Hvordan bliver man Plus Size model?

Læs alt, hvad du bør vide om at blive model med former. 

Plus size eller curvy modeller, som andre foretrækker at kalde det, er modeller med former og lidt mere på sidebenene end de almindelige modeller. De reklamerer for alt slags tøj og accessories mv. til fyldigere kvinder. 

Selvom plus size har eksisterende i masser af år, er det først i disse år at grenen i modebranchen vokser eksplosivt. År 2015 var blandt andet året, hvor den første plus size model, Ashey Graham, optrådte i det prestigefyldte Sports Illustrated.

Hvilke mål skal jeg have som plus size model?

For at blive plus size model, skal du som minimum bruge størrelse 40 og op. Bryst, talje, hofte skal være ca. 10 cm. i forskel eller deromkring. Du skal ikke regne med at kunne blive plus size model, hvis du er markant større omkring hofterne i forhold til barmen eller omvendt. Proportionerne og symmetri skal være i orden. 

Ligesom den øvrige modelbranche skal du være min. 172 cm høj. 

Du undrer dig måske over, at ovenstående mål kaldes plus size, når det ikke har noget at gøre med plus size i tøjstørrelse, men snarere lyder som en gennemsnitlig dansk pige. Forklaringen ligger i, at modebranchen kalder alt over størrelse 34-36 for plus size. Af samme årsag er der mange mennesker, der ønsker at ændre navnet til et andet mere positivtladet ord. 

Ligesom de almindelige modeller, skal du også have pæne ben og som udgangspunkt må helst ikke have mange tatoveringer eller piercinger. (Hvis du har set den amerikanske Tess Holliday vil du vide, at hvor der er regler, er der undtagelser.) 

Dit hår og negle skal være pæne og velplejet.

Uanset om du er model i størrelse 34 eller størrelse 44, skal du også holde dig i form og drikke masser af vand. Du kan ikke mæske dig nede på McDonalds hver dag – heller ikke som plus size model. Du skal tænke over, hvad du spiser, du skal se sund ud, have en frisk hud og dyrke motion. Din krop er dit arbejdsredskab, så sørg for at holde den ved lige. Du skal være et ideal for kvinderne. 

Husk, du skal ikke sulte dig selv, hvis ikke du passer på målene. Det er der 3 helt simple årsager til:
1. Du kan ikke selv styre, hvor du taber dig henne.
2. Plus size bureauerne søger flotte, fyldige modeller. Ikke dem, der konstant er på kur og er trætte og energiforladte af for lidt mad.
3. Så ryger karrieren. :)

Personlighed

Branchen er fyldt med afslag, så selvtillid er et must! Du skal kunne tåle at blive mål og vejet, hver gang du du står foran en kunde, og du skal kunne klare at få kritik på dit udseende. Tag kritikken med et smil. Voks med opgaven og lær af det, de fortæller dig.

Læs mere om, hvordan du kan komme videre efter et afslag her: Afslag - hvad gør jeg nu

Branchen er ekstrem kompetitiv. Men konkurrencen er ikke nær så slem blandt plus size modeller, som det er blandt de almindelige modeller. Dog bliver plus size modeller ikke brugt nær så meget som deres tynde kolleger, så det kræver hårdt arbejde og en god portion viljestyrke at slå i gennem.

Fotogen

Ja, det giver næsten sig selv. Du skal selvfølgelig være fotogen, hvis du vil være model. Det er desværre ikke nok at have én pæn pose eller en vinkel, hvor du tager dig ud pænest. Dine billederne skal være gode uanset vinklen. - Også selv om du helst vil skjule topmaven.

Lær at posere foran kameraet her.

Useriøse castere

Jovist, de useriøse agenter og castere, der lover dig en kæmpe hyre og de fede jobs, hvis du betaler en portion penge, findes også i denne del af branchen. Vær meget opmærksom på dem. Der er masser af useriøse firmaer, der vil udnytte pigers drømme om at blive model. Selvom du muligvis får masser af afslag fra de kendte modelbureauer, skal du ikke lade sig udnytte af et useriøst firma, der prøver at lukrerer på din drøm. Det får du alligevel ikke noget ud af. Brug din fornuft. Google firmaet og vær kritisk. Virker det mistænkeligt, er det, det sikkert også. Lad vær med at falde i fælden. 

Læs mere om useriøse castere og agentprofiler.

Efterspørgsel på fyldige modeller

Plus size modeller har eksisteret i masser af år, men det er først i disse år, der er kommet meget fokus på dem. Desværre er de stadig ikke så efterspurgt herhjemme.

I Danmark har vi kun ét bureau, der specialiserer sig i plus size-modeller. (Se link nederst i artiklen.)  Så drømmer du om at leve af at være plus size model, skal du nok kigge ud over Danmarks grænser. Flere udenlandske modelbureauer har en afdeling med modeller i plus-størrelser. I USA har de for eksempel mange plus-size butikker i forhold til Danmark og derfor er efterspørgelse for plus size modeller væsentlig større hos modelbureauerne derovre end herhjemme.  

Forvent dog ikke at jobbene hænger på træerne. Modeblade, reklamekampagner mv. bruger stadig primært de tynde modeller. Men glæd dig over, at du er med til at sætte et nyt ideal og du er med til at vise forbrugerne og modebranchens syn på, hvordan en model også kan se ud.

Flere modehuse begynder at lave tøj i til større kvinder i takt med at forbrugerne efterspørger tøj, der passer til almindelige og mere fyldige former end dem, vi ser på catwalken. Derudover er det selvfølgelig også et faktum, at befolkningen i verdenen bliver tykkere og dermed ændrer idealet sig. Så selvom der ikke er mange jobs i skrivende stund, vokser markedet markant i disse år. 

Lønnen

Du skal forberede dig på, at lønnen er ikke nær så høj som ved de tynde kollegaer.

Modelaudition som plus size

Som nævnt findes der i skrivende stund kun et bureau i Danmark til decideret plus size piger. Det ændrer sig forhåbentlig inden længe. Du kan altid prøve at tage kontakt til de danske modelbureauer. Men som det umiddelbart ser ud, skal du være villig til at rykke teltpælene op og flytte til et andet land, hvis du vil gøre alvor af at slå i gennem som plus size model. 

Mail

De fleste modelbureauer tilbyder at man kan indsende billeder af sig selv. Du behøver ikke gå til en fotograf, for at få taget dem. Faktisk fraråder flere bureauer det, da de gerne vil se, hvordan du ser ud helt naturligt. 

Du skal som minimum indsende et portrætbillede og et i fuld figur, hvor man kan se dine ben. Hav tøj på, der viser dine former, men hold det sobert! 

Få en ven eller veninde til at tage billeder af dig og send ind. Lad vær med at tage selfies, da det virker useriøst. Hold billederne naturlige og hav lidt eller intet makeup på. Ingen falske øjenvipper eller farvet læbestift. Drop hatten, solbrillerne og dit entourage. Bare vær dig selv, så bureauet kan se, hvem du er uden forstyrrende elementer. 

Åben casting

En åben casting er en casting, hvor alle bare kan dukke op uden forberedelse eller en aftale. Tjek deres hjemmesider, for at se hvornår de afholder det næste gang.

Tag et par pæne bukser og en top på og eller måske en kjole på. Sørg for at holde det i enkelt, så agenterne har fokus på dig i stedet for den neonfarvede nederdel. Sørg for at tøjet ikke er for løstsiddende, for bureauet skal jo netop kunne se dine former. 

Hold makeuppen og håret naturlig. Dine negle skal være pæne og velholdte. Skal du lakerere dem, så gør det i en lys farve, men det foretrækkes at du undgår det. 

Når du skal finde dit look til castingen, så tænk på det, som at bureauerne skal se dig som et tom lærred og få masser af inspiration til, hvor og til hvad de kan bruge dig. Kan de det, så er du inde i varmen! 

Læs også vores artikler:

Dit udseende til en modelaudition

Tips til din modelaudition

Plus size model bureauer i Danmark

Er du klar til at blive Danmarks næste plus size model? I skrivende stund er det desværre ikke lykkes os at finde et bureau i Danmark, der er specialiseret i denne type modeller.

Men Kanal 4 søger i øjeblikket (2. maj 2016) plus size modeller til den næste sæson af Topmodel 2016. Programmet laves i samarbejde med søsterkanalerne i Sverige og Norge.

Vinder får en et-årig kontrakt med modelbureauet MILK, der har hovedkontor i London og har stor succes med deres ”Curve” modeller.

Du kan læse mere om castingen og tilmelde her

Skriv endelig i kommentarfeltet og fortæl os, hvis du har fået arbejde som plus size model. Vi vil så gerne høre alle jeres succesoplevelser! :)

Læs også vores generelle artikel om, hvordan man bliver model.

Opdateret: Mandag d. 7 januar 2019

Læs også:

Mandag d. 7 januar 2019 - For modeller

VIDEO: Plus size model - Noget for dig?

Isabella fortæller om hvordan man bliver plus size model. Herunder krav, kriterier og jobmuligheder. Læs artikel

Isabella fortæller om hvordan man bliver plus size model. Herunder krav, kriterier og jobmuligheder.

Onsdag d. 16 november 2016 - For modeller

Pakkeliste til dit photoshoot

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her. Læs artikel

Er du i tvivl om, hvad du skal pakke til dit photoshoot? Få tips til, hvad du skal tage med her.

Tirsdag d. 29 december 2015 - For modeller

Lær at gå catwalk – for både mænd og kvinder

Modeller kommer gående næsten fejende henover catwalken med en elegance, der kan gøre enhver misundelig. Det ser helt ubesværet ud, men det kræver faktisk en del øvelse at lære at gå catwalk. Læs artikel

Modeller kommer gående næsten fejende henover catwalken med en elegance, der kan gøre enhver misundelig. Det ser helt ubesværet ud, men det kræver faktisk en del øvelse at lære at gå catwalk.

Tirsdag d. 23 august 2016 - For modeller

Lær at posere foran kameraet

Du er lige blevet booket til dit første photo shoot som model. Du glæder dig selvfølgelig rigtig meget, men nu begynder nervøsiteten at melde sig. Læs artikel

Du er lige blevet booket til dit første photo shoot som model. Du glæder dig selvfølgelig rigtig meget, men nu begynder nervøsiteten at melde sig.