Hvad er et godt headshot?

Hvordan er det lige man tager et headshot og hvorfor skal det på din profil? I denne artikel kommer lidt tips til, hvordan du sikrer dig et godt headshot.

Hvad er et headshot?

Et headshot er et billede af dit ansigt, der normalt bruges i professionelle sammenhænge. Det kan f.eks. være på din Onlinecasting profil, CV eller på sociale medier. Der er kun én person på billedet og den person er hovedfokuset.

Forskellen mellem headshot og portræt

Headshots minder om portrætfotos, men hvor et portræt kan vise både ansigt og lidt af kroppen, vil der ved headshots oftest kun vises ansigtet.

Hvorfor skal man have headshots på sin castingprofil?

Dit headshot er det absolut vigtigste billede på din profil. Hvis casterne kun kunne se ét billede af dig, vil de til hver en tid vælge dit headshot. 

Når du skal tage et headshot, skal du overveje, hvilket forum det skal bruges i. Skal det bruges på Onlinecasting.dk, så tænk på, hvad castere leder efter. De vil gerne se dig, som du ser ud nu. Helt naturlig uden for mange forstyrrende elementer.

Inden du tager billeder

Inden du giver dig i kast med at tage billeder, skal du tænke på, hvordan du tager dig ud. Som nævnt før, vil castere gerne se dig som den du er. Hav lidt eller ingen makeup på og et naturligt ansigtsudtryk for at undgå overdreven mimik. I det hele taget skal ”naturlig” være nøgleordet i den her sammenhæng. Det er også en god idé at vælge en neutral baggrund, f.eks. en hvid væg, så der ikke er forstyrrende elementer, der tager fokus fra dig. 

Læs også: Do's and Don't om dit profilbillede

Du behøver ikke en professionel fotograf

Når du skal tage headshots til en castingprofil, er det ikke nødvendigt at booke en professionel fotograf eller investere i et dyrt kamera. Du kan komme godt fra start, hvis du følger rådene, inden du tager billeder og især har fokus på lyset. Hertil kan det klart anbefales at bruge naturligt lys ved at stille sig foran et vindue. 

Slap af

Prøv at lade vær med at stresse, når du skal tage et headshot. Tag en lang, dyb indånding og bare vær dig selv. Er du ikke vant til at tage billeder af dig selv, kan det virke lidt akavet i starten og det tager måske et par forsøg, inden du finder den rigtige vinkel og lyssætning, men det skal nok komme. Øvelse gør mester. Alternativt kan du fortælle dig selv nogle positive ting, såsom: "Flot smil." "Perfekt posering." "Jeg ser godt ud." Det virker nok lidt mystisk, men hvis du er lidt usikker omkring at tage billeder af dig selv, kan det give et selvværdsboost, der gør det mere rart i situationen, når der skal tages billeder.

Eksempel med tilhørende forklaring

Ovenstående billede kunne være et eksempel på et headshot. Meget simpelt, men stadig med fokus på de tips, der er nævnt tidligere i artiklen.

Først og fremmest er der tænkt over den kontekst, som billedet skal bruges i. Det her headshot kan bruges til Onlinecasting.dk, da der er fokus på personen, som den hun er. Der er brugt minimal makeup og der er et naturligt ansigtsudtryk. 

Derudover er hun placeret op ad en hvid væg og har dermed ingen forstyrrende elementer i baggrunden – hvilket igen giver fokus til personen i billedet. Billedet er taget med et standard digitalt kamera og der er brugt naturligt lys fra et vindue. 

Du kan gøre det

Som denne artikel forhåbentlig illustrere, behøver det ikke være besværligt at få et godt headshot i kassen. Du behøver ikke at have erfaring med at tage billeder eller hyre en fotograf. Med disse simple tips og tricks, er du godt på vej mod billedet.

- Og husk at opdatere dine billeder ca. hvert halve år eller hvis du ændre udseende markant (får ny frisure, taber dig/tager på i vægt mv.) Børn ændre oftere udseende, så deres profilbilleder skal skiftes oftere. Casterne ønsker et retvisende billede af, hvordan du ser ud i dag. så de kan se, at du passer til en opgave. Det ville jo være en skam at gå glip af en casting, blot fordi du havde et gammelt billede på din profil. 

Held og lykke med fotograferingen :-)

Opdateret: Tirsdag d. 8 januar 2019

Læs også:

Tirsdag d. 13 november 2018 - For alle

Sådan laver du en god showreel

En showreel en videopræsentation af dig selv. Det kan nok allerbedst sammenlignes med et CV, hvor man viser sit tidligere arbejde frem, men også en præsentation af de talenter og gode egenskaber man har, og kan tilbyde. Alt foregår som sagt bare på video i stedet for skrift. Her får nogle gode råd til, hvordan du kan lave din showreel, så den bliver rigtig god. Læs artikel

En showreel en videopræsentation af dig selv. Det kan nok allerbedst sammenlignes med et CV, hvor man viser sit tidligere arbejde frem, men også en præsentation af de talenter og gode egenskaber man har, og kan tilbyde. Alt foregår som sagt bare på video i stedet for skrift. Her får nogle gode råd til, hvordan du kan lave din showreel, så den bliver rigtig god.

Torsdag d. 18 april 2019 - For alle

Tjekliste til en god profil

Få tips og gode råd til at forbedre din profil på onlinecasting. Læs artikel

Få tips og gode råd til at forbedre din profil på onlinecasting.

Tirsdag d. 23 august 2016 - For modeller

Lær at posere foran kameraet

Du er lige blevet booket til dit første photo shoot som model. Du glæder dig selvfølgelig rigtig meget, men nu begynder nervøsiteten at melde sig. Læs artikel

Du er lige blevet booket til dit første photo shoot som model. Du glæder dig selvfølgelig rigtig meget, men nu begynder nervøsiteten at melde sig.