Pakkeliste til dit photoshoot

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her. 

Efter begejstringen over dit første modeljob har lagt sig, dukker det første spørgsmål op: ”Hvad skal jeg egentlig have med?” Få svaret her. 

Listen nedenfor er ment som en inspiration til, hvad du kan pakke til dit modelfotografering. Noget kan være overflødigt i forhold til dit photoshoot, mens andet kan være nyttigt. Du skal derfor ikke slæbe alt med på listen, men blot bruge den som inspiration. Spørg fotografen eller firmaet inden fotograferingen, hvis du er i tvivl.

Tøjet

Ved nogle modelopgaver vil du blive fotograferet i dit eget tøj. Snak med fotografen eller kunden om, hvilket slags tøj, du skal tage med. Skal det være sporty, festtøj eller måske hverdagstøj? Tag gerne nogle forskellige sæt med, så I har lidt at vælge mellem. 

Undgå tøj, hvor man tydeligt kan se, hvilket mærke det er, har store mønstre eller multifarvede pangfarver. Dit tøj skal jo helst ikke overstråle dig. Mindre logoer eller lignende er okay, da man formentlig ikke vil kunne se det på billederne alligevel. 

Overvej figursyet tøj, som oftest ser pænest ud på billeder.

Har du hund eller kat? Kør en fnugrulle gennem tøjet, så der ikke er løse hår.

Husk at tøjet kan blive krøllet, når du pakker det ned. Så vælg gerne tøj i krølfrit materiale.

Kvinde? Pak det hudfarvet undertøj ned, så man ikke kan se BH-stroppen eller lignende på billederne. 

Tilbehør

Når du har fundet ud af, hvilket sæt tøj du skal have med, så find evt. smykker, herunder halskæde, øreringe eller lignende, der matcher dit outfit. Ligesom med tøjet skal det dog ikke være noget, der fjerner alt fokus fra dit ansigt. 

Sko

Du behøver ikke tænke så meget over, hvilke slags sko du har med. Oftest vil skoene nemlig slet ikke komme med på billederne. Men skulle det ske, vil det som regel være bedst blot at have et par helt neutrale, sorte sko med. 

Hår

Vask dit hår dagen inden dit shoot. Lad være med at bruge nogle hårprodukter inden shootet, så kan stylisten (eller dig selv) bedre sætte det, når du ankommer på settet.

Har du langt hår bør du som minimum have en børste, hårelastikker og hårnåle med.

Står du selv for hår og makeup, kan du – udover evt. normale hårprodukter - tage et glattejern eller krøllejern med, hvis du har længden til det.

Makeup

Selvom der er en makeup-artist på settet, er følgende ting gode at have med:
- Et lille makeup-spejl. (Så kan du hurtigt tjekke om hår og makeup sidder ordentlig inden fotograferingen).
- Body lotion (Tør hud ser bare ikke pænt ud på billeder).
- Læbepomade (Fugtige læber ser meget bedre ud end tørre.)
- Makeup-fjerner. (Du har måske ikke lyst til at bevæge dig ud i offentligheden iført den store krigsmaling efter shootet.)
- Basis makeup (Hvis koordineringen fejler og det ender med, at du selv skal lægge din makeup.)

Er der ikke en makeup-artist på settet, er det en god idé at have en løs pudder med. Særlig hvis du har meget fedtet hud. Det gælder for begge køn. Huden kan nemlig godt komme til at ”skinne” på billederne. Pudderen gør, at din hud ikke reflekterer på billederne.

Dine negle

Dine negle bør være naturlige og pæne. Fransk manicure er fint. 

Ligesom med tøjet vil man straks lægge mærke til dine negle, hvis de har en pangfarve. Så det er bedst, hvis de blot er neutrale og pæne. 

Husk også fødderne, hvis du forventer, at de kommer med på billederne.

Andre gode ting at pakke
- Kuglepen og en lille blok.
- Sikkerhedsnåle (Hvis tøjet f.eks. er lidt for stort i størrelsen.)
-Lille håndklæde (hvis du eksempelvis vil have vasket makeuppen af bagefter, eller I vælger at bruge olie under fotograferingen.)

Uden mad og drikke, duer helten ikke

Til de lange photoshoots er det en god idé at have lidt mad med. Sørg for, at det ikke er noget, der kan sætte sig i tænderne, eller kan farve tænderne eller tungen. Frugt, kiks, proteinshake eller en salat er gode muligheder. Chokolade og farvet slik er ikke. 

Husk vand. Dette er specielt vigtigt, hvis photoshootet foregår udenfor under solen. Som regel vil det være på settet, men for en sikkerheds skyld er det godt at have med. 

Derudover er det en god idé at have underholdning med til ventetiden, f.eks. musik, krydsogtværs, iPad eller lignende. Der kan være lange pauser, hvor du har behov for at kunne underholde dig selv. Har du telefonen med, skal den selvfølgelig være lydløs. 

Lad os slutte af med et sidste godt råd: Pak din taske dagen inden, så du så du har god tid og ikke glemmer noget. 

Rigtig god fornøjelse med dit photoshoot. 

Hvad har du altid med i tasken? Del meget gerne dit tip herunder. 

 

Opdateret: Onsdag d. 16 november 2016

Læs også:

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller

Få forklaringen – Hvorfor smiler modeller ikke?

Har du også undret dig over, hvorfor man aldrig ser modeller smile? Der er faktisk en grund til det. Få svaret her. Læs artikel

Har du også undret dig over, hvorfor man aldrig ser modeller smile? Der er faktisk en grund til det. Få svaret her.

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller

Bliv klar til dit første photoshoot

Skal du være model på et photoshoot for allerførste gang? Her får du vores forslag til en tidsplan over, hvordan du kan forbedrede dig til dit kommende photoshoot. Læs artikel

Skal du være model på et photoshoot for allerførste gang? Her får du vores forslag til en tidsplan over, hvordan du kan forbedrede dig til dit kommende photoshoot.

Tirsdag d. 22 december 2015 - For modeller

Kan jeg blive håndmodel?

Det kan lyde som en joke, men den er god nok. Du kan godt blive håndmodel. Håndmodeller bliver brugt i reklamer for eksempelvis smykker og cremer, neglepleje mv. Læs artikel

Det kan lyde som en joke, men den er god nok. Du kan godt blive håndmodel. Håndmodeller bliver brugt i reklamer for eksempelvis smykker og cremer, neglepleje mv.