Afslag – hvorfor blev jeg ikke valgt?

Du gav alt, hvad du havde i dig. Din mavefornemmelse sagde at det gik godt, men alligevel blev du valgt fra. Hvad gik der galt? Vi har samlet de mest almindelige årsager til, hvorfor du fik afslag.

En anden passede bedre til rollen. Du præsenterer rollen til auditionen ud fra, hvordan du opfatter rollen. Måske havde instruktøren forestillet sig noget helt andet. Hvis en anden er kommet tættere på det, instruktøren havde forestillet sig, er det lettere for dem, at bruge vedkommende. Han/hun vil kunne gå direkte ind i rollen, uden det vil kræve meget arbejde fra instruktørens side.

Spørg eventuelt inden du går i gang, hvilke personlige egenskaber, de forestiller sig den specifikke rolle har. På den måde er der en større chance for, at du rammer det, instruktøren havde forestillet sig.

En anden passede fysisk bedre til rollen. Det kan være små detaljer, der adskiller dig fra instruktørens forestilling af rollen. Det kan være længere hår, bredere næse etc. Samtidig kan det også være, at du ligner hovedpersonen for meget, eller de ikke vil caste nogen, der er højere/lavere end hovedpersonen.

Kemien manglede mellem dig og dine medskuespillere. Ligesom det gælder ved almindelige jobsamtaler, spiller personlighed spiller også en rolle. Foruden talent, ser casterne gerne at du passer ind med resten af holdet.

Manglende erfaring. Instruktørerne vil gerne vide inden, at du faktisk godt kan finde ud af det. Har instruktøren en forestilling om, at du vil komme til at kræve mere arbejde fra hans/hendes side, vil de hellere foretrække en kandidat, der kan hoppe direkte ind og påtage sig rollen til bravour. Overvej at tage nogle skuespillerkurser, begynd til amatørteater, for at bevise at du er rigtig god.

Prøv igen. Op på hesten igen og tag til endnu flere auditions. Langt de fleste deltager i rigtig mange auditions og castings og næsten lige så mange får ofte afslag. Hav derfor masser af tålmodighed. Det skal nok også lykkes for dig en dag.

Læs også Afslag - hvad gør jeg nu.

Opdateret: Torsdag d. 17 december 2015

Læs også:

Tirsdag d. 22 december 2015 - For alle

Afslag – hvad gør jeg nu?

Øv, endnu et afslag efter en audition. Skuffelsen er ikke til at skjule. Her kan du læse om, hvordan du kan komme videre. Læs artikel

Øv, endnu et afslag efter en audition. Skuffelsen er ikke til at skjule. Her kan du læse om, hvordan du kan komme videre.

Torsdag d. 17 december 2015 - For alle

Skriv en god ansøgning til en audition

Når onlinecasting sender et audition-opslag ud, du godt kunne tænke dig at deltage i, skal du sende en ansøgning til casteren. Læs artikel

Når onlinecasting sender et audition-opslag ud, du godt kunne tænke dig at deltage i, skal du sende en ansøgning til casteren.

Torsdag d. 6 december 2018 - For skuespillere

Bliv bedre til at huske dine replikker

Kender du det: Du står på scenen, foran kameraet eller til en audition og pludselig går klappen ned. ”Hvad er det nu jeg skal sige? Hvorfor kan jeg ikke huske det? Læs artikel

Kender du det: Du står på scenen, foran kameraet eller til en audition og pludselig går klappen ned. ”Hvad er det nu jeg skal sige? Hvorfor kan jeg ikke huske det?