10 tips til at blive mere fotogen

Du kender måske det med, at man prøver og prøver, men aldrig lykkedes med at få det perfekte billede. Man føler sig usikker og gider måske slet ikke have taget billeder. Du får her 10 tips, som kan hjælpe dig til at blive mere fotogen.

#1 Prøv dig frem

Du kan prøve nogle forskellige poses og vinkler foran et kamera derhjemme. Noget af det, som gør et billede godt, er selvtillid. Jo mere du øver dig og finder de gode vinkler osv., jo mere sikker bliver du - og jo mere selvtillid får du.

Det er forskelligt alt efter, om billedet bliver taget på et almindeligt kamera, med telefonen,  i spejlet eller andet - hvordan billedet bliver. Nogle gange er det spejlvendt. Prøv det hele, og find ud af, hvad der er bedst for dig.

Det er meget få mennesker. der har fuldstændig perfekt symmetrisk ansigt, og derfor er det også vigtigt at finde ud af, hvilken side af ansigtet, der ser bedst ud på billeder. Det finder du bedste ud af, ved at prøve dig frem. 

#2 Make-up

Vi ved vist godt alle sammen, at make-up kan gøre underværker - også på billeder. De fleste kvinder tilføjer lige liiiiidt ekstra, hvis de godt er klar over, at der skal tages billeder. Udover at skjule bumser, urenheder eller pigmentforandringer, kan makeup gøre meget godt for ens billeder, hvis man gør det på den rigtige måde. 

Selvom det lyder feminint, kan både mænd og kvinder bruge en pudder, når de skal have taget billeder. Pudderen reducere en skinnende og fedtet hud og gør den mere jævn. Brug en pudder, der matcher din hud.

For de lidt mere avancerede kvinder, kan følgende være en mulighed. Find ud af, hvilke farver, der står godt til dig, og hvilke farver, der måske er mindre gode. Sørg for at få dine øjenbryn tegnet godt og flot op, da de hurtigt kan forsvinde på billeder. Øjenbryn gør meget mere for ansigtet end man er klar over. En lille simpel ting som lip-liner vil også kunne gøre underværker - om ikke andet, så på din overlæbe for at forme læbens "v". Det vil gøre din mund utrolig flot, kantet og feminin. Prøv også at mixe din concealer under øjet med lidt foundation, så det ikke bliver alt for lyst. Blitzen fra kameraet kan få det til at se alt for lyst og overdrevet ud ellers. 

Glimmer bliver fanget meget nemt af blitz, og derfor er det vigtigt, ikke at overfylde dit ansigt med diverse glimmer-produkter. Hvis du har meget glimmer i din øjenskygge, vil dine øjne lyse for meget op, og hvis du har for meget glimmer i din blush, vil din hud hurtigt komme til at se skinnende, og dermed også fedtet ud. Det er altid godt med lidt mat make-up på billeder, da man ellers kan komme til at se svedig og skinnende ud. Hvis du elsker glimmer, så hold det til en god highlighter - øverst på kindbenene, under øjenbrynet og lidt på overlæben vil gøre rigtig godt.

Husk, at less is more. Et naturligt udseende er altid at foretrække på din profil på Onlinecasting.dk. Så kan casterne nemlig allerbedst se, hvordan du ser ud, uden at makeuppen tager al fokus. I første omgang er det dit udseende, der afgøre om du bliver indkaldt til en casting - ikke dine makeupkundskaber. 

Vil du have flere tips til dit headshot? Så læs mere her: Hvad er et godt headshot

#3 Et ægte tandpastasmil

Mange tror, at det vigtigste på billeder er at have store øjne og et stort tandsmil, hvis man skal se sød og venlig ud. Det er selvfølgelig ikke løgn, at et smil får en til at se sød og venlig ud - men det kommer meget an på, om man smiler, fordi man skal eller fordi man har lyst. Hvis man bare smiler til kameraet, kan det hurtigt komme til at se falsk ud. Vis nogle følelser - tænk eventuelt på en person, du godt kan lide, eller noget, som gør dig glad eller forestil dig, at du står og smiler til din bedste ven. Der er enormt meget forskel på et ægte og falsk smil - i det ægte smil, smiler man også med øjnene, hvorimod det falske smil bare er at vise lidt tænder, fordi man tror, at det er et smil. Du har måske hørt, at når en hund kniber øjnene lidt sammen, er det fordi den "smiler" til dig. Prøv at gør det samme, det vil give dig et meget mere naturligt og venligt ansigt end de store runde øjne. 

Kan du smile med øjnene? Prøv vores guide her: Sådan smiler du med øjnene

#4 Tag tøjet til overvejelse

Det er meget forskelligt, hvilke slags tøj, der ser godt ud på en. Vi har alle forskellige former og figurer, og derfor er det vigtigt at finde ud af, hvad der passer godt til dig. Der findes små tips og tricks, f.eks. at sort slanker, at lodrette striber får dig til at se smallere og længere ud, og vandrette striber får dig til at se bredere ud. Små ting som du kan tage til overvejelse, når du skal klæde dig på til billeder.

