De skjulte stjerner - Teenageren

Vi ser dem i baggrunden bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, i hovedrollen på amatørteaterscenen eller med en replik eller to i en reklame. Vores fantastiske profiler er med allevegne. De er hverken kendisser eller tjerner mange millioner på det.  Men de knokler, de har drivkraft og bruger masser af tid og energi på det, de synes, er sjovt. Om det er som statist, skuespiller, danser, model, sanger eller noget helt andet. De er i vores øjne de skjulte stjerner. Her kan du møde en af dem. Nemlig teenageren.

Mød Pelle

En af de personer er Pelle, som er 16 år og kommer fra Næstved.

Han beskriver sig selv som en "dramatisk dansemus", men det er ikke kun dans, der ligger i hans interesse. Pelle interessere sig nemlig også for skuespil, musik/sang og videoredigering. Omdrejningspunktet for ham er kombinationen af historiefortælling og indlevelse, som i hans øjne kan gøre forskellen på en god og dårlig performer.

Pelle er ikke i tvivl om, at professionelt samarbejde og engagement skal gå begge veje. Han gør alt for at levere 120% i de ting, han går ind til. På sin profilside citerer han sin parkourlærer, som siger: "I parkour går man jo heller ikke ind i et spring uden at give den alt hvad du har, ellers går det næsten altid galt".

Pelle mener, at der der selvfølgelig skal være tid til sjov og snak, men at der også skal arbejdes seriøst med tingene.

Læs her, hvordan Pelle interesse for skuespil blev vakt, hvad han gør for at holde motivationen oppe og hans bedste råd til dig, som vil gøre ham kunsten efter.

Hvad startede din passion for dine kreative interesser?

Mine forældre motiverede mig fra barnsben. Jeg prøvede stort set alt på skolens aktivitetsskema og har derfor gået til adskillige aktiviteter i flere år.

Interessen har ikke altid været der, men den gnist blev reddet, da jeg først kom rigtigt i gang med, hvad jeg lavede. Som i en film tog det sjove først rigtigt fat efter 1. akt og derefter kom interessen i både dans, musik og sang.

Skuespil var noget min søster introducerede mig til. Til at starte med kiggede jeg skævt til det, men som enhver anden aktivitet, skulle der én enkelt forestilling til - og så jeg har været fanget lige siden.

Har der været en særlig rolle eller opgave du har været med i, som du er særlig stolt af?

Jeg er vel en smule stolt af alt, hvad jeg har været med i. Specielt min performance for Sceptor i 2019. Men min første rolle som kompagnon for skurken tilbage i 2011, var en crowdpleaser. Jeg var stykkets klovn og ham, vi alle grinte af. Heldigvis var det med vilje, at de grinte af mig.

Den første rolle vil være noget, jeg altid husker. Det er trods alt, hvad der har bragt mig til der, hvor jeg er nu.

Hvad gør du for at holde din motivation oppe? 

Nu har jeg efterhånden været til et par castings - blandt andet to hos DR. Det er selvfølgelig ærgerligt at få afslag, men jeg har fået vist mit ansigt, casterne ved, hvem jeg er og jeg er en oplevelse rigere. Så længe man tager, hvad der kommer med et smil og er klar på feedback, så skal man nok få rollen en dag. 

Hvis det kan være svært at holde humøret oppe, så find en ældre castingvideo af din yndlingsskuespiller eller se Prodigal Son med Timothee Chalamet på YouTube. Motivation og passion smitter.

Har du nogle tips eller råd til dem, der måske drømmer om det samme som dig, men er i tvivl om, hvordan de skal starte? Eller holde modet oppe?

Sæt dig en dato. Lige nu eventuelt! 

Ikke et sekund senere end dit tidspunkt er sat, så research. Hvad vil du lave? Hvor vil du starte? Find dit præcise udgangspunkt og opsøg, hvor dette kan opfyldes. En danseskole, et amatørteater, en facebookgruppe - hvad som helst. Herfra er det at skabe sig forbindelser, når først erfaringen er dannet. Jeg havde allerede spillet teater i mange år og så oprettede jeg en profil på diverse casting-sites, snakkede med en skuespiller igennem min mor og påbegyndte mine ansøgninger.

Hvis først erfaring og kompetencer er på plads, kræver det blot endnu en indsats for at komme et skridt tættere på trin to.

Sæt dig et mål på kort- og lang sigt, hvis det kan hjælpe dit fokus. Bare vær forberedt på, at turen aldrig går som planlagt!

Afslutterende kommentarer?

Til slut vil jeg sige, at man aldrig skal miste sig selv i aktiviteterne. Du har også et liv uden for dit "aktivitetspersona" og det skal frem for alt være sundt. 

Nogle gange kan tanken om noget større opsluge nuet. Bevar fokus, alt med måde.

Hold dig aldrig tilbage fra at prøve noget nyt.

Tusind tak til Pelle, fordi han ville medvirke i denne artikel. Du er en stjerne!

Du kan se hele Pelles profil her

Vi håber, denne artikel kunne give lidt inspiration til, hvordan man holder gejsten oppe i en hård branche, men samtidig også, hvad man gøre, hvis man ønsker at slå igennem som performer.

Opdateret: Tirsdag d. 28 januar 2020

Læs også:

Mandag d. 9 marts 2020 - For alle

De skjulte stjerner - Den midaldrende

Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Shariananda. Læs artikel

Læs med i vores artikelserie om de skjulte stjerner. Dem, der står bag de kendte skuespillere på store filmoptagelser, har hovedrollen på amatørteaterscenen eller måske en replik eller to i en reklamefilm. I denne artikel kan du møde Shariananda.

Onsdag d. 27 november 2019 - For alle

Sådan giver du et godt førstehåndsindtryk til en audition

Af åbenlyse årsager vil alle gerne give et godt indtryk til en audition. Her får du et par gode råd til at give et godt førstehåndsindtryk. Læs artikel

Af åbenlyse årsager vil alle gerne give et godt indtryk til en audition. Her får du et par gode råd til at give et godt førstehåndsindtryk.

Mandag d. 28 oktober 2019 - For alle

6 tips til at skille dig ud fra mængden til en audition

Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang. Læs artikel

Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang.