6 tips til at skille dig ud fra mængden til en audition

Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang.

1. Få dig selv i "ja" bunken

Første trin til en vellykket audition er jo først og fremmest at blive indkaldt til en audition. Her handler det om det velligende billede og en profiltekst. Det handler om at ende i "ja"-bunken i stedet for "nej"-bunken. Sørg for at være dig selv og vis dine bedste og mest unikke sider frem, sådan at casterne ved, hvad de får - eller går glip af.

Når du ansøger en casting eller auditon, så skriv en kort ansøgning, som udtrykker din entusiasme for opgaven. Få tips til din ansøgning her: Skriv en god ansøgning til en audition

Har du meget erfaring, er en showreel også en god måde at vise din kunnen på. Læs mere her: Sådan laver du en god showreel

2. Forsøg at glemme nerverne

En af de ting som kan stå allermest i vejen for din succes, er nerver. Nogen kan begynde at ryste, mumle eller endda glemme, hvad de skal sige og gøre.

Vid, at er helt normalt at være nervøs til en audition. Men lad det ikke slå dig ud. Prøv at slappe af og vær smilende og udadvendt. Tænk på, at det er nu det gælder, og se, om du ikke kan lægge nervøsiteten lidt på afstand. Casterne vil selvfølgelig tage højde for, at du er nervøs, men hvis du træder ind i lokalet med en positiv energi, vil det klart blive lagt mærke til. Hav desuden øjenkontakt, vær smilende, høflig og opmærksom på andre.

Der vil altid være en masse nerver på sådan en auditiondag, men husk på, at en audition ikke er noget, der skal overstås - det er noget, der skal nydes. Mange tænker i nuet kun på, at man bare skal klares godt og få det overstås. Glem nu ikke, at du lige nu rent faktisk har chancen for at gøre noget, du elsker, og det skal altså ikke bare overstås - det skal nydes!

Har du brug for hjælp til at få styr på nerverne? Så læs med her: Få styr på nerverne før en audition

3. Vær dig selv og giv et godt førstehåndsindtryk

Vidste du, at allerede inden for de første 7 sekunder af et møde vil folk have dannet sig et førstehåndsindtryk af dig og i løbet af 3 minutter, vil størstedelen af beslutningen om de vil se dig igen være truffet? Så førstehåndsindtrykket er supervigtigt.

Det er altid godt at give et godt førstehåndsindtryk med en positiv energi, når man møder nye mennesker. Derudover skal du også huske, at være dig selv. Du skal ikke gå ind til en audition, og kun tænke på, hvad casterne vil have, og hvad andre tænker, du skal gøre og sige. Vær dig selv. Du skal skabe tillid og være oprigtig - husk på, at casterne har prøvet det en million gange, og de kan godt mærke, om folk er oprigtige, og om det er noget, de virkelig brænder for. Tænk på, at du er god som du er, og vis dig fra din bedste side - hvis det så ikke er noget, de kan lide, så er det ikke noget, du skal bruge mere tid på.

Vær selvsikker, og tænk, at det her skal du nok klare - selvtillid er også ekstremt vigtigt, og det ser casterne som en rigtig god ting. Du skal også sørge for at være åben for kritik, forvent det uventede og gør dit bedste. Alle bliver nervøse, men det er vigtigt at sørge for at din lidenskab og dine talenter skinner igennem, og ikke bliver gemt bag din nervøsitet.

Det er også ekstremt vigtigt ikke at tage sig selv alt for seriøst. Selvfølgelig skal man være seriøs omkring sit arbejde, men det er også vigtigt at tænke på, at vi alle laver fejl. Det er, hvordan man tackler dem, der er forskellig fra person til person. Lær at grine af dig selv og accepter, at vi alle laver fejl, og på den måde kan man børste det af sig, og derefter fortsætte arbejdet.

