Find din playing age

Har du set den fedeste casting, du bare MÅ deltage i, men passer du ikke helt på alderen? Så har vi godt nyt. Måske kan du godt komme i betragtning til opgaven alligevel. Læs her, hvordan du finder din playing age. 

Playing age er den alder en skuespillerne skal forestille at være. Det er altså ikke nødvendigvis den samme alder som den, der står på dit sygesikringsbevis, men den alder, du mener, du kan spille troværdigt. Står der i et opslag, at din playing age skal være 35 år, kan du altså godt søge jobbet, selvom du er 25 eller 45 – så længe du blot ligner en på 35 år. Et klassisk eksempel på det er Andrea Zuckerman fra Beverly Hills 90210. Da Andrea gik ud af high school i serien, var Gabrielle Carteris i virkeligheden 32 år.

Sådan fastsætter du din playing age

Som udgangspunkt vil din playing age være din egen alder +/- 5 år. Er du 42, vil din playing age formentlig være 40 – 45 år. 

Generelt findes der to undtagelser til den regel: 

- Børn: Børns playing age er ofte kun på 2 år, fordi de hurtigt udvikler sig. 

- Seniorer: Seniorer oftest bliver oftest inddelt i en gruppe, der hedder ”gamle/modne skuespillere”, så deres playing age kan sprede sig over mange år. For de ældre skuespillere er det ikke usædvanligt med en playing age på ti år.

Vær realistisk 

I håbet om at få flere jobtilbud, er der mange skuespillere, der sætter deres playing age for bredt. Pas på med det. Det kan godt være du føler dig som 25 år indeni, men helt seriøst, ligner du også en 25-årige, når du sammenligner dig med de rigtige 25-årige? ”Hvem prøver du at narre?” er nok ikke den reaktion, du ønsker at frembringe hos casterne. 

Husk at sørge for, at din profil er opdateret med et nyt billede hvert halve år. Så kan casterne se, hvordan du ser ud i dag. Måske ligner du lige netop den alder, de er på jagt efter lige nu. 

Vil du sikre at din profil er optimal? Brug vores Tjekliste til en god profil her

Er du i tvivl om din playing age er korrekt, så prøv at spørge dine venner, hvor gammel du ser ud – eller endnu bedre, prøv at spørge fremmede, hvor gammel, de tror du er. Men vær forberedt på, at svaret måske ikke altid bliver det, du håbede på. ;)

Opdateret: Torsdag d. 25 april 2019

Læs også:

Tirsdag d. 4 juni 2019 - For skuespillere

Kan jeg søge en rolle, selvom jeg ikke passer 100% på beskrivelsen?

Det er næsten ikke til at bære, hvis du finder ud af, at du ikke passer på beskrivelsen af din drømmerolle. Men de fysiske egenskaber er ikke altid skrevet i sten. Du kan sagtens søge en rolle, selvom du ikke passer 100% til beskrivelsen. Læs her hvordan. Læs artikel

Det er næsten ikke til at bære, hvis du finder ud af, at du ikke passer på beskrivelsen af din drømmerolle. Men de fysiske egenskaber er ikke altid skrevet i sten. Du kan sagtens søge en rolle, selvom du ikke passer 100% til beskrivelsen. Læs her hvordan.

Mandag d. 21 maj 2018 - For skuespillere

VIDEO: Kend din playing age

Isabella fra Onlinecasting.dk, fortæller om playing age, og hvorfor de er vigtigt at kende denne. Læs artikel

Isabella fra Onlinecasting.dk, fortæller om playing age, og hvorfor de er vigtigt at kende denne.

Tirsdag d. 20 november 2018 - For skuespillere

9 studiejobs, der gavner din skuespillerkarriere

Få inspiration til studiejobs i ind- og udland, der kan gavne din skuespillerkarriere. Læs artikel

Få inspiration til studiejobs i ind- og udland, der kan gavne din skuespillerkarriere.

Onsdag d. 29 juni 2016 - For skuespillere

Er du træt af at blive typecastet?

Er du træt af altid at blive typecastet som f.eks. politibetjent? En af skurkene? Eller måske den nørdede pige? Vi giver dig her 6 råd til, hvordan du kan undgå at blive typecastet. Læs artikel

Er du træt af altid at blive typecastet som f.eks. politibetjent? En af skurkene? Eller måske den nørdede pige? Vi giver dig her 6 råd til, hvordan du kan undgå at blive typecastet.