Guide til din modelportfolio

Hvis du vil være model, skal du have god modelportfolio at vise frem. Det er din chance for at give et godt indtryk og vise casterne og agenterne, hvad du kan. En modelportfolio kræver hårdt arbejde at få til at være fantastisk og iøjnefaldende. Du får her en guide til, hvordan du kan få den bedste modelportfolio.

Hvad skal min modelportfolio indeholde?

Tænk på din modelportfolio som et slags CV og som det førstehåndsindtryk, du ønsker at give. Det er selvfølgelig vigtigt med personlige oplysninger som højde, vægt, hår- og øjenfarve, tatoveringer, ar eller andet som du tænker, er relevant at vide. Alt, hvad der definerer dit udseende, og som du tænker kan blive brugt og set på billeder. Du skal også tilføje de jobs, du er villig til at lave, og de jobs, som du har lavet før i tiden. Med dine billeder kan du illustrere, hvad du kan og hvilke slags jobs, du har erfaring med. 

Sidst men ikke mindst, så vis det frem, hvis du har nogle bestemte talenter eller kvalifikationer.

Billederne

Som model er der rigtig mange krav til ens billeder og hvor fotogen man er. Det er desværre ikke bare lige at stille sig op og smile foran et kamera. Det handler om blik, holdning, teknik, positur og meget mere. Herunder kan du få et par tips til dine billeder:

Få tips til dit profilbillede på Onlinecasting her: Do’s and don’t om dit profilbillede

Vil du have et par tips til at se højere og/eller slankere ud på dine billeder? Så læs mere her: 

Sådan ser du højere ud på billeder

Se slankere ud på billeder

Hvilke billeder skal min modelportfolio indeholde? 

Du skal tænke på, at din modelportfolio er det indtryk, du ønsker at give. Det er nærmest et CV og skal være med til at vise, hvad du kan og hvilke kvalifikationer og evner, du indeholder.

I din modelportfolio skal du tage en beslutning om, hvilken type model, du vil stile efter at være. Der findes mange forskellige typer modeller. Nogle typer modeller har specifikke krav til dine fysisk egenskaber. Du tror måske, at man bare skal være høj og tynd, men med de mange forskellige typer modeller, der findes, er den foretrukne kropsbygning og stil langt mere alsidig. Der findes blandt andet fashion modeller, kommerciel modeller, fitness modeller, glamour modeller og flere endnu.

Læs mere om de forskellige typer modeller her: Guide til nicher i modelbranchen

Det vil hjælpe både dig, men også casterne og agenterne at vælge en specifik type til at skabe mere klarhed over, hvilke jobs, du ønsker, og hvad du kan bruges til. Det vil også forme din modelportfolio bedre. Selvfølgelig er det vigtigt at vise alle sine kvalifikationer frem, og hvis du både er dygtig som fitnessmodel og fashionmodel, så vis det endelig frem. Det er dog altid en god idé at have noget konkret at stræbe efter. Hvis du f.eks. stræber efter en karriere som fitnessmodel, skal du vise billeder frem af din krop og muskler samt have aktive billeder med fuld fart på. Hvis du derimod ønsker en karriere som fashionmodel, er det en anden type billeder, du skal vise frem.

Sørg for, at billederne er alsidige og ikke kun vise en side af dig. Derudover skal der også være variation af selve formatet af dine billeder (headshots, close-ups og full-body billeder)

Professionel fotograf

Det koster selvfølgelig penge, men hvis du gerne vil have din modelportfolio til at spille 100%, så kan det være en god idé at hyre en professionel fotograf. Det vil gøre hele din modelportfolio mere attraktiv og få den til at virke mere gennemtænkt. Professionelle fotografer ved, hvad der spiller, og hvilke billeder, der vil passe godt til dig og din portfolio. Professionelle modelfotografer ved for det meste også, hvad agenterne generelt ser og leder efter, og kan derfor give dig nogle gode råd og tips med der.

Hvordan får jeg min portefolio vist frem?

Du skal selvfølgelig have din modelportfolio med, når du er ude på go-sees. Go-see er, når en model tager ud og møder et bureau, designer, caster mv. Modellens svar på en casting kan man sige. Dog kan møderne ikke garanteres, og de fleste agenter vil som regel først aftale møder, efter de har set din modelportfolio. Det er derfor vigtigt, at du også får den vist frem online, så du også kan blive set og opdaget den vej igennem. 