Få flere tips til at give et godt førstehåndsindtryk her: Sådan giver du et godt førstehåndsindtryk

4. Det er helt okay at gå all in!

Rigtig mange castere lægger mærke til, om folk virkelig tør at gå all in, leve sig ind i rollen og skabe sig lidt til en audition. For eksempel kan du overveje at klæde dig efter den rolle, du går til audition til. Du behøver ikke klæde dig ud i fuldt kostume, men vis, at du har tænkt over det. Hvad end din rolle er en sød gymnasiepige eller ,  så prøv at klæd dig efter rollen - det behøver som sagt ikke at være noget overdrevet, men vis, at du har tænk over det hjemmefra, og virkelig er klar til at leve dig ind i rollen.

Hvis du synes det er svært at klæde dig efter en rolle, så overvej alligevel din påklædning. Dit tøj skal være rent og pænt, og du skal for eksempel ikke klæder dig vulgært el. lignende.

I tvivl om, hvad du skal have på til en casting? Få svaret her: Påklædning til en casting

Det vil helt sikkert give et godt indtryk hos casterne, hvis du kommer ind med et åbent sind og viser, at du er klar til at give alt, hvad du har i dig og ikke er bange for at se dum ud eller fejle.

Vis også din entusiasme ved at være god til at reagere og svare på e-mails, opkald, forespørgsler og hvad der ellers kan være. Det kan være med til at skille dig ud ved at være den person, som respekterer andre og har god kommunikation.

5. Vær en holdspiller

Vis dig selv som en holdspiller allerede fra start af. Egoistiske personer hører ikke til i sådan en branche, og derfor er det vigtigt at vise allerede fra start af, at du er klar til at samarbejde. Spørg ind til de andre, vær ikke bange for at sætte andre i godt lys, vis dig gavnlig for alle, lyt til, hvad du får fortalt og hvad der ellers kan være med til at vise dig selv som en holdspiller. Det er også vigtigt at være venlig overfor alle, og ikke kun for dem, som man vil have til at gøre noget for én. Skil dig ud ved at behandle alle som værende vigtige og interessante - selv dem, som ikke giver noget igen.

6. Øvelse gør mester

Tag til så mange auditions og arrangementer som overhovedet muligt. Det hjælper og booster din selvtillid, hvilket resulterer i, at du kan præstere mere klart. Samtidig viser din selvtillid, at du har styr på det. 

Tag alle de muligheder du har for at udvikle dine teknikker, og hvis du er så heldig også at få en masse feedback med på vejen, så tag det til dig, så du kan udvikle dig.

Knæk og bræk.

Opdateret: Mandag d. 28 oktober 2019

Læs også:

Tirsdag d. 4 juni 2019 - For alle

Sådan holder du modet oppe efter mange afslag

Har du været til mange castings, hvor du ikke er gået videre? Synes du, det er svært at holde modet oppe? Læs med i denne artikel og få nogle tips til at opretholde motivation, når du møder modgang. Læs artikel

Har du været til mange castings, hvor du ikke er gået videre? Synes du, det er svært at holde modet oppe? Læs med i denne artikel og få nogle tips til at opretholde motivation, når du møder modgang.

Torsdag d. 18 juli 2019 - For skuespillere

Derfor behøver du ikke være pæn for at blive skuespiller

Har du en drøm om at blive skuespiller eller statist, men føler du ikke, at du har det pæneste udseende? Behøver man overhovedet være "pæn" for at klare sig godt i showbiz? Læs med i denne artikel. Læs artikel

Har du en drøm om at blive skuespiller eller statist, men føler du ikke, at du har det pæneste udseende? Behøver man overhovedet være "pæn" for at klare sig godt i showbiz? Læs med i denne artikel.

Tirsdag d. 28 maj 2019 - For alle

Derfor er kritik en god ting

Du har måske prøvet at tage hjem fra en audition eller et photoshoot med en følelse af ondt i maven. Måske har du følt at du ikke var god nok, fordi der var en smule kritik til dit arbejde. Sandheden er, at negativ feedback rent faktisk kan være en rigtig god ting. Læs med her, og forstå hvordan og hvorfor. Læs artikel

Du har måske prøvet at tage hjem fra en audition eller et photoshoot med en følelse af ondt i maven. Måske har du følt at du ikke var god nok, fordi der var en smule kritik til dit arbejde. Sandheden er, at negativ feedback rent faktisk kan være en rigtig god ting. Læs med her, og forstå hvordan og hvorfor.