Sådan smiler du med øjnene

En af hemmelighederne bag et godt billed, er at smile med øjnene. Eller "smize" som Tyra Banks kaldte det i America's Next Top Model. Her giver vi dig et par tricks til, hvordan du kan lære at smile med øjnene. 

1. Fokuser

Det er vigtigt, at du finder et fokuspunkt. Du skal have et centralt punkt som øjnene kan fokusere på, så de ikke skaber et usikkert og forstyrret look. Et fokuspunkt giver stabilitet, og mulighed for at arbejde med en detalje som f.eks. øjnene. Dit fokuspunkt kan evt være et sted på kameraet, fotografens hat, en person bag kameraet eller noget helt andet.

2. Hagen ned

Dette vil hjælpe med at fremhæve "smize"-looket. Du skal ikke overdrive i denne, men vip hagen lidt ned, så dine øjne kommer mere i fokus. Du skal også sørge for at sænke skuldrene og slappe af. Det skal føles som om at det bagerste af dit hoved bliver trukket op i en snor.

3. Husk at slappe af

En af de mest almindelige årsager til, at det kan være svært ved at få taget et godt billed, er når man ikke slapper af. Hvis man står helt stiv af angst og nervøsitet, så giver det sig selv, at det ikke bliver et naturligt og godt billede. Træk vejret, og hold en lille pause, hvis det er nødvendigt. Sørg for, at du har et godt og afslappet forhold til de mennesker, du arbejder med, og lav nogle vejrtrækningsøvelser, som kan få dig til at slappe af. Hvis du er rolig i kroppen, så får du også et mere naturligt ansigtstræk, og på den måde vil dine billeder blive meget bedre. Hvis du er en af dem, som har rigtig svært ved at slappe af, så kan pilates, yoga og/eller meditation hjælpe dig rigtig meget.

Se her, hvordan du kan meditere helt uden at forstyrre andre:  Meditationsøvelser før en audition

Et godt smil afhænger meget af, hvor afslappet du er. Et smil bliver kun flot, hvis det er naturligt og ikke opsat og falsk.

4. Munden

Hvis man arbejder meget med smize, så kan man faktisk lære at smile med lukket mund og uden at munden smiler.

Det kan dog være rigtig svært til at starte med. Så prøv at starte ud med et naturligt smil, og få øjnene mere og mere med. Du kan starte med at øve dig i "smize" med dit rigtige, naturlige smil. Et stort smil med en smule åben kæbe og lukkede læber. Din kæbe skal være så åben, at lige spidsen af din tunge kan komme imellem tænderne. Øv dig på det foran spejlet, og find den måde, der fungerer bedst for dig. Øvelse gør mester!

5. Øjnene

Så er det øjnenes tur. Det er faktisk sværere end man lige kan tro. Du kan starte stille ud med at stå og træne øjnene ved at bruge øjenmusklerne uden andre ansigtsmuskler. Øv dig i at lave dine øjne mindre, uden at det forstyrrer resten af dit ansigt. De skal smile, ikke knibes sammen - husk det. Du skal arbejde rigtig meget med musklerne i ansigtet, og specielt musklerne lige under dine øjne, da de på en måde skal spændes op, for at knibe øjnene sammen på den rigtige måde.

Så er du næsten klar

Der er ikke andet for end at prøve dig frem. Der findes rigtig mange videoer, hvor man man se Tyra Banks gøre det. Prøv at se dem, og øv dig ud fra det.

Her kan du se et eksempel: https://www.youtube.com/watch?v=yZhRz6DZSrM 

Brug et spejl til at se, hvad du gør rigtigt og forkert, og brug andre til at hjælpe dig på vej. Knib øjnene en smule sammen, slap af i kroppen, fokuser et bestemt sted, og sørg for at få så meget varme ud af dine øjne som muligt. 

Held og lykke.

Opdateret: Torsdag d. 22 august 2019

Læs også:

Onsdag d. 21 august 2019 - For modeller

Bliv opdaget som model

Drømmer du om at få gang i din modelkarriere, er dette artiklen for dig. Læs her, hvordan du kan blive opdaget som model og komme i stald hos et modelbureau. Læs artikel

Drømmer du om at få gang i din modelkarriere, er dette artiklen for dig. Læs her, hvordan du kan blive opdaget som model og komme i stald hos et modelbureau.

Tirsdag d. 28 maj 2019 - For modeller

Guide til din modelportfolio

Hvis du vil være model, skal du have god modelportfolio at vise frem. Det er din chance for at give et godt indtryk og vise casterne og agenterne, hvad du kan. En modelportfolio kræver hårdt arbejde at få til at være fantastisk og iøjnefaldende. Du får her en guide til, hvordan du kan få den bedste modelportfolio. Læs artikel

Hvis du vil være model, skal du have god modelportfolio at vise frem. Det er din chance for at give et godt indtryk og vise casterne og agenterne, hvad du kan. En modelportfolio kræver hårdt arbejde at få til at være fantastisk og iøjnefaldende. Du får her en guide til, hvordan du kan få den bedste modelportfolio.

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller

Få forklaringen – Hvorfor smiler modeller ikke?

Har du også undret dig over, hvorfor man aldrig ser modeller smile? Der er faktisk en grund til det. Få svaret her. Læs artikel

Har du også undret dig over, hvorfor man aldrig ser modeller smile? Der er faktisk en grund til det. Få svaret her.