Kan jeg søge en rolle, selvom jeg ikke passer 100% på beskrivelsen?

Det er næsten ikke til at bære, hvis du finder ud af, at du ikke passer på beskrivelsen af din drømmerolle. Men de fysiske egenskaber er ikke altid skrevet i sten. Du kan sagtens søge en rolle, selvom du ikke passer 100% til beskrivelsen. Læs her hvordan.

Hvornår kan jeg søge, når jeg ikke passer på beskrivelsen?

Det allervigtigste råd er: Læs opslagene grundigt. Nogle ting i castingopslagene kan gradbøjes, andre ting kan der slet ikke rokkes ved. Vurdér fra opslag til opslag, hvor vigtige de forskellige delelementer er.

Når det så er sagt, så se på castingopslagene som instruktørerne, der skriver en ønskeseddel. De laver en beskrivelse af drømmepersonen, som passer helt perfekt til denne rolle, de ønsker besat. Men vi ved jo godt, at det er sjældent, at man kan få alt det, der står på ens ønskeseddel. 

Om du kan få jobbet alligevel - eller om du overhovedet skal søge i første omgang - afhænger af, hvor meget du mangler i forhold til beskrivelsen. Hvis du står overfor en caster, som søger en karakter af f.eks. bestemt etnicitet - lad os sige en afrikansk mand med afrohår - så skal du ikke søge, hvis du sidder med bleg hud og tyndt, lyst hår. Det vil være spild af både din og casterens tid. 

Playing age

Alder er oftes blot en indikation. Du er måske stødt på begrebet playing age her på Onlinecasting.dk - og hvis ikke, så er det den alder. som du skal forestille at være i din rolle. Det kan sagtens være, at din playing age er 45, men at du i virkeligheden er 35 eller måske 50 år. Det er forskelligt, hvor mange år man kan vige med. men så længe du kan gå for at være den alder, så kan du sagtens søge alligevel.

Læs mere her om playing age her: Find din playing age

Så falder du udenfor den efterlyste aldersgruppe, kan du altså sagtens søge alligevel - så længe du bare kan gå for at være den pågældende alder. Spil med åbne kort og være ærlig i din ansøgning, og skriv din rigtige alder.

Se også: Ærlighed betaler sig

Vær opmærksom på, at i nogle opslag er alderen meget vigtig og kan ikke gradbøjes. Så står der utrykkeligt, at det kun er den aldersgruppe, der søges, skal du ikke søge jobbet, hvis du falder udenfor.

Er du villig til at ændre dit udseende? 

Her handler det selvfølgelig om de fysiske detaljer, du nemt selv kan ændre. Så er du villig til at ændre dit udseende, så vil f.eks. hårfarve og hårlængde også kunne tilpasses, hvis du er med på den. Hvis en caster søger en person med brunt skulderlangt hår, men du sidder som langhåret blondine, kan dette også gå an. Det kræver bare, at du er frisk på en tur til frisøren.

Skriv i din ansøgning, at du gerne vil ændre dit udseende for rollen. 

Mangler du erfaring? 

Hvis det handler om andre forhold som f.eks. erfaring, så skal du heller ikke miste al håb. Hvis der står, at jobbet kræver mindst 10 års erfaring, og du kun har 7, så lad dig ikke forhindre af det. Du skal sørge for at vise en masse engagement og vise casterne, at du altså godt kan klare det alligevel.

Entusiasme kan man også nå rigtig langt med. Casterne har en masse erfaring indenfor faget, og de kan sagtens mærke, om der er tale om ægte entusiasme. Færdigheder kan altid erhverves, men ægte entusiasme er noget, man enten har eller ikke har. Hvis du virkelig brænder for en bestemt rolle, så go for it! Du har intet at tabe - men husk, at det skal gøres med måde.

Din profil på Onlinecasting.dk

Husk at vise på din profil på Onlinecasting.dk, at du har flere sider af dig selv og kan bruges til meget forskelligt. Det kan godt være, at du ikke passer perfekt på beskrivelsen af det opslået drømmejob, men hvis du viser, at du vil passe godt til rollen alligvel, så kan det være, at casteren tage kontakt til dig. Der har du så din chance. 

Dette skulle gerne have hjulpet dig godt på vej, og forhåbentlig gør det dig mere sikker i at søge drømmerollen -  også selvom du ikke opfylder alle kriterier.

Opdateret: Tirsdag d. 4 juni 2019

Læs også:

Onsdag d. 24 april 2019 - For skuespillere

Lær at bruge dit netværk til skuespillerkarrieren

Har du tænkt over, hvordan dit netværk kan gavne din skuespillerkarriere? Hvor finder du overhovedet et netværk? Læs med i denne artikel og find ud af mere. Læs artikel

Har du tænkt over, hvordan dit netværk kan gavne din skuespillerkarriere? Hvor finder du overhovedet et netværk? Læs med i denne artikel og find ud af mere.

Onsdag d. 3 april 2019 - For skuespillere

Når familien ikke støtter drømmen om at blive skuespiller

Drømmer man om at blive skuespiller, er det ikke altid, at familien støtter ens valg. De synes måske det ville være mere fornuftigt at tage en "almindelig" uddannelse eller andet. Hvis du sidder derude og mangler opbakning i dit karrierevalg, så læs med i denne artikel. Læs artikel

Drømmer man om at blive skuespiller, er det ikke altid, at familien støtter ens valg. De synes måske det ville være mere fornuftigt at tage en "almindelig" uddannelse eller andet. Hvis du sidder derude og mangler opbakning i dit karrierevalg, så læs med i denne artikel.

Tirsdag d. 11 februar 2020 - For skuespillere

Kan jeg blive skuespiller selvom jeg har accent?

Vil du gerne være skuespiller, men har accent? Kan du så overhovedet blive skuespiller? Det får du svar på i denne artikel. Læs artikel

Vil du gerne være skuespiller, men har accent? Kan du så overhovedet blive skuespiller? Det får du svar på i denne artikel.