Bliv opdaget som model

Drømmer du om at få gang i din modelkarriere, er dette artiklen for dig. Læs her, hvordan du kan blive opdaget som model og komme i stald hos et modelbureau.

Først og fremmest er det vigtigt at understreget, at der er rigtig mange, der drømmer om at blive model. Derfor er oftest mere held end forstand, hvis man kommer igennem nåleøjet og ender hos et bureau. Her får du et par tips til, hvordan du kan blive opdaget som model.

Det rigtige samarbejde 

Drømmer du om at blive model, er det allerbedste og mest effektive selv at tage initiativ. Kontakt en masse modelbureauer og hør, om de kan bruge en som dig. Husk at lave din research. Se på deres anmeldelser og deres tidligere arbejde. Kig på de modeller de har arbejdet med, om de rent faktisk er blevet til noget, og om de har lavet nogle fede projekter. Kontakt gerne flere, så er der større chance for, at du får svar fra nogle af dem. Husk, branchen er desværre fyldt med brodne kar, så vær grundig i din research og husk, er noget for godt til at være sandt, er det det sikkert også.

Nogle modelbureauerne har en åben castingdag, hvor du bare kan dukke op. Andre vil gerne have, at du indsender billeder og dine mål. Se på deres hjemmeside, hvad de hver især tilbyder.

Bliv opdaget ude i virkeligheden

En anden mulighed - omend det er mere held end forstand - er at opholde dig på de turistede områder, tøjbutikker og andre steder, hvor modelscouts oftest holder til. Hvis de er ude og søge efter nye talenter, befinder de sig som regel i de større byer, og gerne hvor der er rigtig mange mennesker. Tøj- og makeupbutikker vil også være et rigtig godt bud. Det er nemlig der, bureauerne forventer at finde unge mennesker, som er interesseret i tøj og mode. Det er typisk dem, som de i første omgang leder efter.

Bliv opdaget på nettet

Onlinecasting er også et rigtig godt sted for dig, der gerne vil være/allerede er model. Vi har altid en masse sjove modelopgaver. Det kan være alt fra modeshows til photoshoots til at blive ansigtet på en kampagne.

Har du ikke allerede gjort det, kan du oprette en profil her: Opret profil

Der er også de sociale medier. Mange modeller er faktisk blevet opdaget på f.eks. Instagram.

Vil du opdages på de sociale medier, så husk at holde dine profiler offentlige, og undgå at lægge noget op, som du ikke ønsker agenterne og bureauerne skal se - tænk på, at det kunne være din fremtidige chef. Du kan evt. have en anden profil også, hvor du deler alt det, som agenterne ikke behøver se. 

Post gerne billeder fra forskellige miljøer, forskellige begivenheder og steder. Vis din hverdag gennem dine billeder, så man får en fornemmelse af, hvem du er.

Brug også gerne hashtags på Instagram, da det kan gavne dine muligheder for at blive opdaget. Hvis du bruger de rigtige hashtags, så er der også flere, der ser dine billeder. Du kan også se, hvor mange gange dit hashtag er blevet brugt og dermed også, hvor populært det er/hvor mange der kigger med. Brug hashtags, som passer til dine billeder.

De rigtige billeder

Vil du gerne opdages som model, er dine billeder selvfølgelig vigtige. Der skal gerne være en masse forskellige billeder på dine profiler, og man skal gerne kunne se dit ansigt og din kropsfigur meget tydeligt. Gerne fra forskellige vinkler, forskelligt lys og i forskellige positioner. Sørg for at have gode billeder af dig selv, og se så naturlig ud som muligt. Alt for mange lag makeup, slørede billeder, gamle billeder og filtre er no go. Husk at opdatere dine billeder jævnligt, så bureauet ikke kigger på dine gamle billeder, og tror, det er den person, de møder.

En modelportefølje er også rigtig godt at have, da det fungerer lidt som et CV, bare hvor det kun handler om dit modelarbejde. Sørg for at få det opdateret hver gang ud har lavet nye billeder, projekter eller jobs. 

Få hjælp til din modelportfolio her: Guide til din modelportfolio

Vær personlig 

Mange tror, at modeller bare er et flot udseende, men det er vigtigt at vise lidt af din personlighed også. Lad bureauerne og agenterne kende dig, og vis dig selv som du er. Professionelle modeller er ikke kun et billede, de er mennesker med en personlighed, talent og drivkraft. Det er okay at vise sine fjollede, følsomme og alle andre sider. Det giver folk et indtryk af, at du har personlighed, og det er også vigtigt i denne branche. Sociale medier giver dig en stemme, så udnyt og brug den, også til diverse holdninger og andet, som kan vise hvem du er og hvad du står for som person. Det vil give plus i bogen hos bureauerne.

Outfit og udseende

Når du så går ud offentligt, så sørg for at være så naturlig som muligt, og have så simpelt tøj på som muligt. Agenterne vil gerne se dig som du er og have lov til at kunne fornemme, hvordan din krop ser ud. Kroppens figur og holdning er meget vigtigt, hvad der angår modeller. Det gælder også hår og makeup - sørg for at være så naturlig som muligt, og undgå at fylde ansigtet med flere lag makeup. Naturlig skønhed er nøgleordet i denne branche. 

Kontaktoplysninger

Husk endelig at sørge for, at du er lettilgængelig. Hav din e-mailadresse, navn og by stående på alle de sider, hvor du tænker, at der er mulighed for, at du kan blive opdaget som model. Det skal ikke være svært at komme i kontakt med dig, og hvis dine kontaktoplysninger er lettilgængelige, vil chancerne for at blive kontaktet automatisk blive større.

Vi ønsker dig rigtig meget held og lykke med at blive opdaget som model. 

Opdateret: Onsdag d. 21 august 2019

Læs også:

Mandag d. 28 oktober 2019 - For alle

6 tips til at skille dig ud fra mængden til en audition

Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang. Læs artikel

Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang.

Tirsdag d. 28 maj 2019 - For modeller

VIDEO: Tips til en modelaudition

Isabella giver dig her forskellige tips, du kan følge hvis du skal til audition som model. Læs artikel

Isabella giver dig her forskellige tips, du kan følge hvis du skal til audition som model.

Onsdag d. 31 juli 2019 - For alle

10 tips til at blive mere fotogen

Du kender måske det med, at man prøver og prøver, men aldrig lykkedes med at få det perfekte billede. Man føler sig usikker og gider måske slet ikke have taget billeder. Du får her 10 tips, som kan hjælpe dig til at blive mere fotogen. Læs artikel

Du kender måske det med, at man prøver og prøver, men aldrig lykkedes med at få det perfekte billede. Man føler sig usikker og gider måske slet ikke have taget billeder. Du får her 10 tips, som kan hjælpe dig til at blive mere fotogen.