Disse billeder skal du have på din Onlinecastingprofil

Hvad er det nu for nogle billeder, der er gode at have på sin castingprofil? Hvilket et er det vigtigste? Og hvad skal du være opmærksom på? Læs med i denne artikel.

Førstehåndsindtryk

Når agenter søger efter profiler, er det profilbilledet, de ser først. Dette er også gældende, hvis du selv har søgt et job via Onlinecasting. Derfor er det ekstremt vigtigt, at billedet er godt. Og hvad vil det så sige? Først og fremmest skal dit billede være opdateret. Det nytter ikke noget at have et billede liggende fra 2 år siden. En god grundregel er, at det ikke må være mere end et halvt år gammelt. Selv hvis dit udseende ikke rigtigt har ændret sig, så vil der stadig være ting, der kan synes en smule anderledes. Hvis du efter dét billede er taget, i mellemtiden har skiftet hårfarve eller andet, der tydeligt ændre på dit udseende, er det ekstra vigtigt, at billedet viser det. Søger casteren en blondine, og du har den hårfarve på dit billede, men nu er brunette, kan man groft sagt sige, at du "snyder" dem. Det kan desværre føre til, at de ikke vil bruge dig igen. Sørg gerne for, at dit profilbillede er et portrætbillede. 

På den måde kan man tydelig se, hvordan du ser ud frem for, hvis det første vi ser, er et helfigursbillede, hvor det kan være svært at se dit ansigt. Hvis du godt kunne tænke dig en form for "tjekliste" om dit profilbillede, men også andre ting, der har med din Onlinecastingprofil af gøre, vil vil anbefale, at du læser med her: Tjekliste til en god profil

Do's and don'ts

Det handler ikke om, at dit billede skal være taget af en professionel fotograf, før at det er godt. For at du får de bedste muligheder og mest optimale forhold, vil vi nu nævne nogle ting som du skal have med i dine overvejelser, når du vælger dit profilbillede:

Sørg for, at dine billeder ikke er sløret. Det kan være rigtig svært at bedømme, hvordan du ser ud, hvis billedet ikke fremstår skarpt. Er det meget gralt, kan du i værste tilfælde komme ud for, at Onlinecasting afviser dit profilbilledet.

Undgå filtrer. De er sjove, når du skal sende billeder til vennerne, men husk på, at dit profilbillede skal bruges i en professionel sammenhæng. Vi skal kunne se, hvordan du virkeligt ser ud, så en caster kan bedømme om han/hun vil bruge dig.

Hvis vi skulle nævne det vigtigste på dit profilbillede, så er det dine øjne. Så lad nu vær med at uploade et billede, hvor du har lukket øjne. Det virker ærlig talt en smule useriøst.

Som tidligere nævnt, så er det bedste bud på et profilbillede, det vi kalder et portrætbillede. Vi vil meget gerne se dig i helfigur også, men undgå at bruge netop dét, som dit profilbillede. Ofte får casteren mange ansøgninger og har brug for hurtigt at kunne se, hvordan folk ser ud og det gøres nemmest med et portrætbillede.

I det hele taget, så tænk på, at du skal gøre det så nemt for casteren så muligt. Derfor vil det også være en god idé, at der ikke er alle mulige elementer, der forstyrrer billedet. Det kan være solbriller, en kasket osv. Det kan nemlig besværliggøre det at se, hvordan du faktisk ser ud. Udover accessories, kan flere personer på ét billede, også være forstyrrende. 

Det kan også skabe forvirring om hvem det rent faktisk er, der søger jobbet.

Én ting er, hvad vi faktisk ser på billedet, men måden billedet er opsat på, kan også have en indvirken i den negative retning. Står du med en masse lys i ryggen, kan det være svært at se dit ansigt. Nogle gange ses det også, at folk ikke viser hele deres ansigt. Det er ikke sikkert, du har tænkt over det, men det vil mange - hvis ikke alle - casterer undre sig over.

Kunne du godt tænke dig at se eksempler på, hvordan de her "don'ts billeder" ser ud, kan du klikke ind på denne artikel: Do's and don't om dit profilbillede

Sidst, men ikke mindst, er et fuldstændigt no-go selvfølgelig pornografisk indhold og billeder. Det er ikke sådan en side Onlinecasting er ;-)

Som vi var lidt inde på, så skal dit profilbillede kun indeholde dig og ingen andre og heller ikke en masse forstyrrende elementer. Du må gerne have lidt makeup på, men hold det på et minimalt plan. En smule concealer, pudder og mascara er okay, men tænk på, at vi skal kunne se, hvordan du virkeligt ser ud. Det er selvfølgelig begrænset, hvor meget tøj, vi kan se på et portrætbillede, men derfor må du stadig gerne tænke over, hvad du har på. 

Undgå en masse farver og prints. Det kan igen virke forstyrrende på dit billede. Har du nogle tatoveringer, piercinger eller modermærker, så lad vær med at skjule dem. De er jo en del af dig. Det er ikke sikkert vi kan se dem på dit profilbillede, men ellers så vis dem på et af dine andre billeder og skriv det også gerne i din profiltekst, så casteren ved det. Lad os sige, du for eksempel søger et job, hvor der specifikt står, at de søger personer uden synlige tatoveringer, er det lidt lusket at søge det, hvis du i det mindste ikke fortæller, at du har tatoveringer. Hvis du måske kun har et par små tatoveringer på dine håndled, kan det være de stadig vil bruge dig, fordi de forholdsvis nemt kan dækkes med makeup og lignende. 

