9 studiejobs, der gavner din skuespillerkarriere

Overvejer du et studiejob, der både kan gavne din skuespillerkarriere og kan give dig nogle ekstra gysser på kontoen? Her finder du inspiration til studiejobs, hvor du, udover at tjene penge, også kan øve dine skuespillerfærdigheder. Og lad os bare sige det med det samme. Ja, der er andre muligheder end at være tjener. 

Turistguide – Stemmetræning

Hvis du leder efter et studiejob, hvor du kan tale foran en forsamling, så er guidejobbet det perfekte valg for dig. En guide skal netop kunne tale højt og tydeligt, huske ting udenad og svare på spørgsmål. Findes der en bedre form for improvisationstræning og stemmetræning? 

Derudover får du mulighed for at få pudset dine engelskkundskaber af.

Der findes masser af former for guide-jobs, f.eks. på museer, byguide mv.

Arbejde på et teater – Få fif bag kulisserne

Selvom du bare skal servere drinks eller stå i garderoben, er der god chance for, at du kan se forestillingerne, og dermed se, hvordan de professionelle gør det. Måske kan du også få et par tricks eller to fra de professionelle skuespillere på scenen.

Sælger – Lær at sælge dig selv

Et sælger-job kan være rigtig godt til at udvikle dine improvisationsteknikker.

Som skuespiller skal du overbevise publikum om, at du ER den rolle, ligesom du skal overbevise potentielle købere om at købe netop dit produkt. 

Promoter – evnen til at læse sit publikum

Der findes mange forskellige former for promoterjobs. Man kan dele smagsprøver og flyers ud eller danse på en klub og lignende. 

En god promoter er udadvendt, venlig og skal improvisere sig gennem uforudsigelige udfordringer.

Det kræver charme og evnen til at læse sit publikum. Præcis som en skuespiller gør på scenen.

Ansat i en legetøjsbutik – improvisationsteknik

Butikker, som for eksempel legetøjsbutikken Hamleys, har unge ansatte, der kan "demonstrere deres produkter, følge et manuskript, tale højt, og aktivt sælge deres produkter" - det perfekte studiejob til dig, som drømmer om at blive skuespiller.

Maskot – træn mimikken

En maskot er vel egentlig bare en skuespiller i kostume. Findes der et mere oplagt job som kommende skuespiller? Oftest taler maskotterne ikke, så du har gode muligheder for at få trænet mimikken.

Studiejob på et produktionsselskab – kom om bag kulisserne

Kom om bag kulissen på et rigtig filmset, og se, hvordan tingene foregår. 

Det er rigtig værdifuld viden for alle skuespillere eller statister at vide, hvad der egentlig foregår og hvem, der laver hvad.

Fitnessinstruktør – Træn og tjen penge

Står du alligevel i ”jernkirken” hver eftermiddag, så kunne du overveje at tage et job som fitnessinstruktør. Udover at tjene penge, kan du holde dig i form til din næste rolle eller til photoshoots. 

Alle ovenstående jobs har fleksible arbejdstider, hvor man kan bytte vagter med sine kolleger, så du har tid til at gå til castings og auditions på hverdage, hvor de oftest ligger. 

Overvejer du et sabbatår i udlandet, inden du søger ind på skuespillerskolen, så kan disse jobs være en mulighed: 

Drømmer du om at blive fitnessmodel? Læs mere her: Hvordan bliver man fitnessmodel?

Disneyland – Skuespiller i udlandet

Disneyland søger hvert år skuespillere til forskellige roller. Har du mod på at spille Snehvide eller Fedtmule eller et af de andre jobs Disneyland tilbyder, så er der rig mulighed for at træne både improvisationsteknik (når børnene stiller spørgsmål til din karakter), følge et manuskript, leve dig ind i rollen og møde andre ligesindede fra hele Europa. 

Krydstogt – omrejsende skuespiller

Er du god til engelsk, kan du overveje et job på et krydstogtskib.

Flere krydstogtskibe har underholdning om aftenen, hvor der skal bruges musikere og entertainere. 

Du skal være forberedt på at være væk seks måneder ad gangen, lange arbejdsdage og ikke ret meget privatliv. Men til gengæld kan du opleve spændende, eksotiske destinationer rundt om på kloden, få en oplevelse for livet og et tæt sammenhold med de andre i besætningen.

Læs mere her: Alt om at optræde på et krydstogtskib

Showartist på hoteller – Stå for aftenunderholdningen

Flere rejsebureauer som for eksempel Spies, Startours og Thomas Cook søger hvert år dansktalende showartister til sommersæsonen. 

Arbejdet består i at lave forskellige børne- og familieshows hver uge sammen med de andre showartister. 

Man får som regel kost og logi dækket samt løn for sin optræden. 

Jobbet foregår på populære rejsemål i hele verden. 

 

Har du et job, der har hjulpet dig som skuespiller? Så vil vi meget gerne høre om det. Skriv det meget gerne i kommentarfeltet nedenfor. 

Rigtig god arbejdslyst.

Opdateret: Tirsdag d. 20 november 2018

Læs også:

Tirsdag d. 3 juli 2018 - For skuespillere

VIDEO: Studierelevante jobs til skuespillerfaget

Har du overvejet et studiejob, der gavner din karriere som skuespillere / performer? Læs artikel

Har du overvejet et studiejob, der gavner din karriere som skuespillere / performer?

Torsdag d. 20 december 2018 - For skuespillere

7 råd til at blive skuespiller i USA

Læs her, hvordan du kommer i gang som skuespiller i God's own contry. Læs artikel

Læs her, hvordan du kommer i gang som skuespiller i God's own contry.

Tirsdag d. 5 marts 2019 - For statister

Derfor er ulønnede jobs en god idé

Ulønnede jobs er langt fra et ukendt fænomen i den kreative branche. Inden du vrænger på næsen, så læs her, hvorfor det kan være en god idé at søge dem. Læs artikel

Ulønnede jobs er langt fra et ukendt fænomen i den kreative branche. Inden du vrænger på næsen, så læs her, hvorfor det kan være en god idé at søge dem.

Torsdag d. 17 december 2015 - For skuespillere

Åben casting – Hvad er det og hvordan foregår det?

For at finde de rigtige personer, og give en bredere del af befolkningen muligheden, bliver der afholdt åbne castings. Det er et af de første led i en stor process, og her prøver casterne, at spotte nye talenter. Læs artikel

For at finde de rigtige personer, og give en bredere del af befolkningen muligheden, bliver der afholdt åbne castings. Det er et af de første led i en stor process, og her prøver casterne, at spotte nye talenter.