Sådan holder du modet oppe efter mange afslag

Har du været til mange castings, hvor du ikke er gået videre? Synes du, det er svært at holde modet oppe? Læs med i denne artikel og få nogle tips til at opretholde motivation, når du møder modgang.

Hvorfor er det aldrig mig?

Har du prøvet at gå til mange castings, hvor du efterfølgende får beskeden: "Vi er glade for din deltagelse, men har desværre valgt at gå med en anden." Du tænker måske efterhånden, at det er mere reglen end undtagelsen, at du ikke er gået videre. Oplever man at få en sådan afvisning gang på gang, kan det påvirke ens humør i en negativ retning. Dette kan yderligere mindske din motivation til at fortsætte. For hvorfor skulle det blive anderledes næste gang?

Målet

Prøv at stoppe op og tænk over, hvorfor du går til castings. Det gør du sandsynligvis, fordi du har et mål om at blive skuespiller eller medvirke i en produktion. Derved er der et formål med det. Du går til castings af en grund - og en god én vel og mærke, da du følger din drøm.

Lad den tanke komme frem i dit hoved, når du møder modstand. Dette gælder ikke kun ved afslag fra castings, men generelt, når tingene ikke går, som du havde håbet.

En hård branche

Skuespillerfaget er en hård branche på mange parametre. Når du går til casting på en rolle, vil der oftest være mange om buddet. I sidste ende kan det være bagateller, der gør, at de vælger en anden til rollen end dig. Det er derfor ekstremt vigtigt, at din motivation er til stede.

Overvej grundigt, hvorfor du så gerne vil være skuespiller, men overvej også, hvordan du vil holde motivationen oppe i svære tider - for de vil med sikkerhed komme.

Helt normalt

Alle kan opleve, at motivationen kan være lavere i en periode. Du skal vide, at det er helt normalt. Uanset hvem man er og hvor meget erfaring man har i branchen, kan motivationen være svingende. Men hvis du kan træne dit mindset på en måde, så du bedst muligt kan vende f.eks. et afslag fra en casting til noget konstruktivt, er du godt på vej mod dit mål om at blive skuespiller.

Øvelse gør mester

Går du til mange castings, ville det næsten være underligt, at du fik rollen hver gang. Nogle gange har du måske tilmeldt dig en casting, men ikke følt, du er helt så forberedt som du ønskede. Vi vil selvfølgelig altid anbefale, at man øver sig, så man bedst muligt kan præstere til en casting, men når det så er sagt, vil du stadig kunne få noget ud af at gå til den casting - også selvom du ikke har 100% styr på replikkerne eller hvad det nu måtte være.

Vil du have hjælp til at huske dine replikker bedre? Så læs med her: Bliv bedre til at huske dine replikker

Øvelse gør mester og jo flere castings eller auditions du deltager i, desto mere bliver du trænet i det setup. Du lærer mere og mere, hvordan proceduren foregår og med tiden finder du måske mere ro i at gå til castings. Jo mere du vænner dig til at gå til castings og jo mere du hviler i dig selv, desto nemmere vil du have ved at koncentrere dig om at kunne dine replikker og generelt præstere til castingen. Dette er et rigtig godt udgangspunkt, og dine chancer for at få rollen vil forøges.

Positive øjne

Vi håber, at artiklen illustrerer, at det ikke kun er negativt at få afslag ved castings samt hvad du kan gøre for at holde modet oppe. I en branche, som denne, hvor vi må erkende, at konkurrencen er hård og vejen kan synes lang, kan det ikke siges nok, hvor vigtigt et positivt syn er.

Det ligger naturligvis ikke til højrebenet for alle, og nogen har behov for at træne det mere end andre. Men har du først fået etableret et positivt mindset, bliver det nemmere at holde modet oppe og dermed nå dine mål.

Det er helt normalt at hænge med næbbet, men forsøg i så høj grad som muligt at holde fokus. Fokusér på, at du elsker skuespil og ikke kan lade være. At vejen til målet også skal være sjov og spændende - bump på vejen eller ej. Så skal det nok.

Opdateret: Tirsdag d. 4 juni 2019

Læs også:

Tirsdag d. 28 maj 2019 - For alle

Derfor er kritik en god ting

Du har måske prøvet at tage hjem fra en audition eller et photoshoot med en følelse af ondt i maven. Måske har du følt at du ikke var god nok, fordi der var en smule kritik til dit arbejde. Sandheden er, at negativ feedback rent faktisk kan være en rigtig god ting. Læs med her, og forstå hvordan og hvorfor. Læs artikel

Du har måske prøvet at tage hjem fra en audition eller et photoshoot med en følelse af ondt i maven. Måske har du følt at du ikke var god nok, fordi der var en smule kritik til dit arbejde. Sandheden er, at negativ feedback rent faktisk kan være en rigtig god ting. Læs med her, og forstå hvordan og hvorfor.

Tirsdag d. 4 juni 2019 - For skuespillere

Kan jeg søge en rolle, selvom jeg ikke passer 100% på beskrivelsen?

Det er næsten ikke til at bære, hvis du finder ud af, at du ikke passer på beskrivelsen af din drømmerolle. Men de fysiske egenskaber er ikke altid skrevet i sten. Du kan sagtens søge en rolle, selvom du ikke passer 100% til beskrivelsen. Læs her hvordan. Læs artikel

Det er næsten ikke til at bære, hvis du finder ud af, at du ikke passer på beskrivelsen af din drømmerolle. Men de fysiske egenskaber er ikke altid skrevet i sten. Du kan sagtens søge en rolle, selvom du ikke passer 100% til beskrivelsen. Læs her hvordan.

Onsdag d. 24 april 2019 - For skuespillere

Lær at bruge dit netværk til skuespillerkarrieren

Har du tænkt over, hvordan dit netværk kan gavne din skuespillerkarriere? Hvor finder du overhovedet et netværk? Læs med i denne artikel og find ud af mere. Læs artikel

Har du tænkt over, hvordan dit netværk kan gavne din skuespillerkarriere? Hvor finder du overhovedet et netværk? Læs med i denne artikel og find ud af mere.