Tips til din modelaudition

En modelaudition er en casting for modeller, hvor du skal sælge dig selv til en specifik opgave. Det kan være et modeshow, en billedserie eller en reklame.

En modelauditon kan tage alt lige fra 30 sekunder til 30 minutter. Du skal som regel forvente at blive bedt om at gå catwalk, lave et par poseringer og der bliver taget et billede eller to.

Hvis der bliver taget billeder af dig, er det vigtigt, at du betragter dette foto som et rigtigt photoshoot.

Vil du lære at gå catwalk? Læs artiklen Lær at gå catwalk - for mænd og kvinder. 

I bund og grund handler auditionen om, at du skiller dig ud fra mængden. Der kommer mange typer som dig og casterne ser rigtig mange modeller den dag, så det er vigtigt, at du forstår at markedsføre dig selv.

Sørg for at tage dig ud fra din bedste side, både hvad angår det ydre, men så sandelig også det indre.

Din audition begynder ligeså snart du træder ind af døren. Det er derfor vigtigt, at du kommer ind med en flot holdning og masser af selvtillid.

Smil, hold øjenkontakt, vær venlig og lad casterne styre samtalen. Giv dem i øvrigt kun din portfolio, hvis de spørger om den.

Det er ikke en industri, hvor du skal undervurdere dig selv. Du er jo absolut lige så god som de andre modeller.

Kom til tiden. Det giver et rigtig dårligt indtryk, hvis du kommer for sent. Det bliver anbefalet, at du kommer 10 minutter tidligere, da det viser at du ikke bare kommer lige til tiden, men at du er struktureret og kan komme i god tid. Desuden kan der være uforudsigeligheder, såsom vejrarbejde eller andet du ikke havde taget højde for.

Tag en god bog eller andet tidsfordriv med. Måske skal du kun vente 5 min på at komme ind til selve auditionen, men højst sandsynligt skal du vente meget længere.

Du skal endelig ikke tage interviewerens kommentarer personligt.

Kan du blive model? Læs hvordan bliver man model her.

Opdateret: Torsdag d. 17 december 2015

Læs også:

Mandag d. 14 august 2023 - For modeller

Hvordan bliver man model?

Hvordan bliver man egentlig model? Hvad kræver det? Læs her om, hvordan man bliver model. Hvem ved, måske er du den nye Nina Agdal eller Lykke May? Læs artikel

Hvordan bliver man egentlig model? Hvad kræver det? Læs her om, hvordan man bliver model. Hvem ved, måske er du den nye Nina Agdal eller Lykke May?

Lørdag d. 26 maj 2018 - For modeller

Dit udseende til en modelaudition

Du skal tage dig ud fra din bedste side. Så se pæn og velsoigneret ud. Sørg for at dit hår ser ordentlig ud. Mænd skal være nybarberet. Hvis du er ved at anlægge skæg, er det fint, bare sørg for at det er pænt og trimmet. Læs artikel

Du skal tage dig ud fra din bedste side. Så se pæn og velsoigneret ud. Sørg for at dit hår ser ordentlig ud. Mænd skal være nybarberet. Hvis du er ved at anlægge skæg, er det fint, bare sørg for at det er pænt og trimmet.

Tirsdag d. 29 december 2015 - For modeller

Lær at gå catwalk – for både mænd og kvinder

Modeller kommer gående næsten fejende henover catwalken med en elegance, der kan gøre enhver misundelig. Det ser helt ubesværet ud, men det kræver faktisk en del øvelse at lære at gå catwalk. Læs artikel

Modeller kommer gående næsten fejende henover catwalken med en elegance, der kan gøre enhver misundelig. Det ser helt ubesværet ud, men det kræver faktisk en del øvelse at lære at gå catwalk.