Åben casting – Hvad er det og hvordan foregår det?

For at finde de rigtige personer, og give en bredere del af befolkningen muligheden, bliver der afholdt åbne castings. Det er et af de første led i en stor process, og her prøver casterne, at spotte nye talenter.

En åben casting, er en casting alle som udgangspunkt kan deltage i.

I store produktioner, er der ofte brug for mange skuespillere eller deltagere. For at finde de rigtige personer, og give en bredere del af befolkningen muligheden, bliver der afholdt åbne castings. Det er et af de første led i en stor process, og her prøver casterne at spotte nye talenter.

Krav

Til nogle åbne castings, kan der dog være specifikke krav. Dette kan være, at de kun søger mænd eller personer mellem 20 og 50 år. Så selvom det er en åben casting, skal man kun deltage hvis man er indenfor den gruppe de søger.

Som udgangspunkt skal man ikke øve noget hjemmefra. Det er dog altid godt, at komme forberedt. Måske bliver der spurgt om du kan noget særligt, hvorfor du er kommet, eller noget helt tredje.

Så er det fedt, at kunne vise hvad man kan. Det kan også være en lille monolog du har øvet dig på.

Mange deltagere = Kort tid til hver enkelt

Der kommer som regel mange til en åben casting.

Derfor er der for det meste, afsat kort tid til hver enkelt. Du får kun én chance for at imponere, og måske komme videre til næste casting runde. Derfor skal du gøre dit allerbedste. 

Du skal huske at være dig selv og slappe af. Tænk ikke så meget over hvad casterne søger, men hvad du er for en person. Fordi der er så kort tid, vil casterne mest lægge mærke til dit udseende og type, og ikke hvad du reelt kan og har lavet før. Det skal du ikke tage personligt, de har mange de skal se og høre på en dag. 

Ofte lang ventetid

Der bliver annonceret en adresse og et tidspunkt, og så er det bare om at møde op. Gerne i god tid da køen ofte er lang.

Læs evt. artiklen Sådan går du til audition som skuespiller for flere tips. 

Opdateret: Torsdag d. 17 december 2015

Læs også:

Torsdag d. 9 juli 2020 - For alle

Ordbog: Få styr på udtrykkene i branchen

Hvad er forskellen på casting og audition? Hvorfor siger man ”knæk og bræk”? Hvad er showreel? Som ny i branchen, kan der være mange ord og begreber, man ikke har hørt før. Her er forklaringerne. Læs artikel

Hvad er forskellen på casting og audition? Hvorfor siger man ”knæk og bræk”? Hvad er showreel? Som ny i branchen, kan der være mange ord og begreber, man ikke har hørt før. Her er forklaringerne.

Mandag d. 29 oktober 2018 - For skuespillere

Hvordan forbereder man sig til en casting?

En casting er din store chance for at blive set og hørt af instruktører og producenter - og at vise dem hvad du er støbt af, samt hvad dine evner er som skuespiller eller TV-stjerne. Læs artikel

En casting er din store chance for at blive set og hørt af instruktører og producenter - og at vise dem hvad du er støbt af, samt hvad dine evner er som skuespiller eller TV-stjerne.

Torsdag d. 6 december 2018 - For skuespillere

Bliv bedre til at huske dine replikker

Kender du det: Du står på scenen, foran kameraet eller til en audition og pludselig går klappen ned. ”Hvad er det nu jeg skal sige? Hvorfor kan jeg ikke huske det? Læs artikel

Kender du det: Du står på scenen, foran kameraet eller til en audition og pludselig går klappen ned. ”Hvad er det nu jeg skal sige? Hvorfor kan jeg ikke huske det?