Det vil dog være en vurderingssag og afhænger udelukkende af casterens holdning. Nogen siger blankt nej og andre er mere medgørlige.  

Nu lyder det måske lidt som om, at du ingenting må med dine billeder. Det er dog ikke tilfældet. Ovenstående råd er nævnt, udelukkende for at hjælpe dig i jagten på jobsene derude og der er det bedst med et profilbillede, hvor der er taget højde for de her ting. 

Dog skal det siges, at du jo også kan og gerne skal have andre billeder på din profil. Her har du lidt større frihed. Der må du gerne have et billede fra en optræden, et photoshoot og lignende. Mange castere vil gerne se både et profilbillede og et i helfigur af dig, så sørg i hvert fald for at have det på din profil. 

En vigtig ting vi lige vil indskyde her, er i forhold til rettigheder til dine billeder. Det er der måske ikke så mange, der tænker over, men der er nogle lovmæssige regler, der hurtigt kan koste dig dyrt, hvis du ikke er opmærksom på dem. Hvis det er dig selv, der har taget et billede af dig selv, må du naturligvis gerne bruge det på din profil. Vil du gerne lægge et billede op fra hjemmesider eller en opgave du har været ude på, skal du sørge for, at du også har lov til det. Hvis du gerne vil dykke ned i, hvordan det sort på hvidt fungere, kan du med fordel læse om rettigheder til dine billeder her: Husk at have rettigheder til dine billeder

Tag et godt headshot 

Som vi nævnte tidligere, behøver du ikke en professionel fotograf for at få et godt profilbillede. Du kan selv gøre noget for det.

I dag har mange telefoner, så gode kameraer, at du sagtens kan bruge den til at tage dit billede. Har du et digitalt kamera eller et spejlrefleks, kan du med fordel bruge det. 

Udover valg af kamera, er det også vigtigt, at du tænker over, hvor du tager dit billede. 

Husk på, som vi nævnte tidligere i artiklen, at vi skal undgå forstyrrende elementer, så meget så muligt. En hvid baggrund er nok det mest essentielle her. Lyset gør også rigtig meget for dit billede. Det bedste lys vi har, er selve solens stråler. Så hvis du har mulighed for det, kan det være en god idé at placere dig foran et vindue, så solen kan give dig det bløde og naturlige lys, vi alle kan lide.

Sidst, men ikke mindst, så tænk over, hvordan billedet "skæres". Er det dit headshot eller profilbillede, så gå efter et hoved-og-skuldre billede, så vi kan se hele dit ansigt.

Vil du nørde mere om, hvordan du tager et godt billede af dig selv, kan du læse med her: Sådan tager du et godt billede af dig selv

Er der overhovedet andre billeder jeg skal have?

Det er ikke nødvendigvis kun dit hoved/ansigt vi vil se. Vi har talt rigtig meget om dit profilbillede i den her artikel, som vi altid foretrækker, er et portrætbillede. Det har vi valgt at gøre, fordi det netop er det første casteren ser, når de leder efter folk til deres projekter. 

Når det så er sagt, er der selvfølgelig også andre billeder, der er rigtig gode at have på din Onlinecastingprofil. Vi kom lidt ind på det tidligere, men for at ridse det op, så er det altid at foretrække, at du minimum også har et helfigursbillede. På den måde får vi virkelig set hele dig. Og igen, hvis du har synlige tatoveringer og lignende, så hav gerne nogle billeder af dem, så casteren er opmærksom på det. Det kan være en ulempe at have, men ikke nødvendigvis, så hellere være ærlig. Du ser ud, som du nu engang gør, og du er unik. Ingen ser præcis ud som dig, så omfavn det og vis os hvem du er.

Vi håber denne artikel kom med nogle brugbare råd for dig, som du kan bruge, når du skal vælge billeder til din Onlinecastingprofil :-)

Opdateret: Fredag d. 30 august 2019

Læs også:

Torsdag d. 22 august 2019 - For modeller

7 tips til et naturligt smil

Smil.. Du er på! At smile naturligt foran et kamera kan være meget svært. Her får du 7 tips, der giver dig til et naturligt smil. Læs artikel

Smil.. Du er på! At smile naturligt foran et kamera kan være meget svært. Her får du 7 tips, der giver dig til et naturligt smil.

Torsdag d. 8 august 2019 - For alle

Træning der gavner kreativ udfoldelse

Er du aspirerende skuespiller eller model, men mangler du inspiration til, hvordan du holder din krop ved lige, så den kan klare de mange optrædener? Få forslag til træning, der gavner den kreativt udfoldende krop her. Læs artikel

Er du aspirerende skuespiller eller model, men mangler du inspiration til, hvordan du holder din krop ved lige, så den kan klare de mange optrædener? Få forslag til træning, der gavner den kreativt udfoldende krop her.

Torsdag d. 22 august 2019 - For modeller

Sådan smiler du med øjnene

En af hemmelighederne bag et godt billed, er at smile med øjnene. Eller "smize" som Tyra Banks kaldte det i America's Next Top Model. Prøv vores guide her til, hvordan du kan smile med øjnene. Læs artikel

En af hemmelighederne bag et godt billed, er at smile med øjnene. Eller "smize" som Tyra Banks kaldte det i America's Next Top Model. Prøv vores guide her til, hvordan du kan smile med øjnene.