Kan man blive model, hvis man har tatoveringer?

I gennem de sidste 30 år har modelbranchen ændret sig gevaldigt. Nu er det ikke kun én type, der kan blive model. Nu kan mange typer bliver modeller – også selvom man har tatoveringer. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

I 80’erne og 90’erne var det fuldstændig uhørt, at modeller havde tatoveringer og piercinger. Dette har ændret sig de senere år. Ligesom holdningen i samfundet generelt, er tatoveringer nemlig også blevet mere acceptabelt i modebranchen. I dag kan man sagtens blive model, selvom man har tatoveringer. 

Den mest tatoverede model er nok ”Zombie Boy" Rick Genest. Vi anbefaler ikke, at du går all in i samme stil som ham, men hvis du har et par tatoveringer, gør ikke noget – og slet ikke med nutidens computerteknik, hvor man snildt kan photoshoppe en tatovering væk. Der findes faktisk flere modeller, der er tatoveret, inklusiv supermodeller som Heidi Klum, Gisele Bündchen og Kate Moss - selvom de kun har små tatoveringer, som let kan skjules eller redigeres væk. Faktisk vil du tit opleve, at deres tatoveringerne er ”forsvundet”, når du ser reklamer med dem.

Størrelsen betyder noget

I bund og grund handler det om tatoveringerne i sig selv. Hvor store er de? Hvor sidder de henne på kroppen? Kan man dække dem? Støder de nogen? Passer de til det tøj, du skal have på? Passer de til stilen i shootet? Alle disse spørgsmål sidder casteren blandt andet med, når de booker modeller med tatoveringer. 

Populært sagt, kan man sige, at størrelsen på dine tatoveringer betyder noget. Hvis du kun har en lille tatovering, betyder det ikke det store – hvis den overhovedet gør nogen forskel. Med nutidens computerteknik kan mindre tatoveringer nemlig nemt blive fjernet i efterbehandlingen af billederne. Hvis din tatovering er godt gemt væk, f.eks. på foden, ser casterne den måske slet ikke, og så gør man af gode grunde heller ikke noget ved den.

Hvis du har mange tatoveringer som Rick Genest, kan du stadig blive model, men den gængse vej til modelkarrieren er nok ikke den letteste vej for dig. Modeller med mange tatoveringer vil være elsket af nogle mærker, men afvist pure af andre. Hvad de enkelte mærkers holdning er, afhænger af deres firmaprofil. Firmaer med en konservative profil eller firmaer med et naturlig brand vil formentlig ikke hyre dig til en modelopgave, da du ikke passer udseendesmæssigt til deres profil. De foretrækker i stedet en klassisk model. Sats på de lidt mere alternative produkter eller firmaer med en skævere profil. Måske vil de endda tage imod dit udseende med kyshånd.

Det betyder også noget, hvor på kroppen, tatoveringen er placeret. Hvis den let kan dækkes, er den måske slet ikke noget problem. Hvis du er tatoveret i ansigtet, kan det være et problem for visse firmaer at bruge dig som model.

Hvis du vil være 100% sikker på, at tatoveringer ikke begrænser din modelkarriere, så hold dig fra tatoveringer på halsen, underarmene, skinnebenet og ansigt – alle de mest synlige steder.

Vær ærlig i din profil

Har du synlige tatovering, så forsøg ikke at skjule dine tatoveringer på dine billeder på Onlinecasting. Hvis de ikke er synlige på dine billeder, så husk at gøre opmærksom på dem i din ansøgning eller profiltekst. Dukker du op med en kæmpe tatovering, der dækker hele ryggen, og makeup-artisten og/eller firmaet ikke var klar over det, kan det hurtigt give bagslag for dig.

Sørg for at vise alsidighed på dine profilbilleder. Du kan for eksempel uploade et billed, hvor du har skjult dine tatoveringer, og et andet billed, hvor man rigtig kan se dem. På den måde kan du vise, at du er mere end bare ét (tatoveret) look.

Vis dine tatoveringer frem til photoshoots

Hvis du har mulighed for at vise dine tatoveringer frem under photoshoots, så gør det endelig. 

Firmaet hyrede dig måske netop på grund af dine tatovering. Så gem dem ikke væk. Posér med dem! Vis dem! Fremhæv dem! 

Held og lykke.

Opdateret: Fredag d. 22 juni 2018

Læs også:

Fredag d. 22 juni 2018 - For modeller

VIDEO: Kan man blive model, hvis man har tatoveringer?

Har du tatoveringer eller overvejer dette? Isabella fortæller om hvordan model- og skuespillerbranchen tager imod tatoveringer i dag. Læs artikel

Har du tatoveringer eller overvejer dette? Isabella fortæller om hvordan model- og skuespillerbranchen tager imod tatoveringer i dag.

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller

Få forklaringen – Hvorfor smiler modeller ikke?

Har du også undret dig over, hvorfor man aldrig ser modeller smile? Der er faktisk en grund til det. Få svaret her. Læs artikel

Har du også undret dig over, hvorfor man aldrig ser modeller smile? Der er faktisk en grund til det. Få svaret her.

Torsdag d. 12 januar 2017 - For modeller

Hvordan bliver man fitnessmodel?

Drømmer du om en karriere som fitnessmodel? Læs her, hvordan du kommer i gang. Læs artikel

Drømmer du om en karriere som fitnessmodel? Læs her, hvordan du kommer i gang.

Tirsdag d. 5 maj 2020 - For alle

Nøgenhed og Castings

I ny og næ lægger vi opslag op på siden, som involverer nøgenhed. Læs her, hvad vi anbefaler. Læs artikel

I ny og næ lægger vi opslag op på siden, som involverer nøgenhed. Læs her, hvad vi anbefaler.