Skal jeg have et kunstnernavn som skuespiller?

Overvejer du et kunstnernavn? Læs med her om det er en god idé.

Det er op til dig, om du vil have et kunstnernavn som skuespiller. Mange skuespillere bruger et kunstnernavn, enten fordi deres rigtige navn er svært at udtale eller stave, eller fordi de ønsker at skabe en vis afstand mellem deres personlige og professionelle liv.

Der er også nogle skuespillere, der vælger at bruge deres rigtige navn for at skabe en mere autentisk og ægte forbindelse med deres publikum. Det afhænger af din personlige stil og præference.

Hvis du beslutter dig for at bruge et kunstnernavn, kan du overveje at vælge noget, der er unikt og let at huske.

Husk at undersøge, om navnet allerede er i brug af en anden skuespiller eller kunstner, før du træffer en endelig beslutning.

Der er mange kendte skuespillere og kunstnere, der bruger kunstnernavne. Her er nogle eksempler:

TopGunn (rigtigt navn: Oliver Gammelgaard)

L.O.C. (rigtigt navn: Liam Nygaard O'Connor)

Medina (født Andrea Fuentealba Valbak, men skiftede i 2005 navn til Medina Danielle Oona Valbak efter et besøg hos en numerolog)

Jada (Emilie Molsted Nørgaard)

Katy Perry (rigtigt navn: Katheryn Elizabeth Hudson)

Lady Gaga (rigtigt navn: Stefani Germanotta)

Elton John (rigtigt navn: Reginald Kenneth Dwight)

Marilyn Monroe (rigtigt navn: Norma Jean)

Jackie Chan (rigtigt navn: Chan Kong-sang)

Har du et god kunstnernavn? Del det med os herunder :) 

Opdateret: Tirsdag d. 4 juli 2023

Læs også:

Tirsdag d. 4 juli 2023 - For alle

Sådan vælger du et godt kunstnernavn

At vælge et godt kunstnernavn kan være en personlig og kreativ proces. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at vælge et godt kunstnernavn. Læs artikel

At vælge et godt kunstnernavn kan være en personlig og kreativ proces. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at vælge et godt kunstnernavn.

Fredag d. 21 april 2023 - For skuespillere

5 typiske fejl ved online auditions (self-tapes)

Oftere og oftere beder casterne om self-tapes, altså castings du optager hjemmefra. Her er fem typiske fejl, som skuespillere ofte laver, når de optager self-tapes. Læs artikel

Oftere og oftere beder casterne om self-tapes, altså castings du optager hjemmefra. Her er fem typiske fejl, som skuespillere ofte laver, når de optager self-tapes.

Torsdag d. 9 juli 2020 - For alle

Giver man blomster før eller efter en forestilling?

Har du undret dig over, hvorfor man giver blomster til skuespillere? Og giver man dem før eller efter en forestilling? Find ud af do's and don'ts, når det kommer til blomster og skuespillere i denne artikel. Læs artikel

Har du undret dig over, hvorfor man giver blomster til skuespillere? Og giver man dem før eller efter en forestilling? Find ud af do's and don'ts, når det kommer til blomster og skuespillere i denne artikel.