Gode råd til din teateraudition

Måske er det første gang du skal til en audition. Måske har du prøvet det mange gange før. Her får du nogle gode råd til, hvordan du går til en audition på en teaterforestilling

Forberedelse

Er du velforberedt, er du formentlig også mindre nervøs. Forbered dig så godt du kan, hvad end du skal synge, danse, monolog eller alle tre ting til audtionen. Øv dig i, at du ikke overskrider din auditiontid. Er der afsat 5 minutter til dig, skal din audition naturligvis ikke tage dobbelt så lang tid. 

Hvis det er en kendt forestilling, kan det være en god idé at undersøge alt om den og den rolle, du går til audition til, inden du står foran castingpanelet.

Stol på dig selv

Du må aldrig lade din egen tvivl stå i vejen for dig. Stol på dig selv, også selvom du ikke helt føler, at du kan leve op til kravene. Du ved aldrig, hvad casterne/instruktøren er på udkig efter. Så længe du er godt forberedt og åbensindet, så skal det nok gå.

En af måderne man kan blive bedre og mere selvsikker på hele audition-situationen, er ved at gå til så mange auditions som muligt. En selvsikkerhed fører kun til en bedre præstation.

Tiden!

Sørg for, at du ikke har andre planer, den dag du skal til en audition på et teater. Ofte ligger callbacks nemlig om eftermiddagen og der kan også forekomme ekstra ventetid.

Det er enormt vigtigt, at du ikke kommer for sent. Hav helt styr på datoen og klokkeslættet, så du kommer til tiden. Det er en god idé at komme mindst 30 minutter, før auditionen er sat til. Det er altid rart at have god tid til at finde den rigtige audition, det rigtige lokale osv. På den måde kan du også lige sidde og dulme nerverne lidt, og forberede dig, hvis du har brug for det.

Påklædning

Klæd dig passende, og vis at du har tænkt over det. Piger - lad være med at klæde jer som om, I skal en tur i byen med høje stiletter, lårkorte nederdele og/eller nedringede bluser. Det giver ikke et særlig godt indtryk. Klæd dig efter situationen, og sørg for at have noget på, som du har det godt og afslappet i. Det gør også dig selv mere afslappet, og viser, at du hviler meget i dig selv. Tag noget på som du føler sig selvsikker i, da selvsikkerhed er et af nøgleordene til en god audition.

Drenge og mænd - sorte joggingbukser, gamle t-shirts og caps er heller ikke måden at imponere på. Selvfølgelig hvis situationen er til det, men ellers er det no-go. Hullede og revne jeans er heller ikke noget, der hitter til en audition - brug fornuften til at finde dit outfit, og vis at du har tænkt det igennem. Hvis man viser, at man har tænkt over noget så simpelt som outfittet, så er det også med til at give et rigtig godt indtryk.

Hvis du skal danse eller bevæge dig meget til auditionen, så sørg for at have noget løst og rart på. 

Få flere tips til din påklædning her: Påklædning til en casting

Opvarmning

Selvom du måske er en af de typer, som bliver mere nervøs af ventetiden, men vent alligevel ikke med at stå op et kvarter inden, du skal ud ad døren. Kroppen er ekstremt stiv om morgenen, og hjernen tænker ikke helt klart, før man er ordentlig vågen. En god morgen inden en audition er guld værd. Stå tidligt op, spis noget lækkert morgenmad, drik f.eks. en god smoothie med massere af vitaminer, så kroppen kan vågne og være fuld af energi.

Det er en rogså igtig god idé at varme kroppen godt op og få strukket godt ud inden en audition. Ofte kræver en audition på en teaterforestilling nemlig, at du skal bevæge dig rundt på gulvet. 

For nogen kan meditationsøvelser også være med til at forberede én, især hvis du er en af dem med mange nerver. Læs mere her: Meditationsøvelser før en audition

Sig til dig selv, at du vil gøre det godt, og gå ind til det med positive tanker.

Husk også at varme din stemme op. Læs mere her: Stemmeopvarmningsøvelser

Andre tips

Tyggegummi, bolcher og lignende er totalt no go.

Selvom du er nervøs, så prøv at undgå og stå og pille ved dit hår eller tøj, hvad end du synger eller snakker.

Vær afslappet, og vis så godt som muligt, at du har styr på det.

Hold øjenkontakt uden at stirre, og vær smilende og høflig.

Sørg for at vise dine stærkeste sider og talenter frem, så casterne ikke går glip af noget.

Hvis du glemmer teksten, så spørg, om det er okay, du lige starter forfra eller holde en kort pause. Gå ikke i panik, det kan ske for enhver.

Øv hjemmefra, hvad angår tiden på din audition. Prøv så vidt muligt at få den til at passe så godt som muligt til den givne tid. Husk der også er andre der skal til, så undgå at gå for meget over tid.

Når du er færdig, husk at takke pianisten, hvis det er tilfældet.

Tag godt imod al feedback - godt som dårligt - alt hjælper og udvikler dig.

Opdateret: Torsdag d. 18 juli 2019

Læs også:

Onsdag d. 17 juli 2019 - For statister

Fra statist til skuespiller

Har du prøvet at være statist, men ønsker at gå skridtet videre og blive skuespiller? I den her artikel kommer vi med nogle råd til, hvordan man kan gå fra statist til skuespiller. Læs artikel

Har du prøvet at være statist, men ønsker at gå skridtet videre og blive skuespiller? I den her artikel kommer vi med nogle råd til, hvordan man kan gå fra statist til skuespiller.

Mandag d. 28 oktober 2019 - For alle

6 tips til at skille dig ud fra mængden til en audition

Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang. Læs artikel

Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang.

Tirsdag d. 28 maj 2019 - For skuespillere

Lær at lægge teatermakeup - både for mænd og kvinder

Har du undret dig over, hvordan teatermakeup lægges? Kunne du godt tænke dig nogle tips hertil, så følg med i denne artikel. Læs artikel

Har du undret dig over, hvordan teatermakeup lægges? Kunne du godt tænke dig nogle tips hertil, så følg med i denne artikel.