Lær at posere foran kameraet

Du er lige blevet booket til dit første photo shoot som model. Du glæder dig selvfølgelig rigtig meget, men nu begynder nervøsiteten at melde sig. Vi håber, at nedenstående kan være med til at lette på nerverne. Du kan også bruge disse tips til, at få nogle flotte billeder på din onlinecasting profil og dermed komme med til endnu flere auditions.

-En god holdning er rigtig vigtig for modeller, så ret ryggen og træk skuldrene tilbage. Stræk ikke dine arme 100 procent med mindre du får besked på det. Det ser alt for unaturligt og opstillet ud. Som fingerregel kan man sige, at alt du kan bøje, skal bøjes let. Vær også opmærksom på din hals. Stræk den, så den kommer til at se længere og mere elegant ud. Det hele skal se naturligt og ubesværet ud.

-Fotografen vil ofte fortælle, hvad du skal gøre. Hvis du føler dig utilpas med en posering, så sig det til fotografen på en pæn måde. Du skal ikke være bange for at prøve noget nyt foran kameraet. Mange fotografer synes, det er rart, hvis du også er aktiv.

-Selvom kameraet er dit absolutte fokuspunkt, så skal du ikke stirre direkte ind i kameralinsen. Prøv at lægge hovedet lidt på skrå kig til siden eller finde et punkt lige bag ved fotografen.

-Hold ikke vejret. Det ser anstrengt ud på billederne.

-Lyt til hvad fotografen siger. Han kan se, hvordan helheden af billeder ser ud.

-Find inspiration i blade og modeshows og vælg 10 poseringer inden dit photo shoot. Øv dig i dem foran spejlet til de sidder fast på rygraden. Men lad vær med at kopier dem 100 %, men gør dem til dine egne. Så får du et mere naturligt resultat.

-En model skal kende sine stærke og svage sider. Så du kan fremhæve og skjule dem ved et photo shoot.

-Øv dig i forskellige udtryk, for eksempel glad, sur, dramatisk og drømmende til de sidder på rygraden. På denne måde ved du, at det bliver et godt billede, når fotografen beder dig om at udtrykke en speciel stemning.

-Hele kroppen skal være klar til billedet. Fokuser på din holdning, din attitude og dit ansigtsudtryk, så er du allerede kommet et langt stykke.

-Selvom du har et flot smil, så behøver du ikke smile på hvert billede. Ændre dit ansigtsudtryk for hvert billede, der tages. Så får fotografen flere forskellige gode billeder at vælge imellem i sidste ende.

-Husk at hvis du har fundet en posering, der virker, så lad være med at bruge den hver gang. Alsidighed skaber flere jobs til din modelkarriere.

Man bliver ikke født fotogen, man lærer det. Så bliv ved med at øve dig! Før du ved af det, er du sikkert på vej til endnu et photo shoot.

Opdateret: Tirsdag d. 23 august 2016

Læs også:

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller

Pakkeliste til dit photoshoot

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her. Læs artikel

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her.

Tirsdag d. 22 december 2015 - For modeller

Se slankere ud på billeder

Læs her, hvordan du kan se slankere ud på billeder. Pssst. Det er faktisk meget let. Læs artikel

Læs her, hvordan du kan se slankere ud på billeder. Pssst. Det er faktisk meget let.

Torsdag d. 17 december 2015 - For modeller

Sådan ser du højere ud på billeder

Uanset hvor meget vi ønsker at ændre vores højde, så er det dog umuligt. Nogle anser dette for en stilbarriere. Her får du nogle tips, der får dig til at se højere ud på billeder. Læs artikel

Uanset hvor meget vi ønsker at ændre vores højde, så er det dog umuligt. Nogle anser dette for en stilbarriere. Her får du nogle tips, der får dig til at se højere ud på billeder.