Onlinecasting.dk

Der er rigtig mange muligheder på nettet, og det er derfor også vigtigt at vælge den rigtige platform, som passer helt perfekt til din modelportfolio. Mange modeller laver deres egen hjemmeside og markedsfører sig selv på den måde. Det kræver rigtig stort arbejde, da siden ikke bare skal se godt ud, men også være funktionel. Derudover skal du bruge resourcer på at promovere den.

En nemmere og mere ligetil løsning er en profil på Onlinecasting.dk. Onlinecasting.dk er et rigtig godt website at markedsføre sig på, da man netop får vist hele sin person frem på sin profil. Samtidig er agenterne i forvejen inde og bruge sitet til at finde nye modeller. Der er mange, der er kommet langt med deres karriere den vej igennem. 

Det er helt gratis at oprette og have en almindelig profil på Onlinecasting.dk, og det giver også adgang til en masse fede funktioner på hjemmesiden. Det skal dog også siges, at det kan være en rigtig god ide at opgradere til udvidet profil. Der er nogle opslag, som kræver udvidet profil for at ansøge. Derudover har man også større chance for at blive opdaget, da de udvidede profiler bliver vist først ved søgninger på siden.

Du kan her se, hvad du får med en udvidet profil: Hvorfor skal jeg have en udvidet profil? 

Derudover er det også blevet rigtig nemt at markedsføre sig selv på sociale medier som f.eks. Twitter og Instagram. Brug dem til at vise dine talenter frem, og del eventuelt din Onlinecating-profil på dine sider. Gør det nemt at finde dig, og sørg for at din portefolio er let tilgængelig for agenter og castere. 

Vis det bedste frem først - og sidst!

Når der er en potentiel agent, som skal se din modelportfolio, ville det selvfølgelig være fantastisk, hvis han/hun åbnede den, og tænkte "wow!" med det samme. Sørg derfor for at have dine bedste billeder først, og gem en eller to af de bedste til sidst. Så starter de ud med at blive imponeret og slutter af med at være imponeret, og sidder forhåbentlig tilbage med tanken "hold op, hvor er han/hun god!".

Husk at opdatere

Det giver næsten sig selv, at du skal huske at opdatere din modelportfolio. Hver gang du har haft et nyt job eller en ny succesoplevelse, så tilføj det til din portefolio! Jo mere du får tilføjet, jo bedre. Det viser jo bare, at du er en alsidigt og succesfuld model. Ændret du markant udseende, skal din modelportfolio også afspejle dette. Det vigtigste er, at agenter og castere kan se, hvordan du optræder på billeder, så de vil hyre dig til deres næste store opgave. 

Knæk og bræk. 

Opdateret: Tirsdag d. 28 maj 2019

Læs også:

Onsdag d. 31 juli 2019 - For alle

10 tips til at blive mere fotogen

Du kender måske det med, at man prøver og prøver, men aldrig lykkedes med at få det perfekte billede. Man føler sig usikker og gider måske slet ikke have taget billeder. Du får her 10 tips, som kan hjælpe dig til at blive mere fotogen. Læs artikel

Du kender måske det med, at man prøver og prøver, men aldrig lykkedes med at få det perfekte billede. Man føler sig usikker og gider måske slet ikke have taget billeder. Du får her 10 tips, som kan hjælpe dig til at blive mere fotogen.

Fredag d. 22 juni 2018 - For modeller

Kan man blive model, hvis man har tatoveringer?

I gennem de sidste 30 år har modelbranchen ændret sig gevaldigt. Nu er det ikke kun én type, der kan blive model. Nu kan mange typer bliver modeller – også selvom man har tatoveringer. Læs her, hvad du skal være opmærksom på. Læs artikel

I gennem de sidste 30 år har modelbranchen ændret sig gevaldigt. Nu er det ikke kun én type, der kan blive model. Nu kan mange typer bliver modeller – også selvom man har tatoveringer. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

Mandag d. 14 august 2023 - For modeller

Hvordan bliver man model?

Hvordan bliver man egentlig model? Hvad kræver det? Læs her om, hvordan man bliver model. Hvem ved, måske er du den nye Nina Agdal eller Lykke May? Læs artikel

Hvordan bliver man egentlig model? Hvad kræver det? Læs her om, hvordan man bliver model. Hvem ved, måske er du den nye Nina Agdal eller Lykke May?