Når familien ikke støtter drømmen om at blive skuespiller

Drømmer man om at blive skuespiller, er det ikke altid, at familien støtter ens valg. De synes måske det ville være mere fornuftigt at tage en "almindelig" uddannelse eller andet. Hvis du sidder derude og mangler opbakning i dit karrierevalg, så læs med i denne artikel.

"Burde du ikke…"

Når man vælger at gå en kreativ vej, som f.eks. det at være skuespiller, er det ikke altid familien forstår det valg. "Burde du ikke tage en uddannelse i stedet?" "Er det nemt at få jobs inden for den branche?" "Hvordan skal du få økonomien til at hænge sammen?" Det kan være nogle af de spørgsmål, som der bliver stillet. Det er jo fantastisk, hvis ens familie støtter en i at ville være skuespiller, men for mange er ovenstående scenarie desværre virkeligheden.

Så hvordan holder man sig selv oppe, når man ikke får opbakning hjemmefra? Det er lettere sagt end gjort. Især hvis man ens familie ikke engang vil forsøge at sætte sig ind i, hvorfor du træffer det valg om at blive skuespiller og hele tiden prøver at tale dig fra det.

Jeg kan ikke lade være

Det vigtigste er, at du tænker på, hvorfor du gør det. Hvorfor du gerne vil være skuespiller. Hvis du gør det for din egen skyld og fordi du ikke kan lade være, så skal du bare forfølge det.

Uanset om du får opbakning fra familien eller ej, så er det ekstremt vigtigt, at du gør de ting, som du har lyst til og ikke gør noget andet for at please andre.

Hvis du netop vælger at gøre det, der forventes af dig, men som du i virkeligheden ikke har interesse for, kan det ramme dig negativt. Du kan føle, at du spilder dit liv og ikke udnytter dit potentiale.

Opbakning

Familier er forskellige, ligesom du er forskellig fra alle andre end dig selv. I nogle tilfælde vil det måske være en god idé en gang for alle at tage en snak med din familie om dine valg.

Hvis du f.eks. gerne vil være skuespiller, så forklar dem, hvorfor det interessere dig. Måske kan du sige til dem, at du godt kan forstå, at de ikke har den interesse og har svært ved at sætte sig ind i den, men at du vælger at gøre det, fordi det gør dig glad. Du kan eventuelt sige til dem, at det ville betyde meget at få deres opbakning, da du gerne vil dele din interesse for skuespil, da det er en del af dig. Men gør det også klart, at uanset hvad, så vælger du at gå efter skuespillet, fordi det er din drøm.

Hvis du ikke får støtte fra din familie, kan det også være oplagt at søge den andetsteds. Måske har du nogle gode venner, der støtter dine valg. Du kan også finde Facebookgrupper, gå til noget teaterundervisning eller andet, hvor du møder folk med de samme interesser, så I kan støtte og hjælpe hinanden på vej mod målet.

Du er ikke alene

Du skal ikke sidde med det selv. Du er ikke alene. Du er ikke den eneste, hvis familie ikke bakker op om dit valg om at ville være skuespiller, desværre. Men det må ikke holde dig tilbage. Få et netværk af folk, der støtter dig, tro på dig selv og arbejd målrettet mod din drøm, så skal det nok gå altsammen. For så længe du har dig selv med i hele processen og beskæftiger dig med noget, der interesserer dig, så kan det kun ende positivt.

I have a dream

Vi kan ikke sige det nok. Forfølg dine drømme - uanset omfanget. For ja, skuespillerfaget er ikke ligefrem det nemmeste eller sikreste valg, men hvem siger også det skal være det? Det er jo ikke en umulighed af den grund. Så kan det godt være, at det er sværere end hvis du f.eks. tog en "almindelig" uddannelse med gode jobmuligheder, men hvis du har lysten til det og arbejder hårdt for det, så skal det nok lykkes.

Held og lykke til dig!

Opdateret: Onsdag d. 3 april 2019

Læs også:

Fredag d. 22 juni 2018 - For modeller

Kan man blive model, hvis man har tatoveringer?

I gennem de sidste 30 år har modelbranchen ændret sig gevaldigt. Nu er det ikke kun én type, der kan blive model. Nu kan mange typer bliver modeller – også selvom man har tatoveringer. Læs her, hvad du skal være opmærksom på. Læs artikel

I gennem de sidste 30 år har modelbranchen ændret sig gevaldigt. Nu er det ikke kun én type, der kan blive model. Nu kan mange typer bliver modeller – også selvom man har tatoveringer. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

Tirsdag d. 20 november 2018 - For skuespillere

9 studiejobs, der gavner din skuespillerkarriere

Få inspiration til studiejobs i ind- og udland, der kan gavne din skuespillerkarriere. Læs artikel

Få inspiration til studiejobs i ind- og udland, der kan gavne din skuespillerkarriere.

Fredag d. 22 juni 2018 - For skuespillere

Hvad skal jeg pakke til en casting?

Er du i tvivl om, hvad du skal have med til en audition? Brug vores pakkeliste her, så glemmer du ikke noget igen til dine næste auditions. Læs artikel

Er du i tvivl om, hvad du skal have med til en audition? Brug vores pakkeliste her, så glemmer du ikke noget igen til dine næste auditions.