Påklædning til din danseaudition

Uanset set om du skal til audition på et dansephotoshoot eller danse som en del af en musicalaudition, kan det være svært at finde ud af, hvad du skal have på. Hvis du er i tvivl om påklædning til din danseaudition, så læs med her.

Skal du danse til din audition, skal du først og fremmest have tøj på, som du kan bevæge dig godt i. Det er svært at give sig 100%, hvis man har tøj på, der enten strammer, nager, klør eller lignende. Stilen skal stemme overens med din dansestil.

Det kan også være en god idé med noget skiftetøj, for det kan sagtens gå hen og blive hårdt og varmt. 

Vis dine former

Generelt er trikot og eventuelt tights et rigtig godt valg til en danseaudition. Det kan dog være svært at danse hiphop i stram trikot, men generelt er det rigtig godt at vise dine former frem i noget tætsiddende tøj. Det er nemlig en klar fordel for dig at dommerne/instruktørerne kan se, hvordan din krop bevæger sig.

Nogle gange kan der være instruktioner om særlig påklædning, så husk at dobbelttjekke, om du skal have noget særligt på. 

Farvevalg

Din påklædning skal holdes i neutrale farver for ikke at stjæle fokus fra dig, men sort kan godt gå hen og skjule for meget. Hvis du skal have strømpebukser på, så er det en god idé at vælge et par lyse, så man virkelig kan fornemme musklerne og bevægelsen i dine ben. Det vil være allerbedst, hvis det kunne foregå i bare ben, men husk på - det er ikke alle steder, de tillader dette. Hvis du ankommer i dine lyse strømpebukser, vil du også blive lagt mere mærke til.

Hvis du vælger lyse farver (gerne hvid), så er det også et tegn på selvtillid, da du ikke er bange for at vise din krop og skille dig ud.

Sko

Sko er vigtige, når det gælder danseaudition, for hvis først skoene gnaver eller glider på det forkerte tidspunkt, så kan det være rigtig svært at lave en god audition. Tag et par sko på, som du har danset med før og dermed ved, er gode.

Hvis du er til prøve med jazzdans, har du selvfølgelig brug for jazzsko, og hvis du er til balletprøve, har du brug for balletsko - det siger sig selv. Men det allervigtigste er, at dine sko er passende og ideelle til den dansestil, du nu skal opføre. Hvis du er i tvivl om, hvilken type sko, der passer, så kontakt dem, der afholder auditionen.

Der er en god idé altid at have et par skiftesko med. Så har du altid en backup, hvis noget skulle gå galt med de andre.

Hold det neutralt

Udover, at dit tøj skal være neutralt, så skal dit hår også være det. Hold det væk fra ansigtet - og gerne så meget væk som muligt. Det er ikke til at se på en danser, der hele tiden skal fjerne hår fra både øjne og mund. Men det skal også være neutralt på generel plan. Danseoutfits kan meget hurtigt gå hen og blive sexet på den forkerte måde. Der er nogle auditions, der kræver meget lidt tøj, og det skal helst ikke gå hen og blive misforstået. Det kan sagtens være, at sangene og/eller koreografien er sexet, men du skal passe på, med ikke at overdrive det i dit outfit og ydeevne, for så kan du hurtigt gå hen og miste klasse og charme. 

Følgende skal du helst undgå

- Store tydelige logoer på tøjet.

- Store mønstre, multifarvet tøj eller voldsomme pangfarver. Hold det gerne neutralt og i neutrale farver.

- Dit tøj skal helst ikke overstråle dig og tage al opmærksomheden.

- Beskidt eller krøllet tøj. Det giver et rigtig dårligt indtryk, hvis man ankommer i beskidt tøj, da det viser tegn på, at man er ligeglad og uforberedt. Find evt. noget tøj i krølfrit materiale eller find en løsning, så det ikke ligger og bliver krøllet nede i tasken. Hvis du har kæledyr, er det en god ide lige at finde fnugrullen frem og give dit tøj en tur med den, inden du skal ud af døren.

- Farvede undertøj, som tydeligt kan ses gennem tøjet. Vælg noget hudfarvet, som ikke tiltrækker opmærksomhed, og undgå at vise bh-stropper eller g-strengs kant.

- For mange smykker. Hvis du har for mange armbånd på eller nogle store raslende øreringe, vil det tage al opmærksomheden, da man hele tiden vil kunne høre dem rasle.

Her til slut vil vi gerne give dig et sidste godt råd med på vejen: Tænk altid på din bedstemor, når du overvejer dit outfit - altså tag tøj på, som du ikke ville være flov over at have på foran hende. :) 

Vi håber, at artiklen gav dig en god idé om, hvad du skal tage på til din næste danseaudition.

Hvad har du altid med, når du går til auditions? Del det meget gerne med os herunder.

Opdateret: Mandag d. 14 oktober 2019

Læs også:

Mandag d. 14 oktober 2019 - For dansere

Sådan forbereder du dig til en danseaudition

Skal du til en danseaudition? Her får du en tjekliste til alt, hvad du skal være opmærksom på. Læs artikel

Skal du til en danseaudition? Her får du en tjekliste til alt, hvad du skal være opmærksom på.

Mandag d. 28 oktober 2019 - For alle

6 tips til at skille dig ud fra mængden til en audition

Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang. Læs artikel

Kender du det? Du tropper op til en audition og alle dine konkurrenter ligner dig til en vis grad. Her får du 6 tips til at skille dig ud fra mængde. Hvem ved, måske bliver det dig, der render med den store hovedrolle næste gang.

Tirsdag d. 4 juni 2019 - For alle

Sådan holder du modet oppe efter mange afslag

Har du været til mange castings, hvor du ikke er gået videre? Synes du, det er svært at holde modet oppe? Læs med i denne artikel og få nogle tips til at opretholde motivation, når du møder modgang. Læs artikel

Har du været til mange castings, hvor du ikke er gået videre? Synes du, det er svært at holde modet oppe? Læs med i denne artikel og få nogle tips til at opretholde motivation, når du møder modgang.