Hvis du som kvinde har lange flotte ben, og gerne vil vise dem frem, så ville en nederdel og et par stilletter f.eks. være rigtig godt til dig.

Farvevalget har også meget at sige - f.eks. står grøn godt til rødhårede, og blå står godt til de lyshåret. Husk også at tage baggrunden til overvejelse, når du skal vælge farver.

Hvis du kun skal have taget headshots, så er det selvfølgelig kraven og halsen på trøjen, som kommer til at være i fokus. Prøv forskellige udskæringer (f.eks. V-hals, O-hals) og se, hvad der klæder dig bedst. Rullekraven kan hurtigt få din hals til at se meget kort ud.

#5 Undgå dobbelthage

Det er vigtigt at gøre halsen og nakken lang. Sænk skuldrene, men ikke for meget - skub dem lidt tilbage og få brystet frem. Sørg for at skubbe ansigtet en smule frem, men ikke så det ser overdrevet ud - tænk på, at din hage skal være en lille smule længere fremme end panden, men endelig ikke for meget. Det giver dig også flotte kindben og fremhæver din kæbe. 

#6 Øjnene

Hvis du vil undgå røde øjne og alt for store pupiller, så kig ind i et lys lige inden billedet bliver taget.

Hvis du er en af dem, som tit kommer til at lukke øjnene på billeder, kan du med fordele lukke øjnene, og så først åbne dem lige i det, billedet bliver taget. På den måde undgår du billeder med halv-lukkede eller lukkede øjne. 

#7 Kameravinklen 

Det er også vigtigt at få snakket med din fotograf, din søster eller hvem der tager billedet om vinklen på kameraet. Hvis personen bag kameraet er lavere end dig, vil det være en idé at vedkommende stiller sig på en skammel eller andet, for at billedet ikke bliver taget nedefra. Det skulle gerne være i samme højde som dig selv. Hverken frø- eller fugleperspektiv gør noget særlig godt for personen, der skal tages billeder af.

#8 Lyset

Undgå at stå direkte under et lys, da det kan give dig mærkelige skygger i ansigtet. For at få det bedste billede skal du stå i naturligt lys, gerne med lyset lidt mod dig - dog ikke for meget, da det kan blive alt for lyst, og du vil være nødsaget til at knibe øjnene sammen. Men et naturligt mildt lys mod dig, måske lidt fra siden af, vil være rigtig godt. Det er også altid flot med det lille glimt i øjet - det får du ved at stå med lyset mod dig. Det får dine øjne til at lyse op og vil skabe et flot glimt i dine pupiller. 

#9 Undgå akavede positioner

Vi kender alle det med, at man står der med armene i hver sin retning og helt rastløs. Det er altid svært at finde en måde at have sine arme på - ja, også ben for den sags skyld. En idé kunne være at finde en genstand at stå med, eller stå op af et bord eller andet, hvor du kan læne dine arme på.

Hvis du står ude i ingenting, vil det altid være en god idé at placere den ene arm i siden, da man ellers kan komme til at stå og se træt og doven ud, med armene hængende ned ad siden. Hvis du slet ikke fungere med armen i siden, så find som sagt noget i nærheden, som du kan placere din arm(e) på, hvad end det er en lygtepæl, en stol eller en cykel. Sørg også for at holde den flotte ranke ryg, og pas på med ikke at falde sammen på billedet. Som sagt, skuldrene ned og brystet frem.

#10 Vanesag

Det er klart, at man er rigtig usikker, når nogen stiller op med et kamera, hvis ikke man er vant til det. Sig til dine venner og familie, at de ikke skal være blege for at tage et billede i ny og næ. Det får dig til at blive mere sikker og vant til det, og på den måde, vil du også lære at blive bedre. Jo flere billeder der bliver taget, jo større er sandsynligheden for, at nogle gode billeder vil komme frem.

Gode billeder = bedre selvtillid = endnu bedre billeder.

Rigtig god fornøjelse.

Opdateret: Onsdag d. 31 juli 2019

Læs også:

Lørdag d. 2 marts 2019 - For alle

Påklædning til en casting

Skal du til en casting eller audition, men er i tvivl om dit tøjvalg? Er der noget, der bedre at have på end andet? Skal du komme som dig selv eller din karakter? Få svarene i denne artikel. Læs artikel

Skal du til en casting eller audition, men er i tvivl om dit tøjvalg? Er der noget, der bedre at have på end andet? Skal du komme som dig selv eller din karakter? Få svarene i denne artikel.

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller

Bliv klar til dit første photoshoot

Skal du være model på et photoshoot for allerførste gang? Her får du vores forslag til en tidsplan over, hvordan du kan forbedrede dig til dit kommende photoshoot. Læs artikel

Skal du være model på et photoshoot for allerførste gang? Her får du vores forslag til en tidsplan over, hvordan du kan forbedrede dig til dit kommende photoshoot.

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller

Pakkeliste til dit photoshoot

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her. Læs artikel

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her.