De skjulte stjerner - Barnet

Vi ser dem i baggrunden bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, i hovedrollen på amatørteaterscenen eller med en replik eller to i en reklame. Vores fantastiske profiler er med allevegne. De er hverken kendisser eller tjerner mange millioner på det.  Men de knokler, de har drivkraft og bruger masser af tid og energi på det, de synes, er sjovt. Om det er som statist, skuespiller, danser, model, sanger eller noget helt andet. De er i vores øjne de skjulte stjerner. Her kan du møde en af dem. Nemlig barnet. 

Mød Mynthe

I dag skal I møde det unge talent Mynthe. Selvom hun kun er 9 år gammel, er det allerede blevet til en del erfaringer til CV’et. Måske ser Mynthe lidt bekendt ud for dig. I 2020 deltog hun nemlig i MGP. Her optrådte hun med sangen "Syng det ud" og det må man sige, at hun har gjort lige siden. Efter MGP fik hun nemlig mulighed for at komme land og rige rundt og optræde med sin sang.

Det er dog ikke kun sangen, som Mynthe interesserer sig for. Hun har nemlig også skudt reklamer, kampagner og været til castings. Du har måske endda set hende på kampagnebilleder fra Flying Tiger?

Og nåhja - så går hun i øvrigt også til hip hop, hvor hun derigennem har optrådt med dans på Bakken.

På trods af sin unge alder, er der altså fart over feltet for Mynthe.

Hvad startede din passion for dine kreative interesser?

Det er kommet helt naturligt til mig, og jeg har altid elsket at optræde og stå foran et kamera. Jeg begyndte også til dans, da jeg var bare 3 år gammel, så selvom jeg ikke er så gammel, er det ikke uvant for mig at være kreativ udfoldende. Jeg tror også, at det var her jeg virkelig opdagede, hvor sjovt det er at spille en rolle - altså når man optræder.

Har der været en særlig rolle eller opgave du har været med i, som du er særlig stolt af?

Jeg kan nok ikke komme udenom, at MGP har været det største jeg har oplevet. Dog er der helt klart også andre ting jeg tænker tilbage på, som noget jeg er særlig stolt af at have været med i. Her kan jeg nævne min deltagelse i Ultra Nyt, da det er noget, jeg selv elsker at se. Derudover synes jeg også, det var rigtig sjovt, da jeg skulle have taget kampagnebilleder for Flying Tiger Copenhagen. Så var der pludselig billeder af mig i hele verden - det var rigtig skægt. 

Hvordan var det at være med i MGP? 

Det var rigtig sjovt. En helt vild stor oplevelse, og så har jeg fået rigtig mange nye venner. Jeg har også lært rigtig meget. Jeg er f.eks. blevet vant til at optræde foran mange mennesker, og blevet bedre til at synge.

Hvad var det første du gjorde, da du fandt ud af, at du var finalist til MGP?

Jeg skreg! Jeg kunne slette ikke fatte det. Så spiste jeg mange chips og fejrede det med mine forældre og lillesøster. Bagefter ringede jeg til min veninde og fortalte det.

Bliver du nogensinde genkendt på gaden? Hvordan føles det? 

Ja, det gør jeg. Det føles lidt underligt, at folk kan genkende mig, men det er også sjovt. De kommer over og får taget billeder med mig, og det er faktisk rigtig sødt, at de overhovedet vil det. Så jeg bliver bare glad.

Er du aldrig nervøs, når du står på en scene foran så mange mennesker? 

Jo, jeg er altid lidt nervøs, og spændt på om lige præcis det publikum vil klappe og feste med, men ellers er jeg faktisk ikke. Det er bare vildt sjovt at få lov.

Det lyder rigtig sjovt med kampagnebilleder til Flying Tiger. Hvordan kom du med i det? Hvordan foregik castingen og selve shootet? 

Jeg kom med, fordi en fra Flying Tiger mente, jeg passede rigtig godt til de produkter. Hun kendte min mor, så hun spurgte hende, om jeg ville prøve at få taget lidt produktbilleder. Da jeg så kom ind til selve shootet, gik det rigtig godt, så jeg endte med at få lavet mange flere produktbilleder end de havde regnet med de kunne. Så besluttede de også at tage billederne, som så blev kampagnebilleder og hang rundt i hele verden.

Hvad siger dine klassekammerater/venner/familie til at du er med i MGP, Flying Tiger-kampagner osv.

Mine venner blev bare rigtig glade for jeg skulle være med i MGP, og hele skolen var søde til at heppe på mig, lave banner på skolen, virkelig sødt. Min familie blev også rigtig glade, og meget stolte. 

Da jeg var med i Flying Tiger kampagnen var det rigtig sjovt, at vores familie i Spanien også sendte billeder hjem, at jeg hang i butikken der. Og mine venner som var på ferie, sendte også video af dem selv, med mig i baggrunden på et stort reklamevindue, så de har egentlig alle bare heppet på mig.

Hvordan får du det passet sammen med skolen? 

Det plejer ikke være et problem med koncerter, fordi det altid er udenfor skole. Men når der har været ting, som har været, mens jeg normalt skulle være i skole, så har min mor bare sørget for, at jeg lavede de lektier, de andre lavede i skolen.

Hvad siger din lillesøster til det? 

Jeg har en lillesøster på 7, som også elsker at optræde, og som også ville ønske, hun også havde været med i MGP. Men hun er også lidt generet, så hun har ikke prøvet at lave noget skuespil eller andet før.

Hvad er din drøm, når du bliver stor? 

Jeg drømmer om at både kunne lave skuespil, dubbing, danse og synge. Jeg elsker den verden, og håber, jeg kan lave en masse indenfor tv-og musik branchen. Jeg elsker at optræde med sang, og synge det hele ud, men det er også mega sjovt at lave skuespil (både at tage billeder og spille en rolle),

Har du nogle tips eller råd til dem, der måske drømmer om det samme som dig, men er i tvivl om, hvordan de skal starte? Eller holde modet oppe?

Hvis jeg får afslag på en rolle, så prøver jeg at huske mig selv på, at jeg ikke fik den, fordi jeg nok ikke lige passede til eller en anden passede bedre. Det er ikke det samme, som jeg ikke er god. Andre gange passer man bare perfekt til rollen. Det var lidt den følelse jeg sad med til MGP. 

Hvis jeg skulle give et godt råd er det, at du skal øve dig. Gør det foran spejlet derhjemme, optræd foran dine forældre og/eller søskende. Du kan også deltage i forskellige arrangementer, der måske er på din skole eller lignende. Det kan nemlig hjælpe dig i at blive vant til at optræde over for mange mennesker og folk, du måske ikke kender på forhånd. Det er lidt det samme med castings. Jo flere du søger og jo flere du tager til, jo mere tryg bliver du i at gøre det. 

Det handler egentlig om at tro på sig selv. Man kan ikke være med i det hele, men hvis man får afslag, skal man bare huske på, at der kommer en anden gang, hvor det måske er netop dig, som de kan bruge til deres projekt. Og så skal man selvfølgelig blive ved med at øve sig derhjemme og også meget gerne ved at gå til sang, teater osv.

Lad ikke din generthed stoppe dig. Husk på, at der kun er én af dig og derfor er du noget særligt. Det har jeg lært, og det kan jeg rigtig godt lide at tænke på.

Tusind tak, Mynthe, fordi du ville medvirke i denne artikel. Du er en stjerne! Vi hepper også på dig. 

Du kan se hele Mynthes profil her

Opdateret: Mandag d. 9 november 2020

Læs også:

Mandag d. 9 november 2020 - For alle

De skjulte stjerner - Den ældre mand

Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Palle. Måske kan du kende ham fra TV2's Sygeplejeskolen? Læs artikel

Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Palle. Måske kan du kende ham fra TV2's Sygeplejeskolen?

Mandag d. 9 marts 2020 - For alle

De skjulte stjerner - Den midaldrende

Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Shariananda. Læs artikel

Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Shariananda.

Tirsdag d. 28 januar 2020 - For alle

De skjulte stjerner - Teenageren

Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Pelle. Læs artikel

Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Pelle.