Hvordan forløber en casting?

Skal til casting for første gang, men er i tvivl om, hvordan det foregår? Læs her, hvordan en casting typisk forløber.

Før du ankommer

Når du er blevet inviteret til en casting, vil du typisk få tilsendt noget materiale, som du skal forberede. Måske har du fået nogle replikker, som det selvfølgelig anbefales, at du øver så meget så muligt. Det giver altid et godt indtryk, at man er forberedt, men det kan også dæmpe eventuel nervøsitet, hvis du har tendens til det.

Har du styr på, hvad du skal pakke til en casting? Klik her for at se vores pakkeliste

Til selve castingen

Hvis der er mange til casting, kan der hurtigt opstå ventetid. Sørg for at udnyt den. Gå replikkerne igennem en sidste gang, få lidt og drikke og træk vejret dybt ned i maven.

Vil du have flere tips til ventetiden inden en casting? Så klik her for 10 tips til venteværelset

Når det bliver din tur, sidder der typisk en instruktør og et par andre, der er med i produktionen, der skal “bedømme” dig. De spørger ind til, hvilken rolle du søger og prøver at berolige dig, inden du skal “på”. De sidder gerne og tager notat af, hvad du gør, men du skal ikke være nervøs for, hvad de skriver. De har nogle gange mange folk igennem og bliver derfor nødt til at skrive lidt ned, så de kan huske dig.

Træt af altid at få den samme type rolle? Få råd til at undgå at blive typecastet her

Når du er færdig

Efter du har været inde til selve castingen og fået lov til at tage hjem, kan der gå alt fra dage til uger, før du får svar på, om du har fået rollen - afhængig af, hvor mange de har haft igennem og hvilken produktion, der er tale om.

Ventetiden kan føles lang, men prøv at undgå at lade det fylde en masse. Koncentrer dig i mellemtiden på, hvad du ellers laver i din hverdag - skole, arbejde, fritidsaktiviteter, venner mm. Så føles tiden heller ikke så lang ;)

Her kan læse om 9 studiejobs, der kan gavne din skuespillerkarriere

Hvis du ikke går videre

Det er aldrig fedt at få afslag, men husk på, at bare det at du tog til casting, er et skridt i den rigtige retning. Og så er den casting og tid du har brugt på forberedelse jo ikke spildt. Du er blevet en oplevelse rigere og jo flere castings du går til, desto mere tryg bliver du også ved det setup - og så skal du nok lande rollen på et tidspunkt :)

Opdateret: Onsdag d. 12 december 2018

Læs også:

Onsdag d. 22 august 2018 - For skuespillere

Hvordan laver man en god monolog til en audition?

Hvad er en god monolog egentlig? Hvilken tekst skal man vælge, hvis man skal til audition? Hvad skal den indeholde, og hvordan skal den fremføres? Få svaret her. Læs artikel

Hvad er en god monolog egentlig? Hvilken tekst skal man vælge, hvis man skal til audition? Hvad skal den indeholde, og hvordan skal den fremføres? Få svaret her.

Mandag d. 23 maj 2016 - For skuespillere

Bliv skuespiller uden erfaring

Kunne du tænke dig at blive skuespiller, men har du aldrig prøvet det før? Så læs, hvordan du kan komme i gang. Læs artikel

Kunne du tænke dig at blive skuespiller, men har du aldrig prøvet det før? Så læs, hvordan du kan komme i gang.

Tirsdag d. 22 december 2015 - For skuespillere

Sådan går du til audition som skuespiller

Du kommer for sent, glemmer, hvad du skal sige, koldsved og rystende stemme. Mange ting kan gå galt til en audition. Vi har derfor samlet 10 af vores bedste råd, som kan få din skuespillerdrøm til at gå i opfyldelse. Læs artikel

Du kommer for sent, glemmer, hvad du skal sige, koldsved og rystende stemme. Mange ting kan gå galt til en audition. Vi har derfor samlet 10 af vores bedste råd, som kan få din skuespillerdrøm til at gå i opfyldelse.