Derfor behøver du ikke være pæn for at blive skuespiller

Har du en drøm om at blive skuespiller eller statist, men føler du ikke, at du har det pæneste udseende? Behøver man overhovedet være "pæn" for at klare sig godt i showbiz? Læs med i denne artikel.

Hvad er pænt?

Slår man "pæn" op i ordbogen, er betydningen et positivt indtryk i kraft af et smukt ydre eller tiltalende fremtoning. I virkeligheden er det svært at sige, hvad der er pænt og hvad der ikke er. Selvfølgelig er der trends og ting, som den gængse befolkning vil betegne som værende en "pænt".

I nogle brancher kan det være - om ikke nødvendigt - så en fordel at se ud på en bestemt måde. Vil du for eksempel gerne være model, vil der være nogle krav til dit udseende, hvis du gerne vil komme langt inden for det felt.

At skille sig ud

Heldigvis er det ikke sådan i skuespillerbranchen. Her behøver du faktisk ikke være "pæn" for at kunne få roller. Faktisk kan det være en fordel, hvis du har noget ved dit udseende, der skiller sig ud fra mængden. Noget som gør dig unik. Selvfølgelig vil det afhænge meget af, hvilke roller du søger og hvad casteren leder efter, men som udgangspunkt kan du godt blive skuespiller - også selvom du ikke er den pæneste i klassen.

Få flere tips til at skille dig ud fra mængden her: 6 tips til at skille dig ud fra mængden til en audition

Embrace yourself

I bund og grund kan man sige, at du ser jo ud, som du nu engang gør, og det er der ikke så meget at gøre ved. Det bedste du kan gøre, er at omfavne og acceptere dit udseende. "Embrace" dit udseende som de unge ville sige. Hvis du hviler i dig selv, vil det også give dig en større tro på, at du kan nå dine mål som skuespiller.

Står en caster med en skuespiller, der måske har et pænt ydre, men ikke formår at brænde igennem med sit skuespil, så er det lige vidt.

Bliv husket

Når du ikke ligner alle de andre, er at det er nemmere at huske dig. Det er jo ikke helt skidt i netop denne branche. Det gør ikke noget at skille sig ud - tværtimod. Så hvis du kan vende dit udseende til din fordel, på den ene eller anden måde, har du stadig gode muligheder for jobs som skuespiller.

Tag mig som jeg er

Vi håber, at denne artikel fik sat nogle tanker i gang hos dig omkring udseende i skuespillersammenhænge. Hvis vi skal opsummere, handler det altså om, hvordan du får vendt dit udseende til din fordel. Du kan ikke ændre på, hvordan du ser ud, men du kan forsøge at se det positive i det og bruge det i dit skuespil. Embrace yourself!

Opdateret: Torsdag d. 18 juli 2019

Læs også:

Tirsdag d. 4 juni 2019 - For skuespillere

Kan jeg søge en rolle, selvom jeg ikke passer 100% på beskrivelsen?

Det er næsten ikke til at bære, hvis du finder ud af, at du ikke passer på beskrivelsen af din drømmerolle. Men de fysiske egenskaber er ikke altid skrevet i sten. Du kan sagtens søge en rolle, selvom du ikke passer 100% til beskrivelsen. Læs her hvordan. Læs artikel

Det er næsten ikke til at bære, hvis du finder ud af, at du ikke passer på beskrivelsen af din drømmerolle. Men de fysiske egenskaber er ikke altid skrevet i sten. Du kan sagtens søge en rolle, selvom du ikke passer 100% til beskrivelsen. Læs her hvordan.

Torsdag d. 14 marts 2019 - For alle

Fordele ved at være minoritet i castingverdenen

Er det svært at få jobs som minoritet eller er der fordele ved at være anderledes? I denne artikel vil vi komme ind på minoriteter i castingverdenen. Læs artikel

Er det svært at få jobs som minoritet eller er der fordele ved at være anderledes? I denne artikel vil vi komme ind på minoriteter i castingverdenen.

Tirsdag d. 11 februar 2020 - For skuespillere

Kendte skuespillere uden uddannelse

I denne artikel bliver det forklaret, hvordan nogle skuespillere er blevet kendte - uden at have en skuespilleruddannelse bag sig. Læs artikel

I denne artikel bliver det forklaret, hvordan nogle skuespillere er blevet kendte - uden at have en skuespilleruddannelse bag sig.