5 typiske fejl ved online auditions (self-tapes)

Oftere og oftere beder casterne om self-tapes, altså castings du optager hjemmefra. Her er fem typiske fejl, som skuespillere ofte laver, når de optager self-tapes.

1. Manglende forberedelse 

Det er vigtigt, at du forbereder dig ordentligt til en self-tape. Det indebærer at læse manuskriptet grundigt, forstå karakteren og sørge for at have alt det nødvendige udstyr klar til optagelsen.

2. Dårlig teknisk kvalitet

Det er vigtigt at sikre dig, at teknikken er i orden, når du optager en self-tape. Dårlig lyd- og billedkvalitet kan hurtigt ødelægge en ellers god præstation.

3. Manglende reaktion fra medspiller

Hvis der er dialog i scenen, skal du som skuespilleren være opmærksom på medspillerens replikker og reagere på dem, som du ville gøre i en rigtig scene. Det kan være svært at få dette til at fungere, når man optager en self-tape alene.

4. For megen instruktion

Det kan være fristende at give sig selv for mange instruktioner, når man optager en self-tape. Men desværre kan det nemt få dig til at virke stiv og usikker. Det er bedst at have en idé om, hvad du vil gøre, og så give dig selv lidt frihed til at udforske karakteren.

5. For lidt energi

Nogle skuespillere kan virke lidt flade og uengagerede på self-tapes, da de mangler det publikum, som de normalt ville have på en rigtig scene. Det er vigtigt at give sig selv lov til at være energisk og engageret, selvom man optager alene.

Hvad synes du er det sværeste ved self-tapes? Kom med dit bud herunder. 

Opdateret: Fredag d. 21 april 2023

Læs også:

Tirsdag d. 2 juni 2020 - For skuespillere

Fordele ved at blive typecastet

Føler du også, at du ofte blive castet til at spille de samme roller? Er du tvivl om det er en ulempe eller om det kan være en fordel for dig? Læs med i denne artikel og bliv klogere på netop dette. Læs artikel

Føler du også, at du ofte blive castet til at spille de samme roller? Er du tvivl om det er en ulempe eller om det kan være en fordel for dig? Læs med i denne artikel og bliv klogere på netop dette.

Tirsdag d. 19 februar 2019 - For skuespillere

Videocasting - hvordan foregår det?

Videocasting er en metode som bruges mere og mere indenfor branchen. Det er en lidt nyere metode, som til forskel for almindelige castings foregår hjemme. Læs mere om, hvordan videocastings foregår her. Læs artikel

Videocasting er en metode som bruges mere og mere indenfor branchen. Det er en lidt nyere metode, som til forskel for almindelige castings foregår hjemme. Læs mere om, hvordan videocastings foregår her.

Tirsdag d. 29 januar 2019 - For alle

Derfor skal du have video på din profil

Har du lagt mærke til, at flere har videoer på deres castingprofiler? Burde du også have det? Hvad skal sådan en video indeholde? Læs med i denne artikel for at få svar på disse spørgsmål og meget mere. Læs artikel

Har du lagt mærke til, at flere har videoer på deres castingprofiler? Burde du også have det? Hvad skal sådan en video indeholde? Læs med i denne artikel for at få svar på disse spørgsmål og meget mere.