Forside > Artikler og tips > Skriv en god ansøgning til en audition

SKRIV EN GOD ANSØGNING TIL EN AUDITION


Når onlinecasting sender et audition-opslag ud, du godt kunne tænke dig at deltage i, skal du sende en ansøgning til casteren. Vi giver dig et par gode råd til, hvordan din ansøgning skal se ud, så du har større sandsynlighed for at blive kaldt til audition.

  • Start med at skrive, hvorfor du vil være den rette til lige præcis denne rolle. Casteren modtager rigtig mange ansøgninger. Derfor er det vigtigt, at de med det samme kan se, hvad du vil og kan.
  • Lad din personlighed stråle igennem i ansøgningen.
  • Sørg for, at du har opdateret din profil med samtlige af dine erfaringer. Skriv din seneste erfaring øverst og de første nederst.
  • Din CV skal indeholde alt. Hvis du har spillet skolekomedie fra 1. til 6. kl. har du jo også fået noget erfaring derfra. Husk at du skal udskille dig fra de andre. Hvis du er den eneste med 30 års erfaring, er du måske 30 skridt tættere på at komme til audition.
  • Husk at skrive, hvilken rolle du søger til. Nogle gange kan casteren søge til flere forskellige projekter og roller. Derfor er det vigtigt du husker at skrive, hvilken rolle du søger.
  • Sørg for, at der ikke er for mange stave eller grammatiske fejl. Så er der større sandsynlighed for, at du ikke bliver sorteret fra allerede i udvælgelse af ansøgninger.
  • Skriv instruktørens navn på de produktioner du har været med i. Er han/hun anerkendt i branchen, vil det give dig nogle plus på kontoen. Hvis du kan skrive instruktøren på som reference, er det rigtig godt.
  • Sørg for, at din ansøgning er præcis og struktureret. For mange fyldord distraherer blot læseren af ansøgningen. Husk at det er en rigtig person, der læse den.
  • Hav nogle gode billeder af god kvalitet på din profil. I de fleste tilfælde er det fint at have et headshot og et i fuld figur. Læs vores artikel om hvordan du poserer foran kameraet, for at få et gode par råd til at forbedre dine profilbilleder.
  • Sidst men ikke mindst: Lad vær med at lyve på dit cv. Det vil blive opdaget. Vær stolt af, hvad du har gjort.

Selvom du skrevet et brag af en ansøgning, er det ikke sikkert, du bliver kaldt til auditionen. Casterne har ofte helt klare krav til din fysiske udstråling, så hvis du ikke matcher dem, er der ikke grund til at spilde din og deres tid. Vi har castings for alle typer, aldre og udseende, så bare blive ved med at søge. Det skal nok også lykkes for dig. Held og lykke!

Onsdag d. 23 juni 2010


Læs også:


Få styr på nerverne før en audition

Tirsdag d. 13 oktober 2015 - For skuespillere
Får du koldsved og rystende hænder bare ved tanken om en audition eller en casting? Få gode råd til, hvordan du kan få styr på nerverne.
Læs hele artiklen


Afslag – hvorfor blev jeg ikke valgt?

Torsdag d. 8 marts 2012 - For skuespillere
Du gav alt, hvad du havde i dig. Din mavefornemmelse sagde at det gik godt, men alligevel blev du valgt fra. Hvad gik der galt? Vi har samlet de mest almindelige årsager til, hvorfor du fik afslag.
Læs hele artiklen


Hvordan forbereder man sig til en casting?

Tirsdag d. 14 juni 2011 - For skuespillere
En casting er din store chance for at blive set og hørt af instruktører og producenter - og at vise dem hvad du er støbt af, samt hvad dine evner er som skuespiller eller TV-stjerne.
Læs hele artiklen