag d. 4 juli 2023 - For statister

Statister søges: Hvad laver man som statist?

Kunne du tænke dig at være med i en film? En med reklamebudget og kendte skuespillere? Det er faktisk ikke så svært som det lyder. Læs artikel

Kunne du tænke dig at være med i en film? En med reklamebudget og kendte skuespillere? Det er faktisk ikke så svært som det lyder.