Lær at gå catwalk – for både mænd og kvinder

Modeller kommer gående næsten fejende henover catwalken med en elegance, der kan gøre enhver misundelig. Det ser helt ubesværet ud, men det kræver faktisk en del øvelse at lære at gå catwalk. Vi giver dig denne guide, der kan give dig en gangart som en ægte supermodel.

God fornøjelse.

Holdning

Det første du skal have styr på,  er din holdning. Ret ryggen, træk skulderne tilbage og brystet frem og læn dig tilbage, så du svajer i ryggen (sidstenævnte gælder kun kvinder). Du skal kunne gå sådan med en bog på hovedet.

Arme

Hav armene let ind til kroppen. Hold dem i ro eller bevæg dem begge ligemeget, ellers ser det unaturligt ud. For meget bevægelse eller for stive arme, tager fokus.

Fingre & hænder

Hænder er forbavsende vigtige. Man bøjer naturligt sine hænder, når man går. Det må du absolut ikke gøre. Hvis der bliver taget billeder af dig, ligner det, du ingen fingre har. Så lad dine fingre være udstrakt. Ikke helt, da du jo ikke skal gå som en robot. Øv dig i, at se så naturlig ud som muligt.

Øjne

Kig lige ud. Find et punkt bagerst i lokalet og kig på det uden at stirre. Kig endelig ikke ned eller på publikum, da det virker som om du er usikker.

Gangart

Så er du klar til at gå. Sæt en fod foran den anden, som om du går på en lige linie. Det er med til at give dig den svingende bevægelse i kroppen, når du går. Først hælene i jorden, så tæerne. Det kræver en del øvelse. Det føles næsten som at gå på tæerne som en ballerina. Tag lange skridt. Husk at få dine armbevægelser og din gangart til at virke naturlig.

Mænd skal også tage længere skridt end normalt, men ellers bare gå normalt.

For enden af catwalken

Stop op og vis tøjet frem, så eventuelle fotografer kan nå at tage billeder af dig. Placer evt. én hånd på hoften og bøj lidt modsatte knæ(Gælder kun kvinder). Drej rundt og lad hovedet være det sidste, du drejer væk fra publikum. Gå med faste skridt tilbage.

Op på stiletterne og gør catwalken til din egen

Ingen modeller går ens, men har deres egen stil. Så giv din catwalk et personligt strejf uden at overdrive. 
Du kan med fordel optage dig selv, for at se dig selv med mere objektive øjne. Husk at tage imod kritik og lær af dine fejl.  Det kræver en masse af øvelse at gå catwalk. Så op på stiletterne og i gang med at øve dig!

For yderlig informationer se denne træningsvideo fra Ford Models, et af verdens største modelbureauer, der har huset bl.a. Naomi Campbell og Twiggi.

Opdateret: Tirsdag d. 29 december 2015

Læs også:

Mandag d. 14 august 2023 - For modeller

Hvordan bliver man model?

Hvordan bliver man egentlig model? Hvad kræver det? Læs her om, hvordan man bliver model. Hvem ved, måske er du den nye Nina Agdal eller Lykke May? Læs artikel

Hvordan bliver man egentlig model? Hvad kræver det? Læs her om, hvordan man bliver model. Hvem ved, måske er du den nye Nina Agdal eller Lykke May?

Mandag d. 29 august 2016 - For modeller

Sådan tager du et godt billede af dig selv

Mange skuespillere bruger professionelle fotografer, men med planlægning og kendskab til nogle basale ting er det fuldt ud muligt at lave gode selv-portrætter. Læs artikel

Mange skuespillere bruger professionelle fotografer, men med planlægning og kendskab til nogle basale ting er det fuldt ud muligt at lave gode selv-portrætter.

Tirsdag d. 23 august 2016 - For modeller

Lær at posere foran kameraet

Du er lige blevet booket til dit første photo shoot som model. Du glæder dig selvfølgelig rigtig meget, men nu begynder nervøsiteten at melde sig. Læs artikel

Du er lige blevet booket til dit første photo shoot som model. Du glæder dig selvfølgelig rigtig meget, men nu begynder nervøsiteten at melde sig.