Sådan vælger du en sang til din audition

Skal du til audition, hvor du har fået besked på at synge en sang, men er i tvivl om, hvilken du skal vælge? I denne artikel finder du nogle gode råd til at vælge sange til auditions.

Guidelines

Afhængig af instruktøren, vil du nogle gange få lidt hjælp til at vælge en sang til din audition.

Hvis du ikke får en bestemt sang, du skal synge, kan det være, at du eksempelvis får en bestemt genre/toneart den skal synges i/får af vide den skal være på dansk osv.

Sørg for, at hvis der bliver lagt nogle guidelines ind, at du også følger dem. Det er ærgerligt at synge på engelsk, hvis du specifikt har fået af vide, at du skal fremføre en sang på dansk.

Syng dig ind i rollen

Det kan være en rigtig god idé at vælge en sang, der passer til den rolle, du søger. Hvis du for eksempel søger rollen, som en sexet, frembrusende kvinde, så vælg en sang, der passer til den type person. Kig også på dig selv. Er du en ung kvinde i starten af tyverne og har et “girl-next-door” look, er det nok ikke essentielt at vælge en aggressiv sang eller en med et dystert tema.

Stemmen

Når du har fundet af, hvilken genre du vil fremføre, skal du dernæst finde en sang, der passer til din stemme. Du skal tænke på, at når du er til audition, er der en masse andre, der søger rollen, og det er derfor vigtigt, at du viser dit fulde potentiale. Kan du synge de lyse, høje toner, så vælg sange herefter for at vise de teknikker, du kan levere.

Er du i tvivl om, hvilket toneleje, der passer til dig, kan du evt. finde en sang og øve den på forskellige måder derhjemme og se, hvad der passer bedst til din stemme.

Hvor finder man sangene?

Der findes et hav af sange, og det kan være en jungle at navigere rundt i. Har du fundet ud af, hvilken genre, om det er pop, country, rock mfl. du vil synge i samt dit toneleje, kan du nemmere indsnævre og finde frem til en god auditionsang for dig. Et rigtig godt sted at starte er musicals. De er jo proppet med sange, og der er mange forskellige genre at vælge imellem. Hvis du igen tænker på den rolle du søger, kan du med fordel tage det med i dine overvejelser, når du researcher musicals.

Indlevelse

Nu har du fundet frem til en sang, der passer til din stemme og den rolle du søger. Den skal selvfølgelig øves godt igennem, så teksten sidder på ryggraden.

Udover lyrikken, kan det være en god idé at tænke på din indlevelse. Det kan både være med hensyn til din mimik og det udtryk, som det vil være naturligt at have i forhold til sangen, men det kan også være bevægelse. Er det et aggressivt udtryk sangen har, kan du måske sætte nogle bevægelser på, der passer hertil. Er det en mere stille og følsom sang, kan du lave bløde bevægelser, når du fremfører den. Tænk på, hvordan du selv ville bevæge dig, hvis du var sur, ked af det eller glad.

Held og lykke

Sidst, men ikke mindst vil jeg bare ønske dig held og lykke til din audition. Og husk på, at så længe du har gjort dit forarbejde og præsterer, så godt du kan, kan du ikke gøre mere :)

Opdateret: Mandag d. 5 november 2018

Læs også:

Onsdag d. 12 december 2018 - For skuespillere

Hvordan forløber en casting?

Skal til casting for første gang, men er i tvivl om, hvordan det foregår? Læs her, hvordan en casting typisk forløber. Læs artikel

Skal til casting for første gang, men er i tvivl om, hvordan det foregår? Læs her, hvordan en casting typisk forløber.

Onsdag d. 22 august 2018 - For skuespillere

Hvordan laver man en god monolog til en audition?

Hvad er en god monolog egentlig? Hvilken tekst skal man vælge, hvis man skal til audition? Hvad skal den indeholde, og hvordan skal den fremføres? Få svaret her. Læs artikel

Hvad er en god monolog egentlig? Hvilken tekst skal man vælge, hvis man skal til audition? Hvad skal den indeholde, og hvordan skal den fremføres? Få svaret her.

Tirsdag d. 6 november 2018 - For skuespillere

Skuespillerskolens optagelsesprøve

Spekulerer du over, hvordan optagelsesprøven til skuespillerskolen egentlig forløber eller vil du bare gerne blive klogere på, hvad det kræver at blive optaget? Så læs med her. Læs artikel

Spekulerer du over, hvordan optagelsesprøven til skuespillerskolen egentlig forløber eller vil du bare gerne blive klogere på, hvad det kræver at blive optaget? Så læs med her.