Do's and don't om dit profilbillede

Dit profilbillede er det først en agent ser, når de søger i vores kartotek eller modtager din ansøgning. Derfor er dit profilbillede naturligvis det vigtigste.

Du behøver ikke få en en professionel fotograf til at tage billeder af dig. Brug disse simple tricks til at få de gode billeder.

Trine fra Onlinecasting.dk er gået med til at vise de typiske ting, du bør undgå, når du uploader dit profilbillede.

Here we go..

Ingen slørede billeder

Er Trine 30 eller 20 år på dette billede? Agenten har ikke mødt dig før og de kan heller ikke gætte, hvordan du ser ud. Dine billeder skal være skarpe og tydelige, så man ikke er i tvivl. Er de meget utydelige, bliver de afvist af supporterne på Onlinecasting.

Drop filterne

Ja ja, det er sjov med filtre, men ingen caster kan se, hvordan du jo ser ud i virkeligheden. Trine er jo gul i hovedet og det ligner hun har eksem på halsen (hvilket ikke er tilfældet). Så venner, drop dem. :)

Lukkede øjne

Sjælen sidder i øjnene, er der nogen, der siger. Der er måske noget om snakken. Øjnene er i hvert fald det absolut vigtigste på et profilbillede. Selvom det var en rigtig god fest, du havde pænt tøj på og alt var sjovt, så er lukkede øjne = intet job. Du kan desuden fremstå sløset, når du ikke gider bruge tid på at uploade et billede med åbne øjne.

Billeder på lang afstand

Når casterne søger eller modtager din ansøgning, ser de et thumbnail af dit profilbilled. Bevares, de kan klikke ind på din profil, men modtager de mange ansøgninger, er det ikke sikkert de har tid til det. Det er helt fint du uploader billederne, men overvej en ekstra gang om det bør være dit profilbillede.

Billeder med solbriller eller andre effekter

Ville du hyre Trine på grund af dette billede? Nej, vel? Drop solbriller, kasketten og alle de andre accessoires, der forstyrre. Og piger, det betyder også den vilde party-makeup. Hold det simpelt og naturlig som muligt. Du må gerne have noget i hånden eller have et andet udtryk end alle de andre, men sørg for at casterne kan se, hvem du er.

Billeder med flere personer

Hvem er det egentlig, der søger jobbet? Sørg for at agenten ikke tror, din ven veninde er den, de caster ved kun at have billeder af dig selv på dit profilbillede.

Gamle billeder

Selvom du synes, du så sød ud, da du var lille, eller du for 15 år siden fik taget nogle flotte billeder hos en fotograf, så kan casterne ikke bruge gamle billeder til noget. Når du kommer til casting, vil de gerne se den person, de så på billederne. Det var jo derfor de kontaktede dig i første omgang. Har du ændret frisure, anlagt skæg, tabt dig eller lagt dig ud, så sørg for at opdatere dine billeder, så de matcher dit nuværende udseende.

Billeder af andet end dig

Onlinecasting er ikke facebook. Dit udseende betyder - i de fleste tilfælde - om du får jobbet eller ej. Billeder af en solnedgang, et logo eller dine hjemmelavet muffins, høre til andre steder. Uploade du disse billeder, kan du i øvrigt være sikker på, de bliver afvist af supporterne.

Andre typiske fejl, du gerne vil undgå

Billeder taget i solen
For det første misser du med øjnene, for at andet, er det andet kan det give nogle sjove skygger i dit ansigt, som du gerne vil være foruden.

Billeder, hvor du ikke er i centrum eller afskårede ansigter
(Hvorfor er det egentlig at vi ikke må se den anden halvdel af dit ansigt?)

Mørke billeder
Selv om du og dine venner godt kan se, det er dig, er det ikke sikkert casteren kan. Er dine billeder meget mørke, bliver de afvist.

Billeder, der aldrig bliver godkendt
Og husk nu, vi godkender ikke billeder, der indeholder pornografisk indhold. (Det gider vi altså ikke vise eksempel af - du ved jo godt, hvad det vil sige. ;) )

Hvad er så et godt billedet?

Et godt profilbilleder er et billede, hvor du er i centrum. Kun dig. Du skal stå lige frem og gerne op af en neutral baggrund, så det ikke forstyrre det det vigtige. Sørg for at du nogenlunde se ud, som du vil gøre til en casting. Så er du sikre på, at agenterne ikke bliver skuffet, når de møder dig.

Nøjes med lidt makeup. Hold dit tøj simpelt og neutralt.

Lad din personlighed skinne igennem. Er du springfyldt med energi, danser, synger du eller er du god til skateboard eller noget helt fjerde? Vis det meget på dit profilbillede. Det er med til at gøre din profil unik. Vigtigst af alt, kan det skaffe dig et job. :)

Lad vær med at skjule dine tatovering, piercinger, modermærker eller andet. Fremhæv dem, så casterne kan se, du lige præcis er den type de søger.

Kender du din type? Find din type her

Hvad med de andre billeder på min profil?
De øvrige billeder kan du godt slå dig mere løs. Billeder fra din danseoptræden, dit modeshow eller amatør-forestillingen osv. er alle gode ideer. Så længe du husker, at man kan se, hvem du er. På mindst på et af billederne.

Mange castere beder oftest om minimum to billeder. Et portræt og et i fuld figur. Så et billede i fuld figur, vil også være på sin plads.

Læs også hvordan du tager et godt profil-billede af dig selv

Vidste du, at du også kan have video på din side? Kom godt i gang med dit showreel med denne artikel

Opdateret: Torsdag d. 17 december 2015

Læs også:

Torsdag d. 17 december 2015 - For modeller

Sådan ser du højere ud på billeder

Uanset hvor meget vi ønsker at ændre vores højde, så er det dog umuligt. Nogle anser dette for en stilbarriere. Her får du nogle tips, der får dig til at se højere ud på billeder. Læs artikel

Uanset hvor meget vi ønsker at ændre vores højde, så er det dog umuligt. Nogle anser dette for en stilbarriere. Her får du nogle tips, der får dig til at se højere ud på billeder.

Mandag d. 29 august 2016 - For modeller

Sådan tager du et godt billede af dig selv

Mange skuespillere bruger professionelle fotografer, men med planlægning og kendskab til nogle basale ting er det fuldt ud muligt at lave gode selv-portrætter. Læs artikel

Mange skuespillere bruger professionelle fotografer, men med planlægning og kendskab til nogle basale ting er det fuldt ud muligt at lave gode selv-portrætter.

Torsdag d. 17 december 2015 - For alle

Skriv en god ansøgning til en audition

Når onlinecasting sender et audition-opslag ud, du godt kunne tænke dig at deltage i, skal du sende en ansøgning til casteren. Læs artikel

Når onlinecasting sender et audition-opslag ud, du godt kunne tænke dig at deltage i, skal du sende en ansøgning til casteren.