Få skuespil presset ind i en travl hverdag

Synes du det kan være svært at få skuespillet presset ind i hverdagen? I denne artikel kommer vi med råd til at få skuespil integreret i dit liv.

Udnyt ventetiden

Ofte vil man stå i situationer, hvor der vil forekomme ventetid. Transport er et godt eksempel. Uanset om du rejser med bus, cykel, bil eller tog, så kan transporttiden føles lang. Her har du rent faktisk en god mulighed for at udnytte den ventetid, så den ikke går til spilde. Du kan for eksempel lytte til en podcast om skuespil. 

Du kan høre musicalsange og måske synge med - hvis du sidder alene vel og mærke.

Hvis du netop sidder alene i din bil, kan du også bruge den tid på at øve replikker til en kommende audition. Transporttid er altså en super mulighed for at holde sig i gang med sit skuespil.

Socialliv VS research

De fleste kan godt lide at gå i biografen eller i teatret med venner og familie. 

Udover, at det er en hyggelig måde at bruge tiden sammen på, er det for dig, som gerne vil være skuespiller, en rigtig god mulighed for research. Når du for eksempel sidder i biografen og ser en film, så forsøg at se den med en skuespillers øjne. 

Prøv at læg mærke til skuespillet, der udfolder sig på det store lærred. Ansigtsudtryk, kropsholdning, talemåde osv. Her får du virkelig slået to fluer med et smæk, fordi du kan kombinere det sociale med det arbejdsmæssige. Det er jo ikke så tosset, at kunne bruge tid med de mennesker, som man holder af samtidig med, at du laver noget, der interessere dig.

Make boring times good times

Er du ikke en af de heldige ejere af en opvaskemaskine eller bare har en masse, der ikke tåler dette, men skal vaskes i hånden, kan du udnytte tiden til noget skuespillerfagligt.

Det er nok de færreste, der synes det at vaske op, er det mest sindsoprivende i verden. Så hvorfor ikke gøre oplevelsen lidt sjovere? 

Mens du vasker op, kan du nemlig sagtens have din telefon, tablet eller lignende ved dig, hvor du samtidig kan se en serie eller en video. Her kan du altså studere skuespillet, der finder sted, imens du får gjort de huslige pligter. Det er både en måde at udnytte tiden på, og samtidig får du en ellers kedelig pligt til at blive det sjovere.

Træning af krop og sind

Er du typen, der går i fitness nogle gange om ugen, er der en god chance for, at du lytter til musik, når du er nede i centret. Det kan nemlig blive lidt kedeligt, hvis man ikke lytter til noget, når man træner - og det kan også gøre det nemmere at træne hårdt, når noget andet distraherer én. Men i stedet for musik, kunne du måske overveje at finde en skuespillerfaglig podcast, lydbog eller andet. 

Er du til musicals, kan vi anbefale podcasten "The Sound of Musical", som både spiller en masse gode sange, men også fortæller om historien bag forestillingerne. Er du mere til film og serier, kommer podcasten "Dansk Film Podcast" bag om kulissen på en række af danske fremføringer, hvor du både kan få nogle gode historier, men måske også lære lidt af hen af vejen. Dette var blot nogle eksempler, men der findes et hav af muligheder.

Og når du nu alligevel har været nede og træne, kræves ofte et bad bagefter. 

Hvis du står under bruseren derhjemme, er der her igen mulighed for at lytte til disse podcasts eller hvad det måtte være. Du får altså både taget et dejligt bad samtidig med, at du holder dig til ilden med dit skuespil.

Spise i stilhed eller…?

Når morgenmaden, frokosten eller aftensmaden skal indtages, vælger mange at sætte en serie eller en film på samtidig. Det kan du med fordel også gøre, hvor du kan få noget skuespillerfagligt ind. Det kan være, at du ser en castingvideo på YouTube, et afsnit af ny dansk TV-serie osv. 

Uanset hvad, er der her endnu engang en god mulighed for at udnytte tiden. Du skal jo alligevel sidde og spise og det kan ærligt talt være en smule kedeligt, hvis ikke der foregår andre ting i mellemtiden. Så udnyt tiden til noget skuespillerfagligt - det kan ikke siges nok.  

Mange bække små gør stor å

Måske tænker du, at alle disse forslag er så små ting, at de umuligt kan gøre en forskel for dit skuespil. Dog er faktum, at jo mere du er beskæftiget med dit skuespil desto bedre. 

Hvis du en dag kun har tid til at bruge 10 minutter på at se en audition på YouTube, øve nogle replikker eller andet, så er det bedre end ingenting. Alt tæller. 

Det handler om at holde sig til ilden. Det er bedre at lave lidt hver dag end at lave meget en dag, hvor der så går mange dage imellem, at du beskæftiger dig med det igen.

Selvom det kan være svært og måske lidt uvant i starten, så prøv så vidt muligt at få integreret dit skuespil i den travle hverdag. Det er ikke nemt at passe både fuldtidsjob, familieliv og des lignende samtidig med at få øvet sit skuespil, men det kan lade sig gøre.

Alle skal starte et sted og kan du først få det ind, som en naturlig del af din hverdag, så kan det hjælpe dig fremadrettet.

Vi håber rådene fra denne artikel var behjælpelige for dig. Du er mere end velkommen til at skrive andre forslag i kommentarfeltet. Hav det rigtig godt derude :-)

Opdateret: Tirsdag d. 30 juli 2019

Læs også:

Torsdag d. 18 juli 2019 - For skuespillere

Derfor behøver du ikke være pæn for at blive skuespiller

Har du en drøm om at blive skuespiller eller statist, men føler du ikke, at du har det pæneste udseende? Behøver man overhovedet være "pæn" for at klare sig godt i showbiz? Læs med i denne artikel. Læs artikel

Har du en drøm om at blive skuespiller eller statist, men føler du ikke, at du har det pæneste udseende? Behøver man overhovedet være "pæn" for at klare sig godt i showbiz? Læs med i denne artikel.

Tirsdag d. 20 november 2018 - For skuespillere

9 studiejobs, der gavner din skuespillerkarriere

Få inspiration til studiejobs i ind- og udland, der kan gavne din skuespillerkarriere. Læs artikel

Få inspiration til studiejobs i ind- og udland, der kan gavne din skuespillerkarriere.

Fredag d. 22 juni 2018 - For skuespillere

Hvad skal jeg pakke til en casting?

Er du i tvivl om, hvad du skal have med til en audition? Brug vores pakkeliste her, så glemmer du ikke noget igen til dine næste auditions. Læs artikel

Er du i tvivl om, hvad du skal have med til en audition? Brug vores pakkeliste her, så glemmer du ikke noget igen til dine næste auditions.