Hvad kan jeg forvente til en musicalaudition?

Står du overfor din første musicalaudition? Er du i tvivl om, hvad der skal ske? Så læs med her, hvor vi klæder dig godt på, når du står foran juryen.

Hvad skal der ske?

En audition vil du enten skulle inviteres til eller også er den åben. En åben audition er en audition som alle kan deltage i. Det kender du sikkert fra X factor. 

Læs mere om åben audition her: Åben audition - Hvad er det og hvordan foregår det?

En lukket audition er en audition, du skal inviteres til. Her har du forekempel søgt et opslag på Onlinecasting, hvorefter instruktøren eller en anden har sendt dig et tidspunkt, du skal møde op på. Det kan også være de kontakter dig direkte gennem din profil på Onlinecasting.

Både åbne og lukkede auditions vil du kunne finde på Onlinecasting.dk.

En audition forløber som regel som følgende:

Før auditionen får du at vide, hvornår på dagen du skal til audition. Når du ankommer, vil du blive registreret, og det kan ske, at der vil blive taget et billede af dig til intern brug. Så er det bare at vente, til det bliver din tur. Det kan være lang ventetid.

Brug for tips til at slå tiden ihjel i venteværelset? Så læs her: 10 tips til venteværelset

Herefter kan rækkefølgen ændre sig fra gang til gang. Nogle gange vil du møde juryen alene først. Andre gange vil du først få vist en koreografi som du skal vise sammen med andre auditiondeltagere. En jury kan foreksempel bestå af en instruktør, koreograf, kapelmester og instruktørassistent. Det er typisk dem, som skal bedømme og hjælpe jer på vej.

Det er ikke altid, at man skal optræde med andre aspiranter, nogle gange kan man også risikere at skulle optræde med andre skuespillere, som allerede er ansat. Så får man også fornemmelsen af, at skulle være et hold på scenen, og tage hensyn til hinanden. Andre gange skal man ind én ad gangen, og nogle gange er der publikum. Det er meget forskelligt, alt efter hvilket teater og hvilken rolle man ansøger til.

Efter koreografien vil der somme tider allerede ske en udskillelsesproces her.

Går du videre, vil du skulle møde juryen alene. Her har mulighed for at vise hvad du kan - kun med fokus på dig. Her har du som regel forberedt noget hjemmefra. Det kan være en sang eller et tekststykke, du skal kunne udenad. Nogle gange er det fastlagt på forhånd, hvilken sang og tekst du skal fremføre. Andre gange er det op til dig selv at finde en. Husk altid at læse opslaget godt i gennem, så du ikke misser vigtig information. 

Skal du synge til din audition? Så kan denne artikel måske være noget for dig: Sådan vælger du en sang til din audition

Som regel er din tid inde hos juryen meget kort, så hvis du har medbragt eget materiale, så sørg for at have udvalgt det nøje, og hav det klar med det samme, så du ikke skal stå og fumle med det og lede efter en bestemt side i en bog eller andet.

Du får så svar på din audition, når juryen har vurderet og besluttet sig. Nogle gange vil der efterfølgende være yderligere en auditionrunde. 

Hvad kræver det?

Der kan være specifikke krav til dit udseende, alder og erfaring og/eller uddannelse. Så husk at læse opslaget grundtlig igennem, inden du tilmelder dig/dukker op til auditionen. Så er du sikker på, at du ikke gå forgæves, hvis du ikke opfylder kravene. 

Derudover kræver det en masse gå-på-mod og at man tør spille ud over scenekanten. Teater kan godt nogle gange virke overdrevet, men det er en del af det. Man skal turde give sig selv 100%.

Det kræver også, at du har en stærk stemme, og i modsætning til film, så har instruktørerne til teatre brug for at vide, at din stemme kan klare en hel optræden igennem, og at du kan høres af publikum på bagerste række. Det betyder ikke, at du skal råbe, men blot, at du er opmærksom på, hvad der kræves af din stemme i et teater.

Husk at varme din stemme op inden du skal ind til auditionen. Læs mere her: Stemmeopvarmningsøvelser

Forberedelse

Husk at forberede dig grundigt. Sæt dig gerne helt ind i projektet og den 'rolle' du nu end har fået tildelt - hvem der har skrevet stykket, alt bagom og hvad der ellers kunne være relevant.

Hvis du har fået en sang eller en tekst udleveret, så øv den så meget, at den sidder fast, og lev dig gerne så meget ind i rollen som muligt. Kommer du godt forberedt til en audition, viser det, at du har respekt og tager tingene seriøst. Det giver et godt ry og indtryk. Så kan det være, at selvom du ikke bliver valgt til denne rolle, at de så måske kontakter dig en anden gang, hvor du passer bedre ind.

Hvad skal jeg medbringe?

Det er altid en god idé at medbringe dit cv samt billede af dig selv. Hæft det gerne sammen. Så har de det at sammenligne med, når du er på scenen.

Husk også at medbringe manuskriptet eller andre papirer, hvis du har fået det udleveret. Et godt humør og et smil må du heller ikke glemme derhjemme.

Knæk og bræk.

Opdateret: Mandag d. 29 juli 2019

Læs også:

Torsdag d. 18 juli 2019 - For skuespillere

Gode råd til din teateraudition

Måske er det første gang du skal til en audition. Måske har du prøvet det mange gange før. Her får du nogle gode råd til, hvordan du går til en audition og måske ender med drømmerollen. Læs artikel

Måske er det første gang du skal til en audition. Måske har du prøvet det mange gange før. Her får du nogle gode råd til, hvordan du går til en audition og måske ender med drømmerollen.

Mandag d. 28 oktober 2019 - For alle

6 tips til at skille dig ud fra mængden til en audition

Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang. Læs artikel

Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang.

Tirsdag d. 28 maj 2019 - For skuespillere

Lær at lægge teatermakeup - både for mænd og kvinder

Har du undret dig over, hvordan teatermakeup lægges? Kunne du godt tænke dig nogle tips hertil, så følg med i denne artikel. Læs artikel

Har du undret dig over, hvordan teatermakeup lægges? Kunne du godt tænke dig nogle tips hertil, så følg med i denne artikel.