Få styr på nerverne før en audition

Får du koldsved og rystende hænder bare ved tanken om en audition eller en casting? Få gode råd til, hvordan du kan få styr på nerverne. 

Vær forberedt

Er du nervøs over, om du mon kan huske teksten? Eller hvordan auditionen ville foregå? 

Øv dig foran spejlet derhjemme eller fremfør dig tekst foran din familie eller venner hjemme i stuen. Du kan evt. få dem til at sidde ligesom til auditionen, så du er vant til setuppet.  Øv dig til du er fuldstændig tryg ved din optræden. 

Husk også at øve også din intro. Hvordan kommer du ind af døren? Hilser du på casterne? Øv hele scenariet igennem, så du har helt styr på det, før det rigtig gælder. 

Få styr på hele dit kropssprog, så du ved, hvor du skal gøre af armene og benene under din audition.

Udover at forberedelsen vil gøre dig mere rolig, vil det også afhjælpe dig fra at lave fejl, fordi du er fuldstændig inde i teksten og/eller sangen.

Kom i god tid

Kom tidligt, men ikke for tidligt. Beregn at være der 10-15 minutter før tid.  At komme 20 minutter for sent, fordi bussen er forsinket eller du kunne ikke finde en parkeringsplads, vil udover at mindske dine chancer for at få jobbet, også gøre dig mere nervøs. 

Sørg for at sætte nok tid af  til transporten, så du ikke skal skynde dig igennem trafikken. Du bliver helt sikkert mere nervøs af, også at skulle stresse over, om du mon kommer til tiden. 

Er der god tid til din audition/casting kan du evt. prøve at køre ruten før, så du har helt styr på, hvordan du kommer derhen og ved lige nøjagtig, hvor lang tid det vil tage. 

Hold dig fra koffeinindholdige drikke og sløvende medicin

Koffein får dig til at svede mere, og får din hjertebanken til at stige stiger.. Alt det, du jo prøver at undgå, som bare gør dig mere nervøs. Drik i stedet vand og spis sundt inden din audition, så du er frisk og klar i hovedet. Er du sulten eller oppustet af dårlig mad, når du går på, kan du ikke yde dit bedste. 

Lad i øvrigt være med at dulme dine nerver ved at tage medicin. Det gør det ikke bedre. 

Træk vejret dybt inden du går på

Prøv at lukke øjnene og brug et minut eller lignende på at kontrollere din vejrtrækning, når du sidder i auditionlokalet. Tænk på nogle ting, der gør dig mere rolig. Nogle skuespiller tænker på, hvordan de vil have det, når det hele er slut. Måske kan det også hjælpe dig. 

Casterne er bare mennesker

Du går ikke til audition for at redde liv. Det er bare et job. Casterne er ikke ude på at gøre det surt for dig. De vil dig det bedste. De håber ligeså meget som dig, at de har fundet den helt perfekte kandidat til rollen. 

Er du for nervøs til at kigge casterne i øjnene, kan du fastlåse dit blik på et punkt lige bag ved dem.  De vil de tro, du kigger dem ind i øjnene, selvom du i virkeligheden kigger bag dem. 

Øvelse gør mester

Audition er en måde at vise, hvad du kan. Jo flere gange du gør det, jo lettere vil det føles. Tro på dig selv og se din audition som en mulighed. Nu har du chancen for at få den rolle, du drømmer om. 

Hvad gør du får at få styr på nerverne, før en audition? Skriv dit input herunder, så andre også kan få glæde af dit råd. 


Opdateret: Onsdag d. 20 februar 2019

Læs også:

Onsdag d. 20 februar 2019 - For alle

Meditationsøvelser før en audition

I den her artikel giver vi dig nogle tips til meditationsøvelser, som du kan lave, før du skal ind til en audition. Helt uden at genere andre. Læs artikel

I den her artikel giver vi dig nogle tips til meditationsøvelser, som du kan lave, før du skal ind til en audition. Helt uden at genere andre.

Onsdag d. 20 februar 2019 - For skuespillere

Sådan kurerer du sceneskræk

Sceneskræk er følelsen af nervøsitet, som man får lige inden eller imens man står foran et publikum. Det medfølger ofte hjertebanken, mundtørhed, muskelsammentrækninger, talebesvær, rødmen, svedeture og panik. Her kommer en guide til, hvordan du kan kurere sceneskræk. Læs artikel

Sceneskræk er følelsen af nervøsitet, som man får lige inden eller imens man står foran et publikum. Det medfølger ofte hjertebanken, mundtørhed, muskelsammentrækninger, talebesvær, rødmen, svedeture og panik. Her kommer en guide til, hvordan du kan kurere sceneskræk.

Mandag d. 29 oktober 2018 - For skuespillere

Hvordan forbereder man sig til en casting?

En casting er din store chance for at blive set og hørt af instruktører og producenter - og at vise dem hvad du er støbt af, samt hvad dine evner er som skuespiller eller TV-stjerne. Læs artikel

En casting er din store chance for at blive set og hørt af instruktører og producenter - og at vise dem hvad du er støbt af, samt hvad dine evner er som skuespiller eller TV-stjerne.