Sådan vælger du et godt kunstnernavn

At vælge et godt kunstnernavn kan være en personlig og kreativ proces. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at vælge et godt kunstnernavn.

Tænk over din personlighed og karriere. Dit kunstnernavn bør afspejle din personlighed og stil. Overvej også, hvilken type roller du vil spille og hvad der vil appellere til dine fans.

Hold det enkelt og let at huske. Dit kunstnernavn bør være let at udtale, stave og huske, så det er nemt for dine fans og branchefolk at huske og omtale dig. Hold til dig til max 2 ord/navne. 

Tænk på dit rigtige navn. Hvad med dit mellemnavn eller måske efternavn? Måske har du et kælenavn, der kan bruges eller som du kan tage udgangspunkt i? 

Vær unik. Undgå at vælge et kunstnernavn, der allerede er i brug af en anden kunstner eller skuespiller, da det kan føre til forvirring. Undersøg også, om dit valgte navn er registreret som varemærke. Tjek også, at navnet er ledigt på de sociale medier. 

Prøv forskellige muligheder. Lav en liste over mulige kunstnernavne og prøv dem af på dine venner og familie for at få feedback. 

Vær bevidst om image. Dit kunstnernavn bør afspejle den image, som du ønsker at opbygge som skuespiller. Så overvej hvad dit kunstnernavn kan signalere om dig og din karriere, og om det er i overensstemmelse med din professionelle målsætning.

Vær opmærksom på juridiske spørgsmål. Husk at undersøge, om dit valgte kunstnernavn allerede er registreret som varemærke og om det er lovligt at bruge.

Opdateret: Tirsdag d. 4 juli 2023

Læs også:

ChatGPT
Mandag d. 29 januar 2024 - For skuespillere

Sådan kan skuespillere bruge AI og ChatGPT

ChatGPT og AI'er stormer frem. Vi har spurgt ChatPGT selv, hvordan man kan bruge den og andre AI'er som skuespiller. Læs, hvad den svarede her. Læs artikel

ChatGPT og AI'er stormer frem. Vi har spurgt ChatPGT selv, hvordan man kan bruge den og andre AI'er som skuespiller. Læs, hvad den svarede her.

Tirsdag d. 4 juli 2023 - For skuespillere

Skal jeg have et kunstnernavn som skuespiller?

Overvejer du et kunstnernavn? Læs med her om det er en god idé. Læs artikel

Overvejer du et kunstnernavn? Læs med her om det er en god idé.

Mandag d. 10 februar 2020 - For alle

De kendtes ritualer inden de går på scenen

Hvordan forbereder du dig, inden du skal på scenen eller foran kameraet? Gad vide, hvad andre gør? I denne artikel fortæller vi om de professionelles ritualer inden "showtime". Læs artikel

Hvordan forbereder du dig, inden du skal på scenen eller foran kameraet? Gad vide, hvad andre gør? I denne artikel fortæller vi om de professionelles ritualer inden "showtime".