Påklædning til en casting

Skal du til en casting eller audition, men er i tvivl om dit tøjvalg? Er der noget, der bedre at have på end andet? Skal du komme som dig selv eller din karakter? Få svarene i denne artikel.

At give og at tage

Mange ting er givet, når du skal til en casting. Har du fået replikker tilsendt på forhånd, er det selvfølgelig oplagt, at du har øvet dem, så du kan dem mere eller mindre udenad. Det er også allemandsviden, at du skal komme til tiden, være høflig osv. Nogle gange har casteren måske endda allerede mailet dig, hvilket outfit, de synes du skal komme i. Men hvis de ikke har, kan du få et par fif her.

Who care what I wear?

Det er selvfølgelig ikke dit tøjvalg, der har afgørende betydning for din casting, med mindre det er meget overdrevet og slet ikke passer ind. Det er vigtigere, at du kan leve dig ind i rollen, når du fremfører replikkerne i sammenspil med din mimik, tale osv. Når det så er sagt, er det er jo udseendet, der er det førstehåndsindtryk, som casteren bliver mødt af, når du kommer til casting.

Det er lidt ligesom en jobsamtale. Der vil man gerne vise sig fra sin bedste side, og afhængig af, hvor man søger job, er der noget tøj, der giver bedre mening at troppe op i.

Kostumer

Som skuespiller handler det om at spille en anden end sig selv. Ofte har man kostume på, men skal man allerede overveje at have det på til en casting? Og hvis det kan være en god idé, er det så altid en god idé?

Skal du til casting på en rolle, der ikke går i normal "hverdagstøj", kan det være en fordel at ankomme i et kostume eller noget, der minder om det, din karakter ville have på. På den måde kan du hjælpe casteren på vej til bedre at kunne se dig i rollen.

Det kan også være med til at skille dig ud fra mængden og samtidig vise et engagement fra din side på en anden måde end, hvis du ikke havde tænkt på din påklædning. Dog skal du altid overveje, hvornår det giver mening at have kostume på og hvornår det ikke gør. Du skal ikke gøre det bare for at gøre det.

Vær dig selv, så du kan være en anden

Hvis du har besluttet dig for at komme i kostume, og det giver mening for netop den casting, skal du stadig huske på at have en lille del af dig selv med. Det skal forstås sådan, at casteren selvfølgelig gerne ser, du gør noget ekstra ud af din casting ved at have kostume på - igen hvis det giver mening i forhold til den karakter - men de vil også gerne se dig. Møde dig som skuespiller og som den person, du er.

Og lad nu vær med at gå i en helt anden retning end din karakter. Skal du for eksempel til casting som Elle Woods fra filmen Legally Blonde, så kom gerne i noget lyserødt, en feminin kjole eller nederdel og top. Det ville være helt off, hvis du kom i løse jeans, en oversized T-shirt og læderjakke.

Tilpas til at give den gas

Når alt det her er sagt, så er det altid et godt råd at komme i noget tøj, du føler dig tilpas i. Til en casting kan du blive bedt om at gøre ting, der kræver lidt mere bevægelse end "bare" at stå og fremføre replikker. Der er det altså bare det rareste ikke at stå i et par stramme jeans, høje hæle eller noget helt tredje, der kan besværliggøre mere fysisk udfoldelse. Man kan i hvert fald sige, at det kan gå ind og forstyrre og tage dit fokus fra den reelle opgave.

Det bedste udgangspunkt til en casting, er en påklædning, der er behagelig og tilpasset dig og den karakter, du vil fremføre. Og husk, er du i tvivl, så spørg endelig.

Håber du kunne bruge rådene fra denne artikel til din næste casting eller audition. Har du selv gode forslag til tøjvalg til castings, så skriv dem gerne i kommentarfeltet.

Held og lykke med castingen!

Opdateret: Lørdag d. 2 marts 2019

Læs også:

Tirsdag d. 19 februar 2019 - For skuespillere

Videocasting - hvordan foregår det?

Videocasting er en metode som bruges mere og mere indenfor branchen. Det er en lidt nyere metode, som til forskel for almindelige castings foregår hjemme. Læs mere om, hvordan videocastings foregår her. Læs artikel

Videocasting er en metode som bruges mere og mere indenfor branchen. Det er en lidt nyere metode, som til forskel for almindelige castings foregår hjemme. Læs mere om, hvordan videocastings foregår her.

Torsdag d. 26 april 2018 - For skuespillere

VIDEO: Hvad pakker man til en casting?

Isabella fra Onlinecasting.dk, viser hvad hun pakker i sin taske når hun går til casting. Læs artikel

Isabella fra Onlinecasting.dk, viser hvad hun pakker i sin taske når hun går til casting.

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller

Pakkeliste til dit photoshoot

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her. Læs artikel

